Sport

Evenimentele zilei din sport, luni 10 ianuarie. Novak Djokovic a câștigat procesul cu autoritățile australiene. Drama familiei șefului LPF după accidentul mortal produs de fiul acestuia 

FANATIK vă prezintă într-un rezumat al zilei cele mai importante evenimente sportive de luni 10 ianuarie. Novak Djokovic poate juca la Australian Open. Mario Iorgulescu, distrus după accidentul din 2020.
10.01.2022 | 22:19
Evenimentele zilei din sport luni 10 ianuarie Novak Djokovic a castigat procesul cu autoritatile australiene Drama familiei sefului LPF dupa accidentul mortal produs de fiul acestuia
ADVERTISEMENT

Autoritățile australiene au ”îngenuncheat” în fața lui Novak Djokovic. Judecătorul care a prezidat ”procesul” tenismenului a decis anularea retragerii vizei lui Novak Djokovic.

Familia lui Gino Iorgulescu încă resimte consecințele accidentului mortal provocat de fiul lui Mario. În 2020 acesta a spulberat un autoturism care circula regulamentar și a ucis un om.

ADVERTISEMENT

Avocații lui Novak Djokovic au învins Guvernul australian

Liderul mondial ATP Novak Djokovic va evolua la Australian Open. Avocații acestuia au obținut în instanță anularea retragerii vizei sportivului sârb, dictată de autoritățile de la Antipozi din cauză că tenismenul refuză vaccinarea anti-COVID.

Audierile solicitate de Instanță au început luni dimineața și, după mai multe întreruperi s-au finalizat cu ”acceptarea” argumentelor folosite de avocații acestuia.

ADVERTISEMENT

Conform motivării judecătorului, guvernul australian nu i-a acordat suficient timp lui Novak Djokovic, în momentul anulării vizei, de a se consulta cu avocaţii şi să răspundă corespunzător acestei decizii.

Nole a efectuat primul antrenament în Australia

Cel mai bun jucător de tenis al lumii a efectuat, luni, primul antrenament pe pământ australian. Sportivul fusese reținut și plasat în izolare imediat după ce a aterizat la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Deși avea o scutire medicală din partea organizatorilor Australian Open, lui Djokovic i s-a interzis să stea alături de staff-ul lui și să se antreneze până la terminare audierilor în acest caz.

Imediat după ce ”procesul” a fost finalizat și avocații sârbului au obținut anularea retragerii vizei de ședere, Djokovic a efectuat prima sesiune de pregătire și le-a transmis fanilor un mesaj.

ADVERTISEMENT

”Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a întors decizia de anulare a vizei. În ciuda a tot ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața unor fani uimitori”, a scris Djokovic pe Tweitter.

Familia lui Djokovic s-a dat în spectacol la Belgrad

Familia jucătorului de tenis Novak Djokovic a organizat o conferință de presă, la Belgrad, imediat după ce a fost anunțată decizia instanței de anulare a retragerii vizei.

Mama, tatăl, fratele și unchiul sportivului au apărut ca niște eroi în fața jurnaliștilor locali care i-au primit cu aplauze.

Dacă întrebărilor jurnaliștilor sârbi, familia sportivului a răspuns cu amabilitate, atunci când ziariștii străini au încercat să afle adevărul legat de ”posibila” infectare cu noua tulpină de coronavirus a tenismenului, fratele acestuia a decis să pună capăt întrevederii cu presa.

Fiul președintelui LPF, ținut sub strictă supraveghere de familie

Familia lui Gino Iorgulescu trăiește un veritabil coșmar de când fiul Mario a spulberat o mașină care circula regulamentar și a omorât un om nevinovat.

FANATIK a aflat că Mario Iorgulescu se află în continuare în Italia, deoarece în cazul în care ar fi intrat pe teritoriul altui stat ar putea fi deportat în România.

În Italia, fiul lui Gino Iorgulescu are parte de un tratament extrem de strict și nu este lăsat singur niciun moment de către cei din familie.

Un apropiat al familiei Iorgulescu a mărturisit în exclusivitate pentru FANATIK că Mario se află într-o stare generală delicată: Fizic este ciuruit, iar cu psihicul este la pământ. A spus că decât să stea așa în Italia, ca la un fel de închisoare, ar prefera să vină în țară să-și asume verdictul justiției”.

Unul dintre titularii Universității Craiova ar putea rata restul sezonului

Om de bază în garnitura lui Laurențiu Reghecampf, Lyes Houri s-a accidentat în cantonamentul din Turcia și riscă să nu mai poată juca până la finalul campionatului, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Houri s-a accidentat în utlimele minute ale ultimului meci test disputat în Antalya. Acesta va efectua un RMN pentru a afla cât de gravă este problema medicală.

Conform primelor estimări ar fi vorba despre o ruptură a ligamentelor genunchiului drept.

Farul Constanța l-a transferat pe Robert Moldoveanu de la Dinamo

Atacantul dinamovist Robert Moldoveanu nu va mai continua la gruparea din Ștefan cel Mare. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, fotbalistul va semna cu Farul Constanța.

Moldoveanu a intrat în dizgrația fanilor dinamoviști din cauza ratărilor monumentale care au costat echipa ”câinilor” puncte importante în prima parte a campionatului.

În vârstă de 22 de ani atacantul va fi achiziționat definitiv de trupa lui Gică Hagi, dar Dinamo va primi 30% dintr-un eventual viitor transfer.

Edi Iordănescu are pe masă o ofertă colosală din Arabia Saudită

Fostul antrenor al vicecampioanei FCSB este aproape de o lovitură financiară importantă. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, tehnicianul este ademenit de petrodolarii celor de la Al Fateh.

1,5 milioane de euro anual ar urma să încaseze Edi Iordănescu în cazul în care va bate palma cu reprezentanții saudiților. Aceștia îi oferă o înțelegere pe un an și jumătate, până în 2023.

Iordănescu junior a mai antrenat o singură formație din străinătate. Este vorba despre ȚSKA Sofia, pe care a condus-o pentru 12 partide în perioada august – noiembrie 2016.

ADVERTISEMENT