News

Bacalaureat 2019 toamna. Ce subiecte au picat la fizică și cum se rezolvau

26.08.2019 | 14:13
Bacalaureat 2019 toamna Ce subiecte au picat la fizica si cum se rezolvau

Emoțiile au revenit pentru cei care au picat Bacalaureatul în proba din această vară. Astfel, aproximativ 50 de mii de elevi care au picat examenul în acest an, la care se alătură cei care și-au luat corigențele dar și cei din generațiile precedente, încearcă să treacă de „examenul maturității”. Luni, 26 august, aceștia au avut de dat examenul scris la proba la alegere a profilului, iar cel mai generos profil se dovedește cel de la Real. Astfel, o parte dintre elevi au avut de ales și proba de fizică. De altfel, aceasta era ultima probă scrisă din cadrul acestei sesiuni de Bacalaureat. VEZI AICI SUBIECTELE ȘI REZOLVAREA LOR

Bacalaureat 2019 toamna – proba de fizică

La examenul de bacalaureat din toamnă, la proba de fizică, elevii au avut de rezolvat mai multe subiecte din domeniul Mecanică, Optică sau Termodinamică. Vezi subiectul aici

Practic, proba la alegere a profilului este ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, sesiunea „de  toamnă” din acest an. Pentru elevi urmează acum proba de evaluare a competențelor lingvistice, în 27 și 28 august, pentru ca aceasta să fie apoi urmată de proba de evaluare a competențelor lingvistice în lmba maternă. Competențele digitale vor fi evaluate pe 30 august și 2 septembrie iar proba de competențe lingvistice într-o limbă străină este programată pe 2 și 3 septembrie.

Ce subiecte am avut la fizică în examenul de bacalaureat din această toamnă
Ce subiecte am avut la fizică în examenul de bacalaureat din această toamnă *foto: captură edupedu.ro

Cum poți depune contestație la examenul de bacalaureat din toamnă

Reamintim că Pentru a promova un examen de bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să treacă prin toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină examenele scrise şi să ia cel puțin nota 5 la fiecare, dar să aibă o medie generală de 6 cel puţin, la probele scrise.

De altfel, rezultate vor fi afișate în centrele de testare şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până pe 3 septembrie, la ora 12:00. De la publicarea lor și până la ora 16:00, elevii nemulțumiți de note vor avea oportunitatea să depună contestații și să își mărească nota sau să ia examenul.