Fotbal intern

Exclusiv. Alex Mateiu, exclus din lotul Craiovei pentru meciul cu FCSB! De la ce a pornit ruptura

18.12.2020 | 19:26
Exclusiv Alex Mateiu exclus din lotul Craiovei pentru meciul cu FCSB De la ce a pornit ruptura
ADVERTISEMENT

Alexandru Mateiu a fost exclus din lotul Universității Craiova pentru meciul cu FCSB! FANATIK îți prezintă de unde a pornit ruptura dintre mijlocașul de 31 de ani și club.

Mateiu nu mai prezintă o primă alegere în alcătuirea echipei. În victoria cu Gaz Metan Mediaș, fotbalistul a bifat primele minute după mai bine de două luni de la ultima apariție în tricoul alb-albastru. Acesta a profitat de accidentarea lui Ovidiu Bic și de faptul că Vladimir Screciu nu a putut evolua tot meciul. În duelul cu FCSB, Bic revine pe gazon, astfel că în calculele lui Papură nu mai intră Mateiu.

ADVERTISEMENT

Meciul cu FCSB prezintă un interes major pentru toată suflarea fotbalistică din țară, dar mai ales pentru susținătorii Științei. Cu o victorie, Craiova trece în 2021 pe primul loc, deoarece nici măcar o eventuală înfrângere cu CFR Cluj nu le-ar strica sărbătoarea oltenilor.

Alexandru Mateiu a fost exclus din lotul Universității Craiova pentru meciul cu FCSB! Jucătorul, nemulțumit de titularizarea lui Ovidiu Bic

Doar 259 de minute în șase apariții a bifat Alexandru Mateiu pentru Universitatea Craiova în acest sezon și a fost titular în două jocuri de campionat, cu Sepsi și Viitorul, dar a intrat din primul minut și în înfrângerea din preliminariile Europa League cu Locomotive Tbilisi. Evoluțiile sale nu au fost din cele mai reușite, iar de acest lucru a profitat Ovidiu Bic, jucător care a fost împrumutat de oficiali la formații precum Gaz Metan Mediaș și Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

La fel ca Mateiu, Bic a început să scadă din randament, dar a fost preferat titular în locul lui Mateiu pentru meciul cu FCSB, ceea ce l-a făcut pe experimentatul mijlocaș să răbufnească. Scos la încălzire în anumite meciuri, Mateiu s-a arătat deranjat de alegerile staff-ului tehnic. Nici măcar accidentarea lui Ovidiu Bic nu l-a făcut pe fotbalistul format de FC Brașov să revină ca titular, în locul său fiind preferat Screciu.

În partida cu FCSB, Bic revine pe teren după trei săptămâni, după ce o accidentare l-a ținut departe de gazon. C orneliu Papură a decis să înceapă cu el din primul minut. Alexandru Mateiu nu s-a împăcat cu ideea și a avut o discuție cu staff-ul pe această temă. Decizia finală i-a aparținut tehnicianului Papură, care a hotărât să-l excludă din lot pentru derby-ul cu bucureștenii, deși Mateiu și-ar fi anunțat colegii că ar avea câteva probleme medicale. De altfel, Papură nu e singurul antrenor care a decis să-l excludă pe jucător. Vetaranul echipei a avut probleme și cu Gigi Mulțescu, Devis Mangia sau Victor Pițurcă.

ADVERTISEMENT
Alexandru Mateiu in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Universitatea Craiova, din etapa 13 a Ligii 1 Casa Pariurilor, disputat pe stadionul Dr.Constantin Radulescu, sambata, 19 octombrie 2019.© FOTO:Flaviu Buboi / Sport Pictures

Mateiu mai are contract până în 2022, dar ar putea pleca și în această iarnă

Cotat la 750.000 de euro, Alexandru Mateiu a fost un jucător important pentru Universitatea Craiova de la sosirea sa în Bănie, în 2014. A bifat 197 de jocuri, timp în care a marcat 10 goluri și a oferit 10 pase decisive. De multe ori a purtat și banderola de căpitan și, bineînțeles, poartă legendarul tricou cu număru opt.

Mateiu mai are contract cu Universitatea Craiova până în vara anului 2022, dar clubul ar putea renunța la jucător încă din următoarea perioadă de transferuri, mai ales că nu mai figurează printre favoriții lui Corneliu Papură.

ADVERTISEMENT

În trecut, rivalele CFR Cluj și FCSB s-au aflat pe urmele lui Alexandru Mateiu și nu ar exclus ca mijlocașul să ajungă la una dintre aceste echipe în viitor.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,68 este cota pentru “1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT