News

Examen medical obligatoriu pentru șoferi! Lista bolilor care te lasă fără permis

03.10.2019 | 09:18
Chestionare 2022. Top întrebări capcană la examenul auto. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Examen medical obligatoriu pentru șoferi! Decizia se aplică numai celor care doresc să obțină permisul. Atenție, nu mai e deloc de joacă. Cei care nu vor reuşi să-l treacă vor fi declaraţi inapţi pentru conducerea autovehiculelor. Un nou proiect de lege anunţă că persoanele care se doresc  a fi viitori şoferi sunt nevoite să facă un control pneumologic. Acesta ajută la identificarea riscului de apnee în somn şi este adresat doar celor care îşi doresc să fie şoferi pentru grupa II

Examen medical obligatoriu pentru șoferi!

Vă readucem aminte că grupa 2 este reprezentată de conducătorii auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 şi D1E. Mai mult de atât, pe lângă controlul pneumologic, fişa medicală pentru obţinerea permisului, conform noii legislaţii, trebuie să conţină și examene de specialitate la medicină internă, oftalmologie, ortopedie şi traumatologie, otorinolaringologie şi neurologie psihiatrie.

ADVERTISEMENT

În urma efectuării controlului pneumologic, candidatul de grupa II va fi declarat apt sau inapt. În cazul în care la unul dintre examenele de specialitate este declarat inapt, atunci concluzia va fi că nu poate obţine permisul de conducere pentru grupa II. FANATIK îți prezintă și lista bolilor care te lasă fără permis în cazul grupei II. Astfel, orice fel de bradiartimii – boală de nod sinusal şi tulburări de conducere cu bloc atrioventricular te scoate din joc.

Examen medical obligatoriu pentru șoferi! Examen medical
Cine este delcarat inapt nu poate lua categora. Sursa foto – facebook

Lista bolilor care te lasă fără permis

Tahicardii ventriculare polimorfe nesusţinute, tahicardii ventriculare susţinute sau cu indicaţie pentru un defibrilator, angină și implantare stimulator cardiac permanent – toate sunt boli care nu îți vor permite obținerea acestei categorii. Sunt mai multe modificări uriașe care pot fi aduce codului rutier de către autorități. Spre exemplu, șoferii care obişnuiesc să intre în intersecţii fără a le permite celorlalți participanți la trafic care au rămas blocaţi anterior în acestea să iasă, riscă să primească amenzi ce pot depăşi valoare de 1.000 de lei, dacă sunt surprinși de agenții rutieri.

ADVERTISEMENT

Concret, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice stabileşte că “nerespectarea obligaţiei de a permite părăsirea intersecţiei conducătorului vehiculului rămas în interiorul acesteia” reprezintă o contravenţie, iar şoferul va fi amendat pentru această faptă.

 

Tags: