Sporturi

Evgheni Plushenko a căzut pe gheața de la Cluj după ce a lovit cu patina o țeavă de pe mijlocul patinoarului: “Nu am văzut în viața mea așa ceva!”

10.12.2019 | 11:21
Evgheni Plushenko a cazut pe gheata de la Cluj dupa ce a lovit cu patina o teava de pe mijlocul patinoarului Nu am vazut in viata mea asa ceva
ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai grandioase spectacole de patinaj din lume, Kings on Ice, a ajuns la Cluj în weekendul trecut. Avându-i cap de afiș pe campionul olimpic Evgheni Plushenko și pe violonistul Edvin Marton, show-ul trebuia să fie ceva de neuitat pentru spectatori, însă s-a transformat într-un dezastru. 

Evgheni Plushenko a căzut pe gheața de la Cluj! Spectacolul, reprogramat pentru duminică dimineaţa

Patinoarul amenajat în BT Arena nu a fost pregătit pentru show la data și ora programată: 7 decembrie, sâmbătă seara de la ora 19:00, iar spectacolul a fost amânat pentru 8 decembrie, duminică dimineața, la ora 09:30, în condițiile în care în aceeași zi mai era programat un spectacol la Budapesta, duminică seara.

ADVERTISEMENT

Fanilor li s-au promis trei ore de spectacol, însă în final a fost doar o oră în care patinatorii au fost nevoiți să evite gheața, crăpăturile și țevile. În aceste condiții improprii, dublul campion olimpic, Evgheni Plushenko, a lovit o conductă de pe mijlocul patinoarului și apa a început să țâșnească.

“Am lovit o conductă de apă cu o patină şi a fost ca Fontana din Trevi”

Rusul a avut și un mesaj după show-ul ratat de la Cluj, în care i-a lăudat pe fanii prezenți: „Astăzi a fost cel mai uimitor spectacol din viaţa mea. Spectacolul trebuia să aibă loc ieri (sâmbătă-nr), la 19-00, dar la 18-00, gheaţa nu era nici măcar îngheţată: bălţi, tuburi lipite, ar fi imposibil să sari, să patinezi.

ADVERTISEMENT

Nu am văzut niciodată aşa ceva. Împreună cu organizatorii, echipa noastră şi-a asumat riscul şi a amânat spectacolul pentru această dimineaţă (n.r. duminică) la 9.30, pentru că seara avem deja spectacol la Budapesta.

Sincer, nu mă aşteptam să văd sala plină la un eveniment organizat atât de devreme. Am patinat mai mult de 3.000 de spectacole de-a lungul vieţii mele, dar nu am avut niciodată astfel de probleme cu gheaţa (problemă care nu a fost rezolvată până la urmă) şi nu am patinat niciodată pentru public atât de devreme dimineaţa.

ADVERTISEMENT

Gheaţa ne-a dezamăgit oricum, pe lângă gaura din mijlocul gheţii, pe care toată lumea o înconjura cu grijă, până la sfârşitul spectacolului, gheaţa a început să se topească şi să se crape, dar tot am riscat să sar cu Sanya (n.r. fiul său) în final. El a sărit şi a căzut, am sărit şi eu, am lovit o conductă de apă cu o patină şi a fost ca Fontana din Trevi.

Aţi văzut vreodată aşa ceva? Eu, cu siguranţă, nu am văzut! Am avut astfel de spectacol de neuitat. Nu-mi pot imagina ce vor face organizatorii cu compania care trebuia să asigure gheaţa, dar ieri spectatorii au vrut să ne „sfâşie” din cauza amânării spectacolului, iar astăzi, la final am fost ovaţionaţi în picioare! În Europa, oamenilor încă le place patinajul ceea ce este foarte frumos! Mulţumesc Cluj-Napoca, multă dragoste”, a fost mesajul campionului rus.

ADVERTISEMENT

Organizatorii returnează banii spectatorilor

Firma care a organizat spectacolul a anunțat că va returna banii cheltuiți pe bilete spectatorilor. Show-ul trebuia să înceapă sâmbătă seara la ora 19:00, iar mii de oameni au așteptat în frig să intre la spectacol până când au fost anunțați că show-ul nu poate avea loc. Prețul biletelor la show-ul Kings on Ice a fost între 111 lei și 330 de lei.

Video momentul în care Plushenko și Marton anunță amânarea show-ului:

Organizatorii au dat vina pe compania care trebuia să asigure gheața: „Din cauza întârzierii realizării patinoarului, de către firma de producţie din Ungaria, am fost nevoiţi să amânăm spectacolul KINGS on ICE Cluj-Napoca, în data de 8 decembrie, la ora 9:30. Show-ul în premieră mondială nu va suferi nicio modificare( durata programului se datorează excluderii pauzelor dintre momentele artistice). Accesul se va putea face începând cu ora 8:00. Ne cerem scuze pentru disconfortul cauzat!” .

  • 330 de lei a fost cel mai scump bilet la show-ul Kings on Ice
  • 2 medalii olimpice de aur are Plushenko (2006 şi 2014)

 

 

 

ADVERTISEMENT