Sport

EXCLUSIV / DRAMA unui STELIST întors din iad! „Mi-au rupt coloana”

FANATIK publică povestea de roman a unuia dintre cei mai noi sportivi de la CSA Steaua, rămas paralizat în timp ce slujea România pe frontul din Afganistan...
24.06.2015 | 00:01
EXCLUSIV  DRAMA unui STELIST intors din iad Miau rupt coloana

FANATIK publică povestea de roman a unuia dintre cei mai noi sportivi de la CSA Steaua, rămas paralizat în timp ce slujea România pe frontul din Afganistan

La începutul lunii iunie, CSA Steaua anunţa, destul de sec şi în mediul virtual, înfiinţarea unei noi secţii în cadrul Armatei, dedicată oamenilor care şi-au sacrificat prezentul şi viitorul pentru România. „Militarii răniţi în teatrele de operaţii au fondat cea mai nouă secţie sportivă a CSA Steaua Bucureşti. Au luptat sub culorile tricolorului, iar acum luptă şi sub culorile Stelei. Cinci militari răniţi în teatrele de operaţii sînt de astăzi sportivii clubului de lîngă inimă. Ionuţ Butoi, Eugen Mănăilă, Costel Stanciu, Costi Slăniceanu şi Marian Nicula au primit de la preşedintele CSA Steaua Bucureşti legitimaţiile de sportivi şi primul echipament în care se vor antrena, în cadrul unui eveniment la care a participat întreg personalul clubului militar. Oameni pentru care nu există limite sau bariere au pornit astfel, oficial, pe un nou drum – al performanţei sportive”, era anunţul făcut.

2016 – Jocurile Olimpice „Invictus”

Despre ce este vorba în esenţă? Cinci români care au rămas cu dizabilităţi fizice în urma acţiunile organizate, sub tricolor, în zonele de conflict din Afganistan, au primit din partea oficialilor MApN şansa de a reprezenta din nou România. De data aceasta în sport. Iar prima competiţie la care cei cinci bravi români vor participa va fi la anul.

EXCLUSIV / NEGOCIERI MITITELU – CS U CRAIOVA! 

„Sportivii şi-au propus să participe anul viitor la Jocurile Olimpice <<Invictus>>, o competiţie internaţională, patronată de Fundaţia Regală a Ducelui şi Ducesei de Cambridge, a Prinţului Harry şi a Ministerului Apărării din Marea Britanie, dedicată celor răniţi în teatrele de operaţii”, mai precizează comunicatul CSA Steaua.

„Dumnezeu nu îţi dă mai mult decît poţi duce!”

Ionuţ Butoi, unul dintre viitorii concurenţi la Jocurile Olimpice „Invictus”, a discutat cu FANATIK despre gestul făcut de CSA Steaua la ordinul lui Mircea Duşa, ministrul Apărării, dar şi despre ce înseamnă sacrificiul pentru ţară. „Am fost întrebat de mulţi oameni dacă aş mai alege să lupt pentru România în condiţiile în care aş putea să dau timpul înapoi şi să aleg. Da, aş face acelaşi lucru”, sînt cuvintele lui Ionuţ, spuse cu un calm şi o convingere aproape înfricoşătoare. Nu ezită, nici nu cere ajutorul cuiva prin cuvintele sale patriotice. Vorbe pe care le explică. „Dumnezeu nu oferă nimănui mai mult decît poate să ducă! Nu accidentul a fost cea mai mare pierdere din viaţa mea, ci dispariţia tatălui. Era cel mai bun prieten al meu…”. Pierderea celui care i-a ghidat viaţa lasă momente de tăcere prelungi, iar discuţia continuă cu greu. Şi cu un gol imens, care se simte în aer…

Clipe blestemate! Atacul. Coma. Amnezia.

În ciuda poverii pe care trebuie să o poarte toată viaţa datorită iubirii pentru ţară, Ionuţ Butoi are puterea să discute despre momentele care i-au schimbat total existenţa. „Totul s-a întîmplat la sfîrşitul lunii august, în 2008. Am uitat ce s-a întîmplat în ziua respectivă, mai ţin minte doar că veneam de la baie, în noaptea ce a precedat atacul. Şi mai ţin minte că, imediat după atac, am ţipat şi am întrebat de ce mi s-a umflat centura. Era din cauza faptului că aveam coloana ruptă! După, nu mai ştiu nimic… Am aflat că am stat opt zile în comă indusă, iar memoria ultimelor ore dinaintea atacului mi s-a şters definitiv”, este destăinuirea tulburătoare făcută de eroul nostru.

„Credeam că americanii fac experimente pe mine”

Ce s-a întîmplat după perioada de comă? Ionuţ Butoi avea să se trezească, după o lungă agonie, într-un spital din Germania. Impactul a fost puternic pentru militarul sportiv, care avea să trăiască astfel cel mai mare şoc din viaţa sa. Brusc, realitatea era total diferită. Un coşmar.

EXCLUSIV / ALT SCANDAL NEGOIŢĂ – DINU! “DĂ-MI BANII!”

Paralizat de la şold în jos, actualul maior în rezervă a retrăit primele impresii din urmă cu şapte ani. Momente terifiante, care îţi furnică pielea şi te fac să priveşti cu alţi ochi cariera de militar. „Cînd m-am trezit, credeam că am fost luat de americani şi că făceau experimente pe mine! Atît de puternic a fost şocul. După aceea, a urmat o perioadă foarte grea”, afirmă Ionuţ cu mina unui om care a văzut iadul în faţa ochilor, dar care a reuşit să scape.

Războiul cu inamicul invizibil: stresul post-traumatic!

Lupta pentru supravieţuire continua împotriva unui rival mult mai periculos decît oricare altul întîlnit pe front. Era lupta cu destinul, cu trupul şi cu propria minte, chinuită groaznic de o spaimă pe care un om obişnuit nu şi-o poate nici măcar imagina.

EXCLUSIV / A REFUZAT UN TRANSFER  ÎN PARADIS PENTRU STEAUA

Scăpat ca prin minune din ghearele morţii, Ionuţ avea acum o altă bătălie de purtat, cea cu stresul post-traumatic, o boală crîncenă, care face ravagii printre militarii întorşi din teatrele de operaţiuni. „A existat şi a durat circa două săptămîni, dar am scăpat. Cel mai important lucru este să reuşeşti să conştientizezi că viaţa trebuie să îşi urmeze parcursul. Acum mi-am acceptat condiţia şi cred că acesta este exemplul pe care trebuie să îl oferim. Poţi face ceea ce îţi propui atîta timp cît ai ambiţie. Americanii m-au ajutat foarte mult, m-au învăţat să mă descurc şi să mă folosesc de lucrurile din jur. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi care m-au ajutat să trec peste şoc. Cam asta e povestea mea! Dar să fie clar, nu regret nimic! M-aş întoarce din nou pe front dacă ar fi cazul”, decretează brav Ionuţ. E curajul soldatului care a primit a doua şansă de la Divinitate.

Vestea anului: acord între MApN şi Gigi!

Noul component al CSA Steaua şi viitorul concurent la Jocurile Olimpice „Invictus”, secţiunile înot şi tir, oferă şi o veste importantă fanilor stelişti, anunţînd marea împăcare dintre MApN şi echipa finanţată de Gigi Becali. „Era de aşteptat ca acest lucru să se întîmple de la bun început. Eu zic că s-a ajuns la o înţelegere şi echipa de fotbal patronată de Gigi Becali va putea juca la fel ca înainte. Deja au încheiat un acord pentru ca Steaua să se antreneze în continuare în complexul Ghencea, ăsta e un pas imens”, dezvăluie Ionuţ Butoi.

„Steaua e a tuturor românilor! Becali aduce cinste ţării!”

E momentul să lăsăm trecutul în urmă şi să vorbim despre prezent. Presăm pe subiectul Gigi Becali. E interesant cum e privit patronul campioanei prin ochii unui militar. „Din păcate, nu m-am întîlnit cu domnul Gigi Becali, dar aş vrea să o fac. Să îi spun că Steaua este a tuturor românilor şi să fie maleabil în negocierile cu Armata. Are şi dînsul păcatele sale, dar este un om bun. În condiţiile în care la Unirea Urziceni şi Oţelul s-au întîmplat lucruri anormale, deşi echipele erau pe profit, nu mi se pare normal ca Becali să fie aşa chinuit. Este un om care aduce cinste ţării cu Steaua. Mulţi iau bani din cluburi şi dispar, el continuă să îşi investească averea”, e părerea simplă, dar sinceră a eroului.
Un erou în cartea groasă a oamenilor care şi-au mutilat trupul şi sufletul din dragoste pentru ţara lor. Un erou care are un singur vis: ca oamenii să înveţe că iubirea şi respectul sînt caracteristicile fundamentale pe care trebuie să se construiască societatea.

8 ZILE a stat în comă militarul Ionuţ Butoi după ce a fost atacat pe frontul din Afganistan

„Îmi doresc enorm să fiu campion olimpic la tir sau la înot, să fac România să fie mîndră de mine” (Ionuţ Butoi)