Declaraţia care a pus pe JAR toată Formula 1. Ferrari, McLaren şi Red Bull au luat FOC! Ce se întîmplă

Marius Băcilă   
în Masini
13/05/2014, 19:24
Declaraţia care a pus pe JAR toată Formula 1. Ferrari, McLaren şi Red Bull au luat FOC! Ce se întîmplă

După patru victorii în tot atîtea curse, Lewis Hamilton recunoaşte că îi place foarte mult că îi face pe cei care l-au criticat „să-şi înghită cuvintele”. La sfîrşitul lui 2012, mulţi l-au criticat pe campionul mondial din 2008, spunînd că este o nebunie să părăsească echipa McLaren pentru a-l înlocui pe Michael Schumacher la Mercedes, o echipă care la vremea aceea nu era în cea mai bună situaţie.

Alţii au spus că este vorba de bani sau de lux, dar Hamilton a replicat: „Lumea se pripeşte să tragă concluzii fără să ştie mai nimic. Cînd am luat decizia să plec de la McLaren, ştiam că acesta va fi rezultatul.” Unii, printre care se numără şi rivalul său Fernando Alonso sau şeful echipei campioane mondiale de anul trecut, Christian Horner, cred că este „posibil” ca Hamilton, la volanul monpostului său W05, să cîştige toate cele 14 curse rămase de disputat anul acesta.

Ar fi vorba de o reuşită fără precedent în istoria Formulei 1. Rugat să compare anul 2014 cu 1988, cînd McLaren a cîştigat toate marile premii cu excepţia unuia singur, Hamilton a spus: „Acela a fost cu siguranţă un an foarte interesant.” Întrebat dacă se poate repeta sau depăşi recordul în 2014, britanicul a răspuns: „În acest moment nu prea cred, dar nimic nu este imposibil, pînă la urmă. Vom vedea. Pînă la urmă scopul nostru este chiar acesta – să cîştigăm de fiecare dată.”

Şi, dacă acesta este genul de record către care se îndreaptă Mercedes, este posibil ca relaţia dintre piloţii echipei să devină la fel de tensionată ca cea dintre Ayrton Senna şi Alain Prost. „Încă nu este cazul!”, a rîs Hamilton, „dar nu ştii niciodată ce se poate întîmpla.”

Închide ×