News

Exclusiv! Am aflat cât câștigă motociclistul Laurențiu Trică Mitici! Instructorul e însurat cu o directoare de liceu

Arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a provocat un incident rutier în care un trotinetist și-a pierdut viața, Laurențiu Trică Mitici este căsătorit de ani cu buni cu directoarea adjunctă a unui colegiu din Capitală.
10.08.2021 | 11:20
La 52 de ani, instructorul moto Laurențiu Trică Mitici este judecat în două dosare în care este acuzat de omor din culpă
ADVERTISEMENT

Instructor moto, specializat în condusul defensiv, Laurențiu Trică Mitici (52 de ani) a intrat în atenția opiniei publice săptămâna trecută, când a provocat un accident rutier în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața. Deși consideră că a fost provocat, instructorul auto a fost încarcerat pentru 30 de zile.

În timp ce clientul meu stătea la semafor, a fost lovit în spate de către acest individ, cu intenţie, reproşându-i că de ce a turat motorul atunci când l-a depăşit. Clientul meu a încercat să îl oprească în trafic până ar fi venit Poliţia, chiar a sunat la 112. Şi a aruncat cu casca în intenţia de a-l opri.

ADVERTISEMENT

Văzându-l agitat şi cu un comportament specific unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, clientul meu fiind instructor moto a vrut să îl oprească pentru a nu fi un pericol pentru el sau pentru alţii. Recunoaşte că a fost un gest nesăbuit, că nu şi-a dat seama ce rezultat poate avea acel gest al său, nu a intenţionat în niciun moment să facă aşa ceva”, a declarat avocatul motociclistului, Marius Iorga.

Laurențiu Trică Mitici este judecat în două dosare pentru ucidere din culpă

Poreclit ”Americanu”, Laurențiu este o figură cunoscută celor care frecventează lumea motocicliștilor bucureșteni. Mereu prezent la târgurile de profil, ”Americanu” avea toate intrările în domeniu, dădea sfaturi pertinente, era și este genul de personaj pentru care motocicleta este mai mult decât un mod de viață.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, imediat după producerea accidentului și după ce poliția l-a considerat principalul vinovat de moartea bărbatului pe trotinetă, Black Tulip Bucharest, clubul moto din care făcea parte Laurențiu, a anunțat că l-a exclus pe acesta din rândurile lui.

Așa cum FANATIK a informat în exclusivitate, Laurențiu Trică Mitici mai este judecat pentru omor din culpă într-un dosar deschis în 2019 pentru un accident rutier petrecut în septembrie 2014, pe șoseaua Antiaeriană din București.

ADVERTISEMENT

Motociclistul agresiv a fost șofer la societatea de salubritate

Atunci, un biciclist a tăiat calea motocicletei conduse de Laurențiu Mitici, biciclistul decedând ulterior la spital, în timp ce Laurențiu și prietenul lui, aflat în spate, au fost grav răniți. Astăzi, dacă instructorul moto și-a revenit complet după incident, Constantin, amicul lui, este în continuare suferind, fiind aproape paralizat, așa cum au confirmat amicii acestuia pentru FANATIK.

La nivelul veniturilor, Laurențiu Trică Mitici nu a impresionat niciodată cu sumele declarate statului. Astfel, pe vremea când era angajat ca șofer la REBU, Mitici raporta un venit lunar de circa 1600 lei. În ultimii ani, Mitici s-a războit în instanțe cu societatea de salubritate la care fusese angajat, căreia îi solicitase readucerea în câmpul muncii și daune materiale aferente.

ADVERTISEMENT

Instructorul moto care a provocat moartea unui trotinetist câștigă 2200 lei pe lună

În prezent, veniturile lunare ale instructorului moto cercetat penal sunt de 2200 lei pe lună. Prin comparație, soția lui, director adjunct la un colegiu tehnic din București, primește 63456 lei pe an, adică 5288 lei pe lună.

Cei doi dețin împreună o locuință în Capitală, cumpărată în 2006, dar și o Dacie Sandero Stepway, achiziționată anul trecut. În 2020, partenera de viață a lui Laurențiu Trică Mitici a făcut un credit de 50000 lei la un IFN, banii urmând să fie returnați până în 2025.

 

 

ADVERTISEMENT