News

Exclusiv. O vedetă de la Exatlon România, probleme cu drogurile. Doru Meseșan a ajuns de mai multe ori în fața judecătorilor

Doru Meseșan, poreclit „Dacul”, a fost un component de bază în echipa Războinicilor în ediția cu numărul 2 a show-ului Exatlon. Revenit acasă, în Jibou, Doru s-a confruntat însă cu mari probleme cu legea.
21.01.2022 | 14:51
Exclusiv O vedeta de la Exatlon Romania probleme cu drogurile Doru Mesesan a ajuns de mai multe ori in fata judecatorilor
Fost participant la Exatlon România, Doru Meseșan se confruntă cu mari probleme în justiție
ADVERTISEMENT

În august 2018, în momentul în care a debutat ediția cu numărul 2 a show-ului Exatlon, difuzat de Kanal D, publicul a făcut cunoștință și cu Doru Meseșan, un pitoresc personaj din Jibou (județul Sălaj). Pe atunci în vârstă de 36 de ani, Doru a câștigat repede un număr mare de fani prin felul direct de a fi și prin implicarea totală în competiția din Republica Dominicană.

Pe atunci personal trainer și preparator fizic la clubul de fotbal Rapid Jibou, Meseșan conducea și asociația ”Geto-Dacii Ansamensi”, pe care o patronează alături de doi prieteni, așa cum se arăta în CV-ul său oficial.

ADVERTISEMENT

Înainte de Exatlon, Doru Meseșan a muncit în Spania și a jucat în filme

Geto-dacii lui Meseșan sunt invitati la festivaluri medievale din tara si străinătate, acolo unde recompun imagini de luptă din secolul 1 i. Hr. Printre ultimele demonstrații înainte de Exatlon a fost la Untold, acolo unde ”Geto-Dacii Ansamensi” a avut un stand in zona traditiilor populare”, se amintea despre asociația condusă de Meseșan.

Doru Meseșan a cochetat și cu actoria, practicând însă o mulțime de alte meserii. Între 2004 și 2011 a lucrat în construcții în Spania, apoi a luptat în cușcă în cadrul galelor MMA, participând ocazional și la competiții de rezistență sportivă.

ADVERTISEMENT

Cercetat penal pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu

Reîntors în România, Meseșan a cunoscut celebritatea în 2018, la Exatlon România, show televizat în care s-a clasat pe un merituos loc 7. Revenirea din Republica Dominicană a fost însă una problematică pentru cel poreclit ”Dacul”, care a avut parte de câteva intersecții nedorite cu legea.

”Solutia pe scurt: Admite sesizarea de luare a măsurii de siguranţă a confiscării speciale formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj prin rechizitoriul nr. 5/D/P/2020 din data de 02.11.2020 prin care s-a dispus soluţia de renunţarea la urmărire penală faţă de suspectul M. D. A., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art. 4 alin.1 din Legea 143/2000, soluţie confirmată prin Încheierea penală nr. 76 din data de 09.12.2020 a Tribunalului Sălaj.

ADVERTISEMENT

În baza art.5491 alin.5 lit. b) Cod procedură penală, raportat la art.112 alin.1 lit. b) Cod penal dispune confiscarea specială a dispozitivului pentru mărunţit canabis (grinder), ridicat de la suspectul M.D.A., depus la camera de corpuri delicte a Tribunalului Sălaj. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi 03 februarie 2021, la sediul instanţei”, așa suna hotărârea judecătorilor sălăjeni din februarie anul trecut, prin care fostului războinic i se comunica renunțarea la urmărirea penală, dar și confiscarea unui dispozitiv de mărunțit canabis, potrivit FANATIK.

Condamnat la 6 luni de închisoare pentru distrugere

În februarie 2020, însă, Doru Meseșan mai apăruse o dată în fața judecătorilor, într-un proces în care ”Dacul” a fost acuzat de distrugerea unui bun aparținând unei cunoscute bănci din România. Conform informațiilor deținute de FANATIK, Meseșan a și primit atunci o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentru fapta sa, comutată în pedeapsă cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Tip solutie: Urmare a acordului de recunoaştere.
Solutia pe scurt: În baza art. 253 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpat la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 Cod penal, amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În baza art. 85 alin.2 lit. b Cod penal rap. la art. 404 alin.3 Cod procedură penală, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Centrului de Cercetări Biologice Grădina Botanică ”Vasile Fati” sau Primăriei Jibou, pe o perioadă de 40 de zile lucrătoare”, asta au decis magistrații în dosarul în care Meseșan era acuzat de distrugere. ”Războinicul” a trebuit să achite și daune de 335 de euro, dar și cheltuieli de judecată de 700 lei.

În toamna anului trecut, Serviciul de Probațiune Sălaj a cerut instanței ca Doru Meseșan să fie încarcerat pentru cele 6 luni de închisoare la care fusese deja condamnat, dar tribunalul a respins cererea autorităților, notează FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: