Sport

Evoluții oscilante pentru „tricolori” înaintea dublei cu Islanda și Liechtenstein. Nicolae Stanciu, erou la Slavia Praga

Naționala României joacă joi, de la ora 21:45, meciul decisiv pentru stabilirea echipei clasate pe locul secund în grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale împotriva Islandei. FANATIK îți prezintă ce au făcut jucătorii convocați de Mirel Rădoi în weekend.
08.11.2021 | 10:54
Evolutii oscilante pentru tricolori inaintea dublei cu Islanda si Liechtenstein Nicolae Stanciu erou la Slavia Praga
ADVERTISEMENT

Stăpâna propriului său destin în grupa J, după rezultatele din luna octombrie, echipa națională a României este înaintea jocurilor decisive care ar putea-o duce în barajul de calificare la Cupa Mondială din Qatar, din 2022. Joi, „tricolorii” vor întâlni Islanda, în Ghencea, iar duminică, vor înfrunta naționala Liechtensteinului în deplasare.

În caz de victorie în ambele meciuri, România își va păstra locul secund, care duce în play-off-ul pentru accesul la turneul final, unde nu am mai ajuns de aproape un sfert de secol.

ADVERTISEMENT

Niciun stranier nu a marcat în acest weekend. Nicolae Stanciu, două pase de gol pentru Slavia Praga

Înaintea ultimelor confruntări din grupa dominată de Germania, stranierii convocați de Mirel Rădoi au avut un weekend cu plusuri și minusuri, performerul fiind Nicolae Stanciu. Căpitanul Slaviei Praga a oferit două pase decisive colegilor săi, în minutele 75 și 81, în victoria clară de pe terenul lui Pardubice, scor 5-0.

Tot în Cehia, portarul Florin Niță a încasat două goluri în meciul cu Teplice, dar echipa lui, Sparta Praga, a ieșit victorioasă de pe teren cu scorul de 4-2.

ADVERTISEMENT

Într-un weekend în care niciun jucător român din străinătate nu s-a aflat pe lista marcatorilor, a ieșit în evidență și Ianis Hagi, prezent pe teren tot meciul, câștigat de echipa sa, Glasgow Rangers, cu 4-2 în fața lui Ross County.

În Anglia, George Pușcaș nu a fost prea convingător în primele 45 de minute ale partidei dintre Birmingham City și Reading. El a fost schimbat la pauză la scorul de 1-0 pentru adversari, iar înlocuitorul său, Jahmari Clarke, a reușit dubla prin care Reading s-a impus cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Puține satisfacții și pentru jucătorii din Italia

Nici stranierii din Italia nu vin cu un moral prea bun după weekend. Căpitanul României, Vlad Chiricheș, s-a întors fără vreun punct cu Sassuolo din deplasarea de la Udine, în care a evoluat 90 de minute și a pierdut cu 3-2. Tot integralist și înfrânt a fost și Răzvan Marin, care a suferit al patrulea eșec consecutiv în Serie A cu Cagliari.

În Serie B, Dennis Man a fost doar rezervă în partida pierdută la scor de Parma, 0-4, pe terenul lui Lecce, în timp ce Ionuț Nedelcearu a intrat abia în minutul 89 la Crotone în remiza de acasă cu Monza, rezultat 1-1.

ADVERTISEMENT

În liga secundă spaniolă, nici Andrei Rațiu nu a ieșit mai bine din jocul pierdut de Huesca cu 0-2 pe teren propriu în fața lui Leganes. Fundașul român a bifat al patrulea meci consecutiv ca titular și a fost integralist, dar nu și-a prea putut ajuta echipa să evite eșecul.

Rezervă în ultimele trei meciuri, Nedelcu nu a mai prins acum nici măcar lotul la Dusseldorf

În schimb, jucătorii români din Turcia au avut un weekend mai fructuos. La Galatasaray, Alexandru Cicâldău a jucat până în minutul 79, când a fost înlocuit cu Olimpiu Moruțan, în partida pe care formația lui Fatih Terim a încheiat-o la egalitate, scor 1-1, pe terenul lui Karagumruk.

Totodată, Alin Toșca și Alexandru Maxim au ieșit triumfători din meciul dintre Gaziantespor și Kasimpașa, terminat 2-0. Fundașul român a evoluat pe toată durata întâlnirii, în timp ce Maxim a fost schimbat după 70 de minute. Cu o stare de spirit asemănătoare vine la lotul național și Adrian Rus, integralist și învingător în meciul MOL Fehervar – Zalaegerszegi 3-0.

Pentru dubla cu Islanda și Liechtenstein, Mirel Rădoi a apelat și la Dragoș Nedelcu, chiar dacă mijlocașul Fortunei Dusseldorf nu a mai jucat de aproape o lună. Nedelcu a evoluat ultima oară pe 16 octombrie în 2.Bundesliga, apoi a fost rezervă neutilizată până în acest weekend, când nu a mai fost nici măcar inclus în lot.

Lotul României pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein

Portari: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia), Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Farul Constanța), Horațiu Moldovan (Rapid);

Fundași: Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia), Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Andrei Burcă (CFR Cluj), Andrei Rațiu (Huesca/Spania), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria), Virgil Ghiță (Farul Constanța);

Mijlocași: Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția), Răzvan Marin (Cagliari/Italia), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia), Florin Tănase (FCSB), Dennis Man (Parma/Italia), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania) Enes Sali (Farul Constanța);

Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova), George Pușcaș (Reading/Anglia), Denis Alibec (CFR Cluj).

  • 19 dintre cei 26 de jucători convocaţi de Mirel Rădoi au fost titulari în weekend.

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,07 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT