News

Exclusiv. ANAF vrea să-l execute silit pe George Simion. Liderul AUR: ”Probabil sunt amenzile din pandemie”

ANAF încearcă să-l execute silit pe George Simion, după ce mai multe amenzi primite de acesta în timpul pandemiei au rămas neachitate. Șeful AUR contestă deciziile de executare.
09.08.2022 | 16:48
Exclusiv ANAF vrea sal execute silit pe George Simion Liderul AUR Probabil sunt amenzile din pandemie
George Simion a ajuns să fie executat de ANAF din cauza amenzilor primite în timpul pandemiei / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

George Simion a primit mai multe decizii de executare silită din partea ANAF, pe motiv că nu a plătit o serie de amenzi pe care le-a primit în perioada 2020-2021, în timpul pandemiei de COVID-19. Simion este al doilea membru al Parlamentului care ajunge în această situație, după fosta lui colegă de partid, Diana Șoșoacă, care riscă să rămână fără casă din cauza problemelor cu ANAF, așa cum FANATIK a anunțat în premieră.

George Simion a scăpat de o decizie de executare. ANAF nu a făcut apel

George Simion are, în prezent, o acțiune în instanță, la Judecătoria Focșani (acolo unde are domiciliul), împotriva Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vrancea.  Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui este chemat în garanție, în acest proces.

ADVERTISEMENT

Simion a depus acțiunea în instanță în noiembrie 2021, însă primul termen al procesului a fost fixat abia pe 25 septembrie 2022.

Într-un alt proces, tot la Judecătoria Focșani, Simion a reușit să câștige procesul cu ANAF. Instanța a anulat titlul executoriu emis de AJFP Vrancea în aprilie 2021 și actele de executare subsecvente acestuia, emise în dosarul de executare.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor de pe portalul instanțelor, ANAF a ratat șansa de a face apel la decizia judecătorilor vrânceni, după expirarea a 10 zile pe care le avea la dispoziție de la pronunțare.

George Simion: ”Amenzile sunt în cuantum rezonabil”

FANATIK a luat legătura cu George Simion, însă acesta a declarat că nu are foarte multe informații legate de ANAF și că avocații lui se ocupă de aceste aspecte.

ADVERTISEMENT

”Sunt în niște organizări legate de nuntă. Mă interesez la avocații mei. Probabil sunt amenzi… în cuantum rezonabil. Suntem în contestarea acelor amenzi, sunt amenzile din pandemie. Știu că am câștigat un astfel de proces. Mă voi interesa și de celelalte”, a declarat George Simion pentru FANATIK.

Conform informațiilor FANATIK, George Simion a acumulat câteva zeci de amenzi de cel puțin 1.000 de lei. Doar în aprilie 2021, George Simion a primit o contravenție de 15.000 de lei, după ce un protest organizat de AUR a degenerat în conflicte de stradă de mică amploare.

ADVERTISEMENT

Lucian Heiuș, președinte ANAF: ”Cei din Parlament trebuie să aibă un comportament exemplar”

ANAF a anunțat o adevărată ofensivă împotriva celor care nu-și plătesc datoriile la stat.

”Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai.

Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a declarat Lucian Heiuș, președintele ANAF, referindu-se la dezvăluirile Dianei Șoșoacă din FANATIK.

Amenzile din timpul pandemiei, neconstituționale

Curtea Constituțională a decis, la începutul acestui an, că amenzile date de autorități în timpul pandemiei au fost abuzive. Contravenienții trebuie, însă, să se adreseze instanței, pentru a scăpa de plata acestora sau pentru a li se restitui banii.

Și George Simion anunțase, la începutul acestui an, că va încerca să anuleze toate amenzile pe care românii le-au încasat în timpul pandemiei.

„Zeci de mii de amenzi au fost date în mod abuziv de un stat puternic militarizat şi inept. În momentul în care vom prelua frâiele ţării – şi momentul acela nu este foarte departe – ne angajăm să le anulăm pe toate”, a afirmat copreşedintele AUR, George Simion, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT