Sport

Un club legendar din Premier League a fost scos la vânzare. Actualul proprietar cere 600 de milioane de euro

Aflat într-o situație dezastruoasă din punct de vedere sportiv în Premier League, clubul Everton a fost scos la vânzare de actualul proprietar.
26.01.2023 | 23:40
Un club legendar din Premier League a fost scos la vanzare Actualul proprietar cere 600 de milioane de euro
Aflat într-o situație dezastruoasă din punct de vedere sportiv în Premier League, clubul Everton a fost scos la vânzare de actualul proprietar. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

După ce s-a salvat in extremis de la retrogradare în sezonul precedent, ”caramelele” se află din nou pe marginea prăpastie. Locul 19 cu doar 15 puncte adunate în 20 de etape este mult prea puțin pentru exigenții fani de pe Goodison Park.

Se vinde Everton, club istoric în Premier League

Nemulțumit de situația echipei în Premier League, dar și de comportamentul fanilor, care au lansat amenințări grave la adresa întregii conduceri a clubului în urmă cu 10 zile, proprietarul lui Everton, Farhad Moshiri, a decis să vândă gruparea.

ADVERTISEMENT

Conform Mirror, omul de afaceri iraniano-britanic, care este proprietarul majoritar al lui Everton, crescându-și acțiunile la 94% anul trecut, este hotărât să cedeze gruparea din Merseyside și speră să obțină o sumă în jurul a 600.000.000 de euro.

Se vehiculează faptul că Moshiri este deschis fie unei preluări totale, fie uneia parțiale, decizia sa venind după luni de căutare a unor investitori externi pentru Everton. Totul este cauzat de planurile de a construi un nou stadion, într-un proiect cu costuri uriașe. Presa engleză scrie că acesta a mandatat firma Deloitte să se ocupe de vânzare.

ADVERTISEMENT

Anunțul este unul surprinzător, pentru că Moshiri a respins săptămâna trecută posibilitatea unei vânzări, afirmând: ”Clubul nu este de vânzare, dar am vorbit cu investitori de top pentru a ajuta la construirea unui nou stadion. Pot face investiția singur, dar vreau să aduc investitori de top în sport la Everton. Suntem aproape de a face o afacere”.

Everton este fără antrenor după demiterea lui Frank Lampard

Patronul lui Everton a adăugat că va transfera un jucător de atac în această iarnă. ”Avem nevoie de un atacant. Vom aduce unul. Nu am nicio îndoială că a doua jumătate a sezonului va fi mai bună. Avem un plan în vigoare în ceea ce privește recrutarea și performanța. Avem fereastra pentru a rezolva problema”, spunea Moshiri.

ADVERTISEMENT

De la declarațiile făcute de Farhad Moshiri, multe lucruri s-au schimbat. Înfrângerea din weekend cu West Ham United a înrăutățit situația în clasamentul din Premier League, iar managerul Frank Lampard a fost demis.

Îndepărtarea lui Lampard înseamnă că Everton este în căutarea unui nou antrenor, dar variantele sunt extrem de limitate. Și asta pentru că tehnicienii contactați refuză să vină să preia echipa într-o situație mai mult decât dificilă și cu fanii dezlănțuiți.

ADVERTISEMENT

Iar atacantul despre care vorbea Farhad Moshiri era olandezul Arnaut Danjuma de la Villarreal. Acesta a venit la club, a efectuat vizita medicală, dar până la parafarea contractului pe fir a intrat Tottenham și jucătorul a mers în capitala Angliei și a semnat cu Spurs.

ADVERTISEMENT