Premier League

Evoluția spectaculoasă a lui Sheffield United! Anul trecut jucau în liga a doua, iar acum se bat cu granzii din Premier League pentru un loc în UCL

11.01.2020 | 11:07
Evolutia spectaculoasa a lui Sheffield United Anul trecut jucau in liga a doua iar acum se bat cu granzii din Premier League pentru un loc in UCL
ADVERTISEMENT

Sheffield United este adevărata surpriză din Premier League în acest sezon, iar micuța formație care anul trecut evolua în Championship (echivalentul ligii secunde) a ajuns să se dueleze cu granzii pentru un loc de Champions League. Mai mult decât atât, trupa lui Chris Wilder nu a făcut niciun transfer notabil în vară și tot este în fața altor echipe care au invcestit serios.

Evoluția spectaculoasă a lui Sheffield United

În urmă cu doar un sezon, Sheffield United reușea să termine pe locul doi în campionatul din liga a doua engleză și se califica direct în Premier League. Nimeni nu se aștepta ca micuța formație de pe „Bramal Lane” să se descurce admirabil, ba chiar să se ia la trântă cu granzii.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Chris Wilder au 32 de puncte, după 22 de etape, iar până acum nicio echipă nu a reușit să-i învingă la o diferență mai mare de două goluri. Mai mult decât atât, „Bramal Lane”, stadionul lui Sheffield United, a devenit o adevărată fortăreață, în care formații precum Arsenal sau West Ham au plecat fără niciun punct, iar Manchester United a scos doar o remiză.

Jucătorii necunoscuți transferați de Sheffield United în vară

Sheffield United are un lot format din foarte mulți fotbaliști care au evoluat mai mult în ligile inferioare ale Angliei, dar care pun umărul serios la treabă pentru a produce surprize în Premier League. În vară, formația lui Chris Wilder a cheltuit 47.500.000 de euro pentru transferuri, dar fotbaliștii aduși nu confirmaseră niciodată în prima ligă din Anglia.

ADVERTISEMENT

Pe lângă jucătorii pe care s-au plătit bani, Sheffield a mai adus jucători liberi de contract sau au împrumutat. Chris Wilder a reușit să creeze o echipă din jucători care nu au impresionat de-a lungul timpului și i-a transformat în niște fotbaliști care îi sperie pe granzi.

Transferurile făcute de Sheffield United în vară:

  • Oliver McBurnie (venit de la Swansea) – 19.100.000 de euro
  • Lys Mousset (Bournemouth) – 11.100.000 de euro
  • Callum Robinson (Preston) – 7.800.000 de euro
  • Luke Freeman (QPR) – 5.600.000 de euro
  • Ben Osborn (Nottingham Forest) – 3.900.000 de euro
  • Ravel Morrison (Ostersunds) – gratis
  • Michael Verrips (Mechelen) – gratis
  • Phil Jagielka (Everton) – gratis
  • Dean Henderson (Manchester United) – împrumut
  • Muhamed Besic (Everton) – împrumut
ADVERTISEMENT

Lundstram și Fleck, talismanele norocoase ale lui Sheffield United

John Lundstram și John Fleck sunt cei mai în formă oameni din echipa lui Chris Wilder și au contribuit serios la clasarea echipei lor pe locul 5 în Premier League. Ambii sunt mijlocași centrali defensivi, dar au și valențe ofensive, Fleck reușind patru goluri și o pasă de gol, iar Lundstram reușind trei goluri și două pase decisive.

Lys Mousset este un alt fotbalist pe care Sheffield United se bazează, atacantul francez marcând de cinci ori și oferind trei pase decisive. În schimb, Olver McBurnie, cel mai scump transfer din istoria clubului a marcat până acum doar trei goluri în 19 meciuri de Premier League.

ADVERTISEMENT
  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui John Fleck, conform transfermarkt.com
  • 6.000.000 de euro este cota de piață a lui John Lundstram, conform tranfermarkt.com
  • 12.000.000 de euro este cota de piață a lui Lys Mousset, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT