Speranţă pentru Craiova. Ce a decis Tribunalul Braşov!

UPDATE 27 februarie 11.30 Tribunalul Braşov a amînat pentru 12 martie luarea unei decizii în cazul FC U Craiova. ...
27.02.2014 | 09:10
Speranta pentru Craiova Ce a decis Tribunalul Brasov

UPDATE 27 februarie 11.30 Tribunalul Braşov a amînat pentru 12 martie luarea unei decizii în cazul FC U Craiova. 

UPDATE 27 februarie – 9.00 / Soarta Craiovei se decide astăzi. Cum ieri, avocaţii lui Adrian Mititelu nu s-au putut prezenta la proces, ei au depus prin fax o cerere de amînare la Tribunalul Braşov. Scandalul va continua însă. Pe 30.04.2014 magistraţii vor analiza şi o contestaţie depusă de Adrian Mititelu.

UPDATE 17.00 / Verdictul instantei a rămas în pronuntare pînă mîine, însă şansele ca planul de reorganizare să fie aprobat sînt minime. Creditorul principal al FC U, firma SC Euro Expo SRL, a cerut falimentul în baza unei datorii vechi din 1999, de pe vremea cînd George Ilinca era conducătorul clubului. Valoarea sumei pe care Craiova o are de plătit este de 300.000 de euro.

UPDATE 15:39 / Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, anunţă sfîrşitul formaţiei patronate de Adrian Mititelu.

“Din păcate, este ceea ce am anticipat încă de anul trecut că se va întîmpla: această echipă nu poate fi susţinută de către un patron care este falit. Dacă nu am fi revitalizat clubul sportiv al instituţiei de învăţămînt Universitatea din Craiova probabil că la ora actuală Craiova nu ar fi avut nici o echipă în eşalonul fotbalistic, iar acum are şanse foarte mari să fie o echipă în Liga 1.

Probabil că va dispărea (n.r. FC U Craiova), din păcate. Atît timp cît nu ai bani, e normal ca ea să nu poată să meargă mai departe. Din păcate, se ajunge la vorba mea de acum un an. Eu i-am propus domnului Adrian Mititelu să vîndă 51 la sută din acţiuni ca să găsească un investitor serios să poată să ducă mai departe această echipă. S-a încăpăţînat, s-a ajuns, iată, în situaţia pe care am anticipat-o, dar pe care nu şi-a dorit-o nimeni”, a declarat Olguţa Vasilescu pentru micapi.ro.

UPDATE 14:46 / Deşi avocaţii Universităţii Craiova nu au putut fi prezenţi la Braşov, procesul s-a derulat, iar judecătorii au rămas în pronunţare urmînd ca în cursul zilei de mîine să anunţe dacă planul a fost aprobat sau nu. În cazul în care Mititelu va primi un răspuns negativ, avocaţii clubului vor face cerere ca planul să fie repus pe rol pentru a se putea apăra.

UPDATE 13:45 / Avocatul Universităţii Craiova a dezvăluit motivul pentru care a solicitat amînarea procesului de la Braşov.

“Am făcut cerere de amînare a procesului de la Braşov, deoarece nu ne-am putut prezenta acolo pentru că am avut un proces la Bucureşti cu membri Comitetul Executiv care au votat dezafilierea Craiovei. Pînă la această oră n-am nici un semn cu ce s-a hotărît şa Braşov”, a declarat Moise pentru FANATIK.RO

UPDATE 13.16 / Tribunalului Braşov analizează acum planul de reorganizare al FC U Craiova. Principalii creditori au cerut falimentul clubului, iar coşmarul dispariţiei din fotbal pare iminent pentru Adrian Mititelu. Potrivit suruselor FANATIK, planul de reorganizare al Universităţii va fi respins! Mititelu nu şi-a trimis nici măcar avocaţii la proces!

UPDATE 10:26 / Managerul Şcolii de Fotbal “Gică Popescu”, Paul Răducanu, a motivat decizia de a nu-i pune la dispoziţie terenul de antrenament lui Adrian Mititelu. “Nu am nimic personal cu Adrian Mititelu şi cu clubul FC Universitatea Craiova, însă am avut o discuţie cu domnul Mititelu şi i-am explicat că înţeleg foarte bine că a investit foarte mulţi bani în fotbal, a şi pierdut, însă la rîndul său cred că şi el m-a înţeles pe mine că trebuie să-mi protejez investiţia deoarece nu-mi permit să-mi bat joc de ea.

La noi în complex avem un singur teren de iarbă cu dimensiunile pe care domnul Mititelu le doreşte, însă pe acel teren nici măcar grupele noastre nu intră să se antreneze pentru că este moale, iar dacă este călcat în picioare nu mai putem juca în campionat pe el. Vă rog să mă credeţi că noi ne înghesuim cîte două-trei grupe pe alte terenuri doar ca să protejăm terenul mare.

Îmi pare rău de situaţia în care a ajuns Mititelu şi Universitatea, dar eu nu pot să-i dau nici o mînă de ajutor. Să ştiţi că Gică Popescu chiar nu are nici un amestec în decizia mea, pentru că eu ca manager răspund de tot ce se întîmplă aici“, a comentat pentru FANATIK.RO, Paul Răducanu.

UPDATE 26 februarie – 9:27 / Ştefan Nanu susţine în continuare că nu ştia situaţia în care se afla clubul atunci cînd a acceptat postul de antrenor al Universităţii. “Ştiam că situaţia va fi grea, însă nici în halul asta nu ma aşteptam să fie, domnul Mititelu este dator peste tot şi nimeni nu ne mai primea pe nicăieri. La Calafat ştiam că vom fi primiţi, iar la Severin, unde era ultima noastră şansă, domnul Mititelu are datorii de ordinul miliardelor. Mai mult, Mititelu trebuie să-şi pună o întrebare de ce în Craiova nu a fost primit nici măcar la Şcoala Gică Popescu. Cu asta chiar că am încheiat orice declaraţie vizavi de Universitatea Craiova. Începînd de miercuri în viaţa mea a început capitolul Farul Constanţa”, a declarat Nanu pentru FANATIK.RO.

–––––––––––––––

Noul tehnician al Farului Constanţa, Ştefan Nanu, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, din ce motiv a ales să părăsească după doar trei zile clubul FC Universitatea Craiova.

“Vreau să le transmit celor de la Universitatea Craiova că nu doresc să mai vorbesc cu nimeni de acolo. Asta i-am spus-o şi fostului meu secund Dragoş Bon. L-am rugat să îi transmită lui Adrain Mititelu că nu vreau să mai vorbesc cu nimeni de la FC U. De ce am plecat de la Craiova? Păi, ce am păţit acolo, nu am păţit în viaţa mea. Nu a fost vorba de bani sau de salariul meu la mijloc. Pur şi simplu la FC Universitatea Craiova nu puteam să îmi pun în practică meseria de antrenor. Puteţi să îmi spuneţi şi mie cum un antrenor poate să pregătească o echipă doar cu 12 jucători în lot? Eu, la 45 de ani, nu mai pot juca! Puteţi să îmi spuneţi şi mie cum un antrenor poate să pregătească nişte jucători în nămol? Puteţi să îmi spuneţi şi mie cum un antrenor poate să pregătească nişte jucători prin coclauri? Puteţi să îmi spuneţi şi mie cum o echipă de oraş ar putea să se antreneze prin sate pe la ţară? Asta am întîlnit eu la FCU“, a spus Nanu pentru FANATIK.RO.

“Dacă nu face pace cu cei puternici, Craiova moare!”

Fostul tehnician al Craiovei a explicat apoi şi cum vede viitorul trupei patronate de Adrian Mititelu.

“În plus, jucătorii pe care eu i-am avut la dispoziţie nu mai aveau nicio motivaţie de performanţă, iar Fane Nanu nu vrea să se facă de rîs în faţa suporterilor Universităţii Craiova. Mă doare sufletul de aceşti suporteri, dar Adrian Mititelu trebuie să se găndească la faptul că a ajuns să fie blocat peste tot şi trebuie să facă un pas înapoi. Trebuie să mai lase de la el pentru binele suporterilor Craiovei şi să facă pace cu cei mai puternici, deoarece e păcat să moară defintiv cel mai mare brand al unei echipe din provincie. Îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar aici se va ajunge dacă Adrian Mititelu nu se va trezi la realitate, a mai spus Nanu.

“Condescu nu e în spatele meu”

În continuare, fostul antrenor al celor de la FCU ne-a dezvăluit cum a ajuns la Faru şi a ţinut să precizeze că Marin Condescu nu se află în spatele acţiunilor sale. “Marin Condescu nu are nicio legătură cu Farul Constanţa. Această informaţie este o mare prostie. Zilele trecute m-am întălnit la Bucureşti cu Giani Nedelcu şi am pus lucrurile la punct. Am stat la discuţii pînă la 3 dimineaţa. L-am luat la Farul Constanţa cu mine ca antrenor secund pe Narcis Mohora”, a încheiat Nanu.

Contactat telefonic de FANATIK.RO, patronul Adrian Mititelu a replicat: “Sînt prea supărat ca să mai stau să îi răspund şi lui Fane Nanu. Ştie el cine l-a făcut să plece de la Craiova. El cunoştea de la început că e situaţia grea la echipă…“, a spus Mititelu.

Tags: