News

Evoluţie neobişnuită a cazurilor de COVID, în China. Ce s-a întâmplat cu bolnavii asimptomatici

26.10.2020 | 17:00
Evolutie neobisnuita a cazurilor de COVID in China Ce sa intamplat cu bolnavii asimptomatici
ADVERTISEMENT

China a raportat cel mai mare număr de noi infecții asimptomatice cu noul coronavirus din ultimele șapte luni luni, după descoperirea unui focar de cazuri legate de o fabrică de confecții din regiunea nord-vestică Xinjiang.

Autoritățile sanitare au descoperit duminică 137 de cazuri asimptomatice în timpul unei campanii în care vor fi testate 4,75 milioane de persoane din zona Kashgar. Cazurile sunt legate de o infecție asimptomatică, raportată sâmbătă la angajată în vârstă de 17 ani a unei fabrici de confecții.

ADVERTISEMENT

Nu este clar cum a s-a infectat adolescenta, deși agenția oficială de știri Xinhua, citată de Reuters, relatează că toate noile cazuri sunt legate de o altă fabrică de confecții unde lucrează părinții tinerei. Cu toate acestea, părinții au avut rezultate pozitive la testele pentru depistarea virusului.

China face demersuri pentru depistarea focarelor de teama unui nou val al pandemiei

Infecția adolescentei a fost descoperită în timpul testelor săptămânale de rutină în Xinjiang. A fost demarată ancheta epidemiologică pentru a localiza originea focarului.

ADVERTISEMENT

20 de cazuri noi confirmate şi 161 de cazuri asimptomatice au fost raportate în China continentală la 25 octombrie, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate.

Numărul de noi infecții fără simptome este cel mai mare de când China a început să raporteze numărul zilnic al acestor cazuri la 1 aprilie.

ADVERTISEMENT

Peste 2,84 milioane de oameni din zona Kashgar au fost testați duminică după-amiază, restul testelor urmând să fie finalizate până marți.  Dimensiunea și viteza testării sunt în concordanță cu eforturile de eliminare a altor focare de infecție recente din China.

Deși numărul de cazuri noi a scăzut brusc în China continentală de la vârfurile din februarie, guvernul este precaut cu privire la un alt val de infecții și menține capacitățile de testare rapidă și în masă.

ADVERTISEMENT

Virusul a apărut în orașul Wuhan la sfârșitul anului trecut. Numărul total al cazurilor confirmate în China continentală este de 85.810, în timp ce numărul morților a rămas neschimbat la 4.634.

ADVERTISEMENT