Fotbal intern

Exclus de UEFA, Octavian Șovre are susținerea lui Marius Avram. De ce nu va oficia la Euro asistentul român

22.04.2021 | 17:44
Exclus de UEFA Octavian Sovre are sustinerea lui Marius Avram De ce nu va oficia la Euro asistentul roman
ADVERTISEMENT

UEFA a anunțat lista arbitrilor români care vor oficia la Euro 2021, iar între aceștia nu se află Octavian Șovre, asistentul care a cerut, pentru a susține o cauză caritabilă, autograful lui Erling Haaland.

Fost ecuson FIFA, acum expert în cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, Marius Avram l-a inclus totuși pe asistentul orădean între cei elogiați pentru performanța de a fi ”delegați” la meciurile Turneului Final.

ADVERTISEMENT

Octavian Șovre a devenit cunoscut la începutul lunii aprilie când, la finalul partidei Manchester City – Borussia Dortmund i-a solicitat un autograf lui Erling Haaland, donând ulterior cartonașul, pentru vânzare, în scopuri caritabile.

Octavian Șovre are susținerea unui fost coleg de breaslă

Marius Avram, fost arbitru FIFA cu peste 160 de delegări internaționale, i-a felicitat pe ”fluierașii” din România care vor oficia a Euro 2021, fără a-l ignora pe Octavian Șovre, asistentul exclus de pe lista delegaților români din cauza evenimentului amintit, de la meciul din Liga Campionilor, dintre Manchester City și Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

”Sunt corect și îi felicit pe toți 7. De ce 7? Și zic 7 și pentru că îl includ și pe Octavian Șovre care a fost exclus din cauza incidentului cu autograful și are meritele lui incontestabile.

Pentru arbitrajul românesc este o performanță fără precedent și poate este un moment oportun să facem ceva că să vedem același nivel și în campionatul intern”, a spus Marius Avram, pentru Pro Sport.

ADVERTISEMENT

De ce a fost exclus Octavian Șovre de lista arbitrilor de la Euro

La meciul amintit mai sus, arbitrul Octavian Șovre i-a cerut un autograf lui Erling Haaland și l-a donat Asociației S.O.S. Autism Bihor. Mai înainte să se afle semnificația gestului său, asistentul a fost pus la zid de toți oamenii de fotbal și de presa internațională.

Fără să cunoască scopul acțiunii românului, UEFA l-a pus l-a criticat aspru gestul său, acuzându-l de lipsă de profesionalism: ”Este complet inacceptabil și e vorba de demnitate. Nu uitați de numărul camerelor TV de la meciurile UEFA, ele văd totul”, a tunat șeful arbitrilor din Europa, Roberto Rosetti.

ADVERTISEMENT

În fapt, Octavian Șovre i-a cerut autografele lui Haaland pentru a dona cartonașele cu semnătura nordicului, pentru a fi vândute într-o licitație în scop caritabil, banii urmând să fie direcționați către asociația S.O.S. Autism Bihor

Chiar dacă ulterior, inclusiv Erling Haaland a decis să susțină cauza, alături de alte nume importante din fotbalul românesc, pentru care militează Octavian Șovre, asistentul a fost exclus de pe lista arbitrilor care vor fi delegați la meciurile Campionatului European de fotbal, găzduit, între altele, și de România.

ADVERTISEMENT