Sport

Evenimentele zilei din sport, vineri 26 noiembrie. Suporterii revin pe stadioane. S-au tras la sorți meciurile din barajul de calificare la CM

Fanatik vă prezintă într-un rezumat principalele evenimentele din sport ale zilei de vineri 26 noiembrie. Fani se întorc în tribunele arenelor sportive și Italia sau Portugalia nu vor evolua la CM din Qatar.
26.11.2021 | 23:30
Evenimentele zilei din sport vineri 26 noiembrie Suporterii revin pe stadioane Sau tras la sorti meciurile din barajul de calificare la CM
ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului Eduard Novak a anunțat vestea pe care fanii sportului din România o așteptau. Una din ultimele două campioane ale Europei, Italia sau Portugalia va vedea Cupa Mondială din Qatar la televizor. Iată, în continuare, cele mai importante evenimente ale zilei, prezentate de FANATIK.

În ce condiții revin suporterii în tribune

Noul Guvern al României a decis în chiar prima sa ședință relaxarea restricțiilor care îi viza direct pe suporteri. Astfel, ministrul Sportului Eduard Novak a anunțat că fanii pot reveni la evenimentele sportive, în anumite condiții.

ADVERTISEMENT

”Potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00-21:00. Această măsură reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului”, au transmis reprezentanții MTS.

ADVERTISEMENT

Derby-ul U Craiova – FCSB se va juca cu fani în tribune, doar o repriză

Relaxarea restricțiilor care interzicea accesul fanilor în tribune intră în vigoare încă de la sfârșitul acestei săptămâni dar aduce și o situație care îi va înfuria pe suporteri.

Conform anunțului făcut de Ministerul Tineretului și Sportului accesul fanilor la evenimentele sportive este permis în intervalul orar 05:00 – 21:00.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că derby-ul Universitatea Craiova – FCSB se va disputa cu suporteri mai puțin de o repriză. Meciul este programat duminică, de la ora 20:30, iar la ora 21:00 spectatorii vor trebui să părăsească tribunele arenei ”Ion Oblemenco”.

Unul dintre cei mai importanți jucători de la U Craiova a fost recuperat pentru derby-ul cu FCSB

Antrenorul Laurențiu Reghecampf a primit o veste excelentă din partea echipei medicale a Universității Craiova. Lyes Houri a fost recuperat și ar putea evolua împotriva celor de la FCSB încă din primul minut așa cu a dezvăluit în exclusivitate FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul era suspect de ruptură musculară, dar a fost recuperat de echipa medicală și a reintrat în programul de pregătire al trupei lui Reghecampf.

”Houri e apt. A făcut două antrenamente. Face și astăzi, și mâine. Vedem. Houri a intrat, dar și la el suntem acolo la limită, pentru că a avut o problemă musculară.

Dacă nu o să intre din prima, o să fie bancă. Asta în cazul în care nu se întâmplă nimic în următoarele zile”, a spus Laurenţiu Reghecampf pentru FANATIK.

Angajații FRF au clauze de zeci de mii de euro, precum fotbaliștii

Președintele FRF Răzvan Burleanu se pregătește pentru un nou mandat în fruntea forului, chiar dacă, deocamdată, nu a anunțat că va candida la alegerile de anul viitor.

Însă, pentru a se asigura că nicio informație nu va ajunge în mass-media, șeful FRF le-a transmis angajaților că trebuie să semneze un act adițional, în fapt o clauză, prin care sunt înștiințați că vor plăti amenzi de 10.000 de euro dacă vor transmite jurnaliștilor secrete de serviciu, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

FANATIK a aflat că noile anexe la contracte urmează să fie semnate de toți angajații care vor să-și continue activitatea în cadrul Federației.

Dumitru Dragomir a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK. Adrian Mutu este alegerea FRF pentru postul de selecționer

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a confirmat informația oferită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia Adrian Mutu este alegerea FRF pentru postul de selecționer rămas vacant supă plecarea lui Mirel Rădoi.

Dragomir este convins că Mutu va fi următorul selecționer după ce Gheorghe Hagi, Costel Gâlcă și Răzvan Lucescu au declinat ofertele primite din partea FRF.

”Adrian Mutu. Rezervă, Edi Iordănescu. Dar Federația l-a ales deja pe Mutu”, a spus Dumitru Dragomir la Pro X.

FC Hermannstadt a oprit seria de victorii a liderului din Liga 2, petrolul Ploiești

FC Hermannstad a câștigat cu 1-0 meciul disputat pe arena ”Ilie Oană” și a administrat ”Lupilor galbeni” prima înfrângere după o serie de 12 victorii consecutive ale prahovenilor.

Unicul gol al meciului a fost înscris de Balaure în minutul 70 al întâlnirii. În urma acestui rezultat Hermannstadt a urcat pe locul 2 al clasamentului în eșalonul secund.

Una dintre ultimele două campioane europene nu va evolua la Cupa Mondială

Vineri a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din barajul de calificare la Cupa Mondială de anul viitor. Meciurile se vor disputa în primăvara anului viitor.

Conform tragerii la sorți în ultimul act vor fi gazde Țara Galilor/Austria, Rusia/Polonia și Portugalia/Turcia.

Portugalia – Turcia este meciul cap de afiș al fazei semifinalelor din play-off. Interesant este că una dintre ultimele două campioane continentale va rămâne acasă.

Italia și Portugalia sunt pe aceeași parte de tablou și, dacă își vor câștiga meciurile din semifinale, se vor întâlni în ultimul act, pe 29 martie 2022.

Scandal în Premier League după ce un antrenor a fost condamnat pentru pedofilie

Conducerea clubului Southampton a cerut o anchetă asupra activității unor foști oficiali, după ce un fost antrenor al echipei, Bob Higgins, a fost condamnat pentru pedofilie.

S-a întâmplat în 2019, iar tehnicianul a primit nu mai puțin de 24 de ani de închisoare, după ce anchetatorii au dovedit că acesta ar fi abuzat sexual mai mulţi juniori ai clubului în anii ’70 şi ’80.

Concluzia raportului solicitat de actuala conducere a fost că foştii oficiali ai clubului ştiau de acuzele aduse antrenorului Bob Higgins şi nu au acţionat deloc.

ADVERTISEMENT