Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Adrian Porumboiu nu înțelege alegerea lui Kyros Vassaras în privința arbitrului meciului Farul – FCSB: „Îi poți acuza de cele mai obscure lucruri. Nu poți să-l dai!”. Video

Adrian Porumboiu e nedumerit în privința delegării lui Radu Petrescu la finala de titlu din SuperLiga, dintre Farul și FCSB. Critici pentru Vassaras.
18.05.2023 | 12:27
Exclusiv Adrian Porumboiu nu intelege alegerea lui Kyros Vassaras in privinta arbitrului meciului Farul  FCSB Ii poti acuza de cele mai obscure lucruri Nu poti sal dai Video
Exclusiv. Adrian Porumboiu nu înțelege alegerea lui Kyros Vassaras în privința arbitrului meciului Farul - FCSB Îi poți acuza de cele mai obscure lucruri. Nu poți să-l dai!. Video
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a intervenit la FANATIK SUPERLIGA și a comentat posibila delegarea a lui Radu Petrescu la derby-ul de titlu dintre Farul Constanța și FCSB.

Adrian Porumboiu pune presiune pe CCA: „Trebuie să-i delege pe cei mai buni arbitri la ora actuală!”

Adrian Porumboiu e de părere că nu sunt importante tensiunile dintre Kovacs și Hațegan, iar FRF e obligată să delege acest cuplu la finala campionatului: „Presa poate să scrie orice. Problema se pune foarte clar. Comisia de Arbitri a Federației Române de Fotbal nu are nicio treabă cu ce scrie presa. Poate e adevărat sau nu. Eu știu un singur lucru: federația, CCA, trebuie să-i delege pe cei mai buni arbitri la ora actuală.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Și aceștia sunt foarte clar menționați de toată lumea, unanim acceptată această variantă: Kovacs la centru și Hațegan în cabina VAR. Că nu s-au înțeles, nu are nicio legătură. Ei sunt profesioniști și nu are nicio legătură relația lor personală cu arbitrajul. Punct!

Restul, dacă fac altceva, cad pradă unor lucruri mărunte și CCA și FRF. Pe nimeni nu interesează relația sentimentală între cei doi. Pe toată lumea interesează un singur lucru: arbitrajul să fie fără cusur și să arbitreze ceea ce se întâmplă pe teren”.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu îl atacă din nou pe Kyros Vassaras: „Nu știe ce se întâmplă cu arbitrii, nu îi cunoaște pe toți. El este în vizită acum, e un vizitator”

Adrian Porumboiu nu crede că fractura dintre Kovacs și Hațegan este atât de mare: „Dacă ne ducem după treaba asta, că să-l înlocuiască, să vină nu știu cine să arbitreze, altul să fie în camera VAR pentru că s-au certat. Mai apar animozități între ei, dar nu cred că este o ceartă dinasta așa disperată.

Sunt jucători care au jucat în aceeași echipă și au plăceri la aceeași femeie. Și nu s-au bătut și nu și-au scos ochii! Au jucat mai departe, în interesul echipei. Acuma că a explodat disputa dintre ei. Hai să fim serioși!”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru a pus din nou tunurile pe Kyros Vassaras: „Ca să câștigi vestiarul trebuie să stai pe lângă el. Ori ei el nu stă. Nu știe ce se întâmplă cu arbitrii, nu îi cunoaște pe toți. El este în vizită acum, e un vizitator. Acum mai iese. Ca să îi cunoști trebuie să vii la meci, să îi observi, să discuți cu ei. 

Sunt foarte mulți arbitri care nu cunosc reguli elementare ale jocului și au nevoie de instruire permanentă. Modificările sunt făcute destul de repede la nivel de FIFA. În toate campionatele trebuie să dai cei mai buni, crema cremei la meciurile cu miză”.

ADVERTISEMENT

Pe cine vede fostul mare arbitru la șefia CCA: „Sper că nu s-a răspopit de tot. Alexandru Tudor”

Adrian Porumboiu e de părere că președintele FRF ar trebui să îl înlăture pe Kyros Vassaras și propune în funcție un colaborator al lui Gigi Becali la FCSB: „Cred că ar trebui schimbat și sunt oameni care ar putea să preia Comisia. Dar aici e decizia lui Burleanu. Eu am avansat un nume. Sper că nu s-a răspopit de tot: Alexandru Tudor. Și nu numai el. Se pot găsi variante. Nu suntem chiar atât de tâmpiți cu toții să nu găsim un fost arbitru care să managerieze cum trebuie arbitrajul românesc.

Dacă se caută, sunt variante. Nu poți să spui că nu ar fi. Trebuie să știi traseul la fiecare arbitru, ce a făcut, dacă a avut vreo legătură cu vreun club și slavă Domnului au avut. Și atunci, cunoscând toate elementele astea, primenești toate elementele astea cât se poate de des corpul de arbitri”.

Porumboiu consideră că Vassaras n-a făcut nimic pentru arbitrajul românesc: „Nu poți să stai și să știi de unul că a făcut ce a făcut și să spui: ‘Da, domne, merge și așa’. El de la Salonic nu știe treburile astea. Treaba lui. Pe mine nu mă interesează, dar mi-aș dori să fie un om care să fie de-al pământului și să cunoască ce se întâmplă pe pământul ăsta. Până la urmă, foarte multe încercări. N-a promovat un arbitru! Doar pe cei doi, prin relația pe care o are cu nașul său la UEFA”.

Radu Petrescu, centralul de la Farul – FCSB, desființat: „Dacă îl pune pe băiatul ăsta, e Casa de Comenzi, nu mai e CCA!”

Adrian Porumboiu face acuzații grave la adresa CCA și îl face praf pe Radu Petrescu: „Dacă îl pune pe băiatul ăsta, n-am nimic cu el, dacă îi cere o echipă, e Casa de Comenzi, nu mai e CCA! Nu poți. La Colțescu e nota bene, trecutul lui întunecat îl cunoaște toată lumea. Faptul că și-a revenit, că arbitrează bine, e spre cinstea lui, dar existau destule, în trecutul nu prea îndepărtat. De 4-5 arbitrează perfect.

Pe când tu, dacă aduci la un meci dinăsta, un arbitru care a schimonosit o fază, a stabilit o campioană, să-l mai dai încă o dată să mai stabilească o altă campioană, e prea mult! 

Colțescu a mai făcut meciuri praf, dar n-a stabilit direct, cum a stabilit acest Radu Petrescu. E greu, are probleme de comportament care-s dubioase. N-ai cum să-l dai! Dacă îl dai, înseamnă că e o problemă care n-are nicio legătură cu noțiunea de moralitate și o echitate perfectă pe care trebuie să o asiguri. Să fim serioși!”.

Atac direct la CCA: „Dacă au făcut asta, înseamnă că poți să-i acuzi de cele mai obscure intenții”

Și Adrian Porumboiu nu s-a oprit aici și a spus lucrurilor pe nume: „Dacă au făcut asta, înseamnă că poți să-i acuzi de cele mai obscure intenții. Credeți că întreabă vreodată FIFA sau UEFA: Domnul arbitru, vrei să arbitrezi meciul ăsta? Primești delegarea și cu asta basta. Nu e nimeni la dispoziția arbitrului să spună ce păsuri are sau nu cu un coleg de-al lui.

Ce legătură are la un moment arbitrul care este în camera VAR și arbitrul care e pe teren. Nu se vede cu el și discută. Dacă erau toți trei în echipă, poate să apară o discuție. Nu se văd, doar se aud pe căști. Opriți-vă! N-are niciun sens. Dacă nu îi pun pe ăștia doi, înseamnă că sunt alte interese! 

Hațegan e cel mai bun deocamdată și foarte atent. Kovacs e foarte bine pregătit fizic, mental și arbitrează bine. Când m-am luat de Kovacs că făcea porcării, nu se lua nimeni de el. Bun, s-a spălat și ăsta, și-a dat cu apă sfințită, cu aghiasmă sau cu ce și-a dat pe cap și a ajuns unde a ajuns. Bravo lui! Dar trecutul lui e „glorios”, cu ghilimelele de rigoare, la unele meciuri. 

FANATIK SUPERLIGA se vede pe orice dispozitiv conectat la internet, tabletă, laptop sau chiar telefon mobil. Asigurați-vă că există o conexiune bună și un loc cât mai confortabil, show-ul este garantat! De luni până vineri începând cu ora 10:30, de fiecare dată o nouă ediție de colecție. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, pe canalul de YouTube FANATIK, pe pagina de Facebook FANATIK sau pe pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial sau pe contul FANATIK de Tik-Tok.

ADVERTISEMENT