News

Examenele naționale vor fi corectate online. Ministrul Educației: „O să insist să se desfășoare așa, de la anul”

Lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi corectate online. Dorința ministrului Educației este să se întâmple de la anul.
01.07.2021 | 20:50
Examenele nationale vor fi corectate online Ministrul Educatiei O sa insist sa se desfasoare asa de la anul
Examenele naționale vor fi corectate online. Ministrul Educației: „O să insist să se desfășoare așa, de la anul”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Începând de anul viitor, lucrările de la Evaluarea Națională ar putea fi corectate online, potrivit unui anunț făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi corectate online

Modificarea și trecerea la digitalizare ar putea fi mai rapidă decât s-ar putea crede. După cum spune el însuși, aceasta este un proiect ambițios, având în vedere că ministrul a declarat că dorește că modificarea să aibă loc de la anul.

ADVERTISEMENT

Astfel, în ceea ce privește Evaluarea Națională, notele ar putea fi acordate 100% online, de profesori care nu au cum să comunice între ei.

Ministrul a declarat pentru edupedu.ro că lucrările elevilor ar fi scanate în sala de examen și ar primi un cod de identificare, urmând ca apoi lucrările candidaților să fie corectate online.

ADVERTISEMENT

„Scanarea lucrărilor s-ar putea face chiar în sala de examen, în prezența candidaților și s-ar atribui un cod unic de identificare, iar lucrările ar fi corectate online, subliniez: de către evaluatori care nu pot comunica între ei”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu vrea ca digitalizarea corectării să fie făcută de la anul

Ministrul a specificat că dorește ca din 2022 să fie pusă în aplicare această măsură, cel puțin în privința Evaluărilor Naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a și a VIII-a. Pentru examenul de Bacalaureat ar urma să fie un proiect-pilot.

ADVERTISEMENT

„Chiar dacă este un obiectiv ambițios, o să insist să se desfășoare așa, de la anul, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și să avem pilotare pentru Bacalaureat”, a mai spus ministrul.

Totuși, Sorin Cîmpeanu a analizat și minusurile pe care le are această digitalizare, de la faptul că nu există condiții de a face acest lucru în fiecare școală, până la faptul că nu sunt bani.

ADVERTISEMENT

„Cu resursele existente la nivelul Ministerului Educației, e nevoie de un minimum de achiziții de echipamente care trebuie făcute până anul viitor și de formarea personalului implicat în evaluare.

De asta am spus că s-ar putea face anul viitor, chiar dacă am precizat că e un obiectiv extrem de ambițios”, a mai precizat el.

Astfel, el a explicat și de unde s-ar lua banii pentru a implementa un asemenea proiect ambițios. Fondurile PNRR ar fi cele ar duce la punerea în practică a proiectului ministrului Educației.

ADVERTISEMENT