Everton a fost aproape de a-l transfera pe Gheorghe Hagi: „Real Madrid a cerut prea mulți bani!”

Andrei Șchiopu   
în Gheorghe Hagi
26/04/2020, 19:39
Everton a fost aproape de a-l transfera pe Gheorghe Hagi: „Real Madrid a cerut prea mulți bani!”
Everton a fost aproape de a-l transfera pe Gheorghe Hagi: „Real Madrid a cerut prea mulți bani!”. Sursă foto: romaniatv.net

Jurnalistul Gavin Buckland a vorbit într-un podcast despre cum Everton a fost aproape să îl transfere pe Gică Hagi, pe vremea când „Regele” evolua la Real Madrid.

Everton a fost aproape să-l transfere pe Gică Hagi

Jurnalistul Gavin Buclkand a povestit o întâmplare petrecută la începuturilor anilor ’90, care îl are protagonist pe Gică Hagi. Acesta a povestit că „Regele” a fost aproape să fie transferat de Everton, dar Real Madrid a cerut prea mulți bani în schimbul românului:

„Howard Kendall a încercat să-l transfere pe Gheorghe Hagi. Era în acel moment la Real Madrid, dar costa mult prea mult pentru acea vreme.

Howard a mers până în Spania cu Jim Greenwood pentru a încerca să-l convingă. Imaginați-vă cum ar fi arătat Everton cu Hagi în teren”.

O legendă a lui Liverpool l-a lăudat pe Gică Hagi

Chiar și rivalii lui Everton de la Liverpool s-au înclinat în fața lui Gică Hagi, iar John Barnes, fostul fundaș de fier al „cormoranilor”, a vorbit despre cât de încântător era „Regele” pe teren.

„România a avut mereu jucători foarte buni, dar Hagi a fost deasupra tuturor. Gheorghe Hagi este jucătorul meu preferat din istoria fotbalului european. Era un geniu, avea un stâng senzațional. Era poreclit Maradona din Carpați.

România a mai avut jucători foarte buni, cum ar fi Popescu, Dan Petrescu sau Ilie Dumitrescu. Toți au fost jucători fantastici. Mi-ar fi plăcut foarte mult să-l văd pe Hagi jucând în Anglia”, a spus John Barnes.

John Barnes a evoluat timp de zece ani pentru Liverpool, pentru care a evoluat în peste 300 de meciuri. În 2016 a fost votat drept cel mai bun stângaci din istoria fotbalului englez.

De la Real Madrid, Gică Hagi a plecat în Italia, la Brescia, unde a evoluat până în anul 1994, când a fost transferat de FC Barcelona.

Închide ×