Sport

EXCLUSIV. Adevărul despre cazul Muniru-Tănase: scandal general!

Sulley Muniru şi Florin Tănase au fost protagoniştii unui scandal la antrenament, săptămâna trecută, înainte de meciul cu Astra. Datele care apăruseră inţial vorbeau despre un incident în...
11.04.2017 | 00:05
EXCLUSIV Adevarul despre cazul MuniruTanase scandal general
ADVERTISEMENT

Sulley Muniru şi Florin Tănase au fost protagoniştii unui scandal la antrenament, săptămâna trecută, înainte de meciul cu Astra. Datele care apăruseră inţial vorbeau despre un incident în care gravitatea era dată de tente rasiste, în care Tănase ar fi folosit cuvântul “maimuţă” la adresa ghanezului după o intrare a urâtă a acestuia la o şedinţă de pregătire. În plus, cei doi ar fi fost la un pas de bătaie şi ar fi fost despărţiţi de colegi.

S-au chinuit să “îngroape” incidentul

Cu toate acestea, felul în care a s-a manifestat Gigi Becali despre episod a ridicat câteva semne de întrebare. Patronul a vorbit despre o amendă de 40.000 de euro pentru Muniru şi că a vrut chiar să-i desfacă pe loc contractul, lăsând apoi să se înţeleagă că la vară va rezilia oricum înţelegerea cu mijlocaşul african. Ceea ce nu prea era justificat de derularea evenimentelor, în forma în care erau ele prezentate iniţial.

ADVERTISEMENT

Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica s-au chinuit cât au putut să minimalizeze incidentul, aducându-i pe cei doi protagonişti la conferinţa de presă tocmai pentru a încerca să acrediteze ideea că ar fi fost doar o dispută cum sunt zeci într-un sezon la antrenamente. Însă FANATIK.RO a aflat că situaţia a fost mult mai gravă, totul putând degenera într-o bătaie generală, cu împărţirea echipei chiar în tabere!

Pumnul ratat de la vestiare

FANATIK.RO a aflat că Muniru şi Tănase se tachinau mai de demult, între cei doi existând o toleranţă destul de mare la glume, aşa că până şi apelativul “maimuţă” era permis pe alocuri. Lucrurile au degenerat însă destul de rău la antrenamentul respectiv, iar Sulley n-a mai acceptat replica din partea colegului său. La vestiar, nervos, Muniru a încercat chiar să-l lovească pe Tănase, pumnul său ratând însă de puţin ţinta şi doar ştergându-l pe fostul jucător al Viitorului.

ADVERTISEMENT

La un pas de încăierarea generală!

În vestiar se mai aflau şi alţi jucători, printre care Alibec şi Achim, care au sărit imediat în apărarea lui Tănase. Muniru a fost îmbrâncit şi i s-a pus în vedere să termine cu scandalurile şi să-şi revizuiască atitudinea, mai ales că e străin şi că ar trebui să stea mai potolit. Lucru care a stârnit însă reacţia lui Moke şi pe cea a lui Gnohere, care i-au luat apărarea lui Sulley, totul fiind la un pas să degenereze într-o încăierare generală, Până la urmă lucrurile s-au calmat, însă toată povestea a ajuns la urechile lui Gigi Becali.

Iar patronul a vrut să-l dea imediat afară pe Muniru, tocmai aflând de pumnul pe care a vrut să i-l dea lui Tănase şi de faptul că echipa se putea rupe în două din cauza lui. Becali a fost înduplecat să convertească pedeapsa într-o amendă, ce-i drept imensă, după ce principalul avocat al iertării lui Muniru a fost chiar Denis Alibec, unul dintre cei care au făcut parte din “tabăra adversă” la scandalul care era să se declanşeze în vestiar. Astfel, Becali s-a răzgândit pentru că a început să creadă că nu există pericolul de a se rupe vestiarul din cauza acestui incident.

ADVERTISEMENT