Fotbal intern

Evoluția din meciul de la Craiova l-a salvat pe Marius Briceag. Rămâne la FCSB până în vară. Exclusiv

19.12.2020 | 13:06
Evolutia din meciul de la Craiova la salvat pe Marius Briceag Ramane la FCSB pana in vara Exclusiv
ADVERTISEMENT

Marius Briceag nu l-a impresionat prea tare pe Gigi Becali de când a fost adus de la Craiova, iar fundaşul a avut de suferit. Prima măsură a patronului a fost să îl ceară pe bancă la derby-ul cu oltenii, dar Toni Petrea l-a introdus la pauză, iar evoluţia lui îl ţine la echipă, cel puţin până la vară.

FANATIK a dezvăluit, înaintea startului meciurilui dintre Universitatea Craiova şi FCSB, că Panţîru va fi titular, la cererea directă a patronului Gigi Becali.Informaţia s-a confirmat, iar Marius Briceag a văzut prima repriză de pe bancă.

ADVERTISEMENT

La startul celui de-al doilea mitan, Toni Petrea l-a introdus pe fostul oltean în locul lui Panţîru, iar Briceag a închis banda stângă, intrând de câteva ori foarte bine în combinaţii. La finalul meciului, a avut o notă mai bună decât a concurentului său pe post, fiind mai sigur în intervenţii.

Marius Briceag rămâne la FCSB. Evoluţia contra Craiovei l-a salvat

După transferul lui Risto Radunovic de la Astra la FCSB, concurenţa pentru postul de fundaş stânga a crescut foarte mult. Acum Toni Petrea are 4 fotbalişti specializaţi pe această poziţie: Radunovic, Soiledis, Panţîru şi Briceag.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, o „curăţenie de iarnă“ era de aşteptat în lotul „roş-albastru“. Principalul vizat era Marius Briceag. FANATIK a aflat că patronul a avut deja o discuţie cu fostul oltean, în care i-a pus în vedere că, dacă îşi va găsi echipă, va fi lăsat să plece cu prima ocazie.

Briceag nu a fost niciodată prima opţiune, dar s-a dovedit un bun jucător de lot. A evoluat în 8 partide, şapte în campionat şi una în preliminariile Europa League. În Europa, a debutat ca fundaş central în epopeea cu Backa Topola, 4-4 după 90 de minute, 6-6 după 120 şi victorie la lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

În campionat, a fost titular de 4 ori (integralist de două) şi a intrat pe parcurs de alte 3 ori. A jucat timp de 90 de minute în derby-ul cu CFR, făcând-şi treaba în defensivă şi având aport ofensiv. A fost notat cu 6, în condiţiile în care echipa lui a pierdut 0-2.

Totuşi, înainte de meciul contra Craiovei, patronul Gigi Becali a ordonat ca titular să fie Ionuţ Panţîru. Şi aşa a fost. La pauză însă, a intrat Briceag în locul lui şi a jucat mai bine decât fundaşul venit de la Iaşi. Cele 45 de minute împotriva fostei echipe, minute dominate copios de FCSB, l-am salvat pe Briceag.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că fundaşul stânga va rămâne la FCSB cel puţin până la vară, dar şansele lui de a prinde prima echipă nu sunt dintre cele mai mari. Rămâne însă o soluţie de avarie atât pentru banda stângă a apărării, cât şi pentru postul de central-stânga.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Sepsi: 2,30 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT