Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Adrian Mititelu și Nicolo Napoli, certuri pe primul „11” la FC U Craiova. Dezvăluiri din interior făcute de managerul Marcel Pușcaș! Video

Marcel Pușcaș a dezvăluit la Fanatik SuperLiga diferendul dintre patronul Adrian Mititelu și antrenorul Nicolo Napoli pe tema primului „11” de la FC U Craiova.
21.03.2023 | 15:30
Exclusiv Adrian Mititelu si Nicolo Napoli certuri pe primul 11 la FC U Craiova Dezvaluiri din interior facute de managerul Marcel Puscas Video
Marcel Pușcaș a dezvăluit la Fanatik SuperLiga cum se bagă Adrian Mititelu peste antrenorul Nicolo Napoli la FC U Craiova. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FC U Craiova a trecut cu bine peste șocul ratării participării în play-off. Echipa lui Adrian Mititelu a debutat în play-out cu o victorie categorică împotriva „lanternei roșii” CS Mioveni, scor 3-0, dar ceea ce a surprins cel mai mult a fost primul „11” trimis pe teren de antrenorul Nicolo Napoli.

Marcel Pușcaș, dezvăluiri din interiorul lui FC U Craiova: „E declarație publică, patronul se implică la echipă!”

Tehnicianul italian al echipei oltene a alcătuit la meciul cu CS Mioveni o echipă de start complet atipică, din care au lipsit vedetele Bauza, Bahassa, Achim sau Chițu, lăsate pe banca de rezerve. A părut ca o pedeapsă pentru eșecul usturător de la Sfântu Gheorghe, dar întrebarea care se pune este cine a luat decizia: patronul Adrian Mititelu sau antrenorul Nicolo Napoli?

ADVERTISEMENT

Nedumerire pe care a avut-o și Dănuț Lupu, într-un dialog cu Marcel Pușcaș. „Cine a dorit să-i odihnească, Napoli sau Mititelu?”, este întrebarea pe care fostul mare internațional i-a adresat-o directorului executiv al clubului oltean în emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

De unde le tot scoateți? Mititelu în sus, Mititelu în jos… A și declarat… Patronul a declarat în urmă cu două luni că da, se implică la echipă. E publică declarația. Sigur că se consultă. «Băi, ce ar trebui să facem?».

ADVERTISEMENT

De exemplu, știu că de câteva luni bune, Napoli îl vrea fundaș dreapta pe Paramatti. Îi place lui, așa consideră că Paramatti poate să joace fundaș dreapta. Și ieri a intrat fundaș dreapta. Am avut personal discuția asta cu el.

Iar postul lui Negru, ideal pentru el, este să joace mai avansat puțin. Pentru că din cauza lipsei de înălțime are un handicap în duelurile din careul propriu. Și cu un jucător de tipul ăsta, care are calități certe, viteză, o bună tehnică și capacitate de efort, cred că e puțin cam stingher în careul propriu. Mai ales la duelurile aeriene. Nu poți la 1,63 să te prezinți la zece faze pe meci în careu. Până la urmă se întâmplă ceva”, a răspuns Marcel Pușcaș la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Diferența dintre Nicolo Napoli și Mihai Pintilii: „A jucat puțin pe la Juventus!”

Plecând de la aceste „discuții” dintre patronul Adrian Mititelu și antrenorul Nicolo Napoli, s-a ajuns și la o analogie cu situația de la FCSB, unde Gigi Becali comandă absolut totul. De la echipa de start, la schimbări și așa mai departe. Iar dialogul dintre Horia Ivanovici, Dănuț Lupu și Marcel Pușcaș este extrem de interesant.

Horia Ivanovici: „Auziți domnu′ Pușcaș, stați să vi-l pârăsc eu pe Dănuț Lupu, auziți ce zice. «Toată lumea știe că Mititelu face schimbările, primul 11, că a intrat la pauză în vestiar la Sfântu Gheorghe și l-a scos pe Negru. Hai să nu ne mai ferim, Mititelu face tot acolo. Nicolo Napoli e la fel cum e Pintilii la FCSB…». Ai zis așa?”

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: „Recunosc!”

Marcel Pușcaș: „Doar că Napoli are licența Pro. Și că a jucat pe la Juventus. E o diferență.

Vă mai dau un exemplu. Acum vreo două luni, nu-i mergea jocul lui Albu. Era Under și era important pentru primul 11. Și Napoli a insistat cu Albu, nu l-a scos din echipă. Putea să facă schimbul Gurău cu Popa…”

Horia Ivanovici: „Eu nu am spus ca o critică faptul că vedetele au fost lăsate pe bancă. A fost o decizie foarte bună, dacă luăm rezultatul.”

Marcel Pușcaș: „Până la urmă, rezultatul e cel care contează. Iar eu nu cunosc în România proprietar de echipă, vorbesc și de ligile inferioare, care să nu se implice. Și nu cred că e atât de grav pe cât ar fi dacă se implică un primar, de exemplu, pentru că se implică și primarii. Care nu-și bagă banii proprii în echipe.”

Horia Ivanovici: „E grav dacă un patron, cum a fost domnul Mititelu la pauza meciului cu Sepsi, intră în vestiar și îi spune antrenorului «Schimbă-l pe ăla, bagă-l pe ăla!». Atunci nu e ok.”

Marcel Pușcaș: „Nu cred că a zis așa ceva. Dar că a intrat în vestiar, poate nici aia nu e în regulă… Dar, repet, suntem în România și se întâmplă la orice club. Uitați-vă la echipe ale unor primării. La patroni, să zicem, sunt banii lor, cu riscul că îl dă afară pe antrenor, pe jucător…”

Dănuț Lupu: „Eu am spus de acum două săptămân că nu-l prinde tricoul pe Napoli.”

Marcel Pușcaș: „Se pare că ai greșit. Ieri, de exemplu, au fost la meci în tribune oameni în mânecă scurtă.”

Andrei Vochin: „Deocamdată, FC U Craiova e cu cinci ani în urma FCSB-ului!”

După ce Marcel Pușcaș a ieșit din direct, discuțiile în contradictoriu au continuat în platoul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, tema fiind, evident, implicarea lui Adrian Mititelu la echipa pe care o patronează.

Horia Ivanovici: „Dați-mi voie să vă spun o nuanță, pe care nu știu dacă ați sesizat-o sau nu. Până să-i pună Dănuț Lupu întrebarea dacă a făcut sau nu Mititelu echipa, eu am început așa: «Ce părere aveți despre schimbările pe care Adrian Mititelu le-a făcut, lăsând vedetele pe bancă?». Și nu m-a contrazis. A început să explice care e treaba. De-abia când l-a întrebat Dănuț direct a început… Bine, până la urmă tot a recunoscut. Deci lucrurile sunt extrem de clare, și Mititelu e un fel de Ggi Becali.”

Robert Niță: „Nu, e la fel. Atât doar că nu recunoaște. Lucrurile sunt clare, dar domnul Pușcaș iese bine tot timpul din presing.”

Horia Ivanovici: „Lucrurile sunt tot mai vădite, că Nicolo Napoli e o mascotă.”

Robert Niță: „Păi ce voiai să fie, dacă a venit a zecea oară înapoi… E bumerang, nu e mascotă!”

Horia Ivanovici: „Din informațiile care circulă în ultimele săptămâni, e clar că la Craiova o singură persoană are cuvântul, Adrian Mititelu! Chiar și asupra formației de start, și a schimbărilor la pauză, și așa mai departe.”

Andrei Vochin: „Deocamdată, Craiova e cu cinci ani în urma FCSB-ului, la nivel declarativ. Adică acum cinci ani discutam cam la fel, toată lumea admitea, dar încă nu ieșise patronul să spună cu subiect și predicat «Terminați cu asta, că eu fac toate lucrurile!». Dacă lucrurile stau așa și la Craiova, mă aștept ca în scurt timp, ca să regleze toate problemele, Adrian Mititelu să spună clar cum stă toată treaba.”

Robert Niță: „Acum a trebuit să le dea șansă unora, să le dea minute, după două etape în care ăia au fost penibili două meciuri la rând. Nu că n-au dat randament, erau obosiți… Păi dacă erau obosiți, trebuia să-i lase în tribună sau acasă, să se odihnească.”

Horia Ivanovici: „Oarecum, Marcel Pușcaș a recunoscut apoi că s-a putut și fără vedete și că practic a fost o pedeapsă. E clar că Mititelu a înnebunit, cum îl știu și orgolios… I-a explodat capul acolo la Sfântu Gheorghe, cred că nu mai doarme de atunci, și a zis: «Ei, m-ați umilit, a râs toată țara de mine după ce m-am luptat atât pe la Comisii, în emisiuni, am câștigat dreptul să jucăm și când am ajuns acolo m-ați făcut de râs. Ia, bă, hai, nu mă mai interesează!». A avut un puseu. Dar să știi, sunt vreo doi-trei jucători care au intrat la Craiova de foarte mare perspectivă. Era greu să îi scoți pe Bauza și pe Bahassa din echipă, să strici un sistem. Acum a venit momentul pedepsei și i-a pedepsit.”

Andrei Vochin: „Eu cred că Bauza și Bahassa vor continua să joace cu statutul de titulari.”

Robert Niță: „Un singur lucru e de apreciat după meciul ăsta la domnul antrenor de la Craiova, că nu-l scoate pe Gurău din poartă. Care antrenor de la Craiova? Domnul Mititelu… Păi dacă a spus și domnul Pușcaș că patronul a recunoscut…”

Horia Ivanovici: „Nu a zis chiar așa Marcel Pușcaș.”

Robert Niță: „Bine, mă bucur că Gurău nu a fost obosit și i-a zis lui Napoli «Mister, sunt fresh, bagă-mă și meciul ăsta». Și au obosit doar ăia cinci, care întâmplător sunt jucători reprezentativi, unii dintre ei cu statut de vedetă, titulari incontestabili.”

Horia Ivanovici: „Doar că ăia cinci au arătat pur și simplu lamentabil la Sfântu Ghorghe. Ca niște jucători de duzină, fără niciun fel de mentalitate.”

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vă dă tonul celor mai tari exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, de la 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT