Fotbal international

Transferurile ratate din ultima zi a perioadei de mercato. Fernando Torres, Quaresma și Robinho, printre marile dezamăgiri

31.01.2020 | 15:21
Transferurile ratate din ultima zi a perioadei de mercato Fernando Torres Quaresma si Robinho printre marile dezamagiri
ADVERTISEMENT

Ultima zi de transferuri este plină de suspans, dar istoria arată că multe dintre mutările realizate cu puțin timp înainte de sfârșitul perioadei de mercato nu au dat satisfacție.

Evoluția slabă a jucătorilor transferați în ultima zi a perioadei de mercato

De-a lungul timpului, în ultima zi de transferuri s-au realizat mai multe mutări pe sume mari, dar care nu au adus niciodată satisfacție. Cel mai celebru astfel de caz este cel al lui Fernando Torres, care s-a transferat de la Liverpool la Chelsea în schimbul sumei de 58.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT
  • Fernando Torres (de la Liverpool la Chelsea, pentru 58.500.000 de euro) – atacantul iberic a avut patru sezoane excepționale la Liverpool, iar transferul lui la Chelsea a fost neașteptat, Roman Abramovici insistând pentru perla de pe „Anfield Road”.

Din păcate, mutarea lui pe „Stamford Bridge” nu a fost deloc de bun augur, spaniolul devenind rapid unul dintre fotbaliștii care erau „capabili” să rateze din orice poziție. De-a lungul anilor, „El Nino” a înscris 45 de goluri pentru Chelsea în 172 de meciuri.

ADVERTISEMENT
  • Andy Caroll (de la Newcastle la Liverpool, pentru 41.000.000 de euro) – „cormoranii” s-au grăbit după ce Fernando Torres a părăsit echipa și au decis să-l ia pe Andy Caroll de la Newcastle, în schimbul unei sume imense.

Caroll nu a fost niciodată Fernando Torres pentru Liverpool și a reușit să înscrie doar 11 goluri în 58 de partide, el fiind de-a lungul timpului împrumutat pe la diverse formații.

ADVERTISEMENT

Împrumutul lui Quaresma la Chelsea

În anul 2009, Ricardo Quaresma a fost împrumutat de Internazionale Milano la Chelsea. Deși este unul dintre cei mai tehnici jucători de fotbal din lume, Quaresma nu a reușit să se impună la Chelsea și a bifat doar 5 meciuri, în care nu a înscris niciun gol.

  • Nicolas Anelka (de la Manchester City la Fenerbahce, pentru 7.500.000 de euro) – Nicolas Anelka a fost recunoscut de-a lungul carierei lui pentru echipele pe care le-a schimbat. În 2005, Anelka a surprins pe toată lumea când a ales să meargă la Fenerbahce de la Manchester City.
ADVERTISEMENT

La formația din Turcia, Nicolas Anelka a jucat un total de 55 de meciuri și a reușit să marcheze 15 goluri, după care a revenit în Premier League la Bolton Wanderers.

  • Robinho (de la Real Madrid la Manchester City, pentru 43.000.000 de euro) – Brazilianul a fost o mare speranță a fotbalului mondial, însă niciodată nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. În 2008, Robinho se transfera de la Real Madrid la Manchester City, iar toți fanii „cetățenilor” așteptau minuni din partea brazilianului.

Nu a fost să fie, pentru Manchester City, Robinho a jucat 53 de meciuri, pentru care a înscris doar 16 goluri. În prezent, Robinho evoluează în Superliga Turciei pentru Basaksehir și nu a reușit să marcheze niciun gol în acest sezon.

  • 750.000 de euro este cota de piață a lui Robinho, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT