News

Exclusiv. Andrei Găluț a înregistrat brandul ”Goodbye to Gravity” la OSIM, cu câteva luni înainte de verdictul final din dosarul Colectiv

Andrei Găluț, solistul trupei ”Goodbye to Gravity”, a înregistrat titulatura și emblema formației la OSIM, pe numele lui. ”Goodbye to Gravity” a devenit astfel marcă înregistrată.
21.12.2021 | 18:09
Exclusiv Andrei Galut a inregistrat brandul Goodbye to Gravity la OSIM cu cateva luni inainte de verdictul final din dosarul Colectiv
Andrei Găluț, singurul membru al trupei care a supraviețuit incendiului de la Colectiv, a înregistrat la OSIM marca ”Goodbye to Gravity”
ADVERTISEMENT

Cu doar câteva luni înainte de finalul procesului Colectiv, Andrei Găluț a înregistrat la OSIM, pe numele lui, titulatura și emblema trupei din care a făcut parte până în 2015. Găluț are acum drepturi exclusive asupra brandului ”Goodbye to Gravity” și îl poate folosi pentru produse și servicii precum: publicitate, imprimarea tricourilor, divertisment, activități sportive și culturale.

Aflat încă în convalescență după tratamentul la care a fost supus în străinătate, arădeanul a făcut cerere de înregistrare a mărcii la OSIM în august 2021, iar la începutul lunii septembrie el a primit răspuns pozitiv din partea Oficiului Român pentru Invenții și Mărci.

ADVERTISEMENT

Andrei Găluț este unicul supraviețuitor al proiectului ”Goodbye to Gravity”, dupa încendiul din clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015. Din trupă au mai făcut parte Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Țelea și Mihai Alexandru (chitariști). Toți ceilalți patru instrumentiști au cântat înainte cu o altă formație, ”Thunderstorm”, iar în 2011 l-au cooptat pe Andrei Găluț și au format împreună ”Goodbye to Gravity”.

Alex Pascu, fostul lider al trupei, a închiriat clubul Colectiv în noaptea incendiului

Până în noaptea tragediei, lider incontestabil al trupei era considerat Alex Pascu, cel care a închiriat clubul Colectiv pe 30 octombrie 2015. Contractul a fost semnat prin intermediul societății Digidream Multimedia SRL, controlată la acea vreme de Pascu. Acesta a apelat la Adrian Rugină pentru a-l ajuta la organizare, care, la rândul lui, a luat legătura cu firma pirotehnică și s-a ocupat de sunet și lumini.

ADVERTISEMENT

”Digidream, societatea comercială având ca obiect de activitate ”organizare de evenimente” primește în folosință clubul Colectiv, mai puțin zona barului, pentru a organiza concertul de lansare al albumului formației Goodbye To Gravity. Cu toate astea, pentru mine este evident că Alexandru Pascu nu era un organizator de evenimente de profesie.

Probabil, dânsul folosea această societate comercială pentru a organiza exclusiv concertele formației lui. Plecând de la acest lucru îmi explic nevoia de a solicita ajutorul lui Adrian Rugină”, a explicat Costin Mincu, unul din patronii clubului, în cadrul documentarului ”Colectiv, negru pe alb”.

ADVERTISEMENT

Găluț a cerut despăgubiri de 8 milioane de euro

Andrei Găluț a cerut despăgubiri de 8 milioane de euro în dosarul Colectiv însă judecătorii au stabilit, pe fond, să primească 400.000 de euro daune morale și 60.000 de lei daune materiale.

Unul din judecătorii de la Tribunalul București a vorbit, însă, despre o ”culpă concurentă” a membrilor formației ”Goodbye to Gravity”. În motivare, judecătorul susține că aceștia se fac vinovați că și-au invitat prietenii pe care i-au rugat să aducă și alți prieteni la evenimentul de lansare al trupei, din considerente ”pur economice”.

ADVERTISEMENT

Judecătorul Mihai Bălănescu spune că ”din probatoriul administrat în cursul cercetării judecătorești rezultă că cei de la Goodbye to Gravity, având un public de nișă, au făcut inclusiv demersuri individuale, în sensul solicitării către cei invitați la concert de a aduce prieteni sau alți cunoscuți cu ei, pentru atingerea limitei menționate de locuri”.

Este așteptat verdictul final din dosarul Colectiv

Mama uneia din victime a povestit anchetatorilor că fiica ei era colegă de serviciu cu Andrei Găluț și că aceasta încerca să ajute trupa să umple sala. ”Ultima oară când am vorbit cu ea, a spus că urma să meargă cu niște colegi în Clubul Colectiv ca ”să îi aducă lui Găluț niște participanți, să ajungă la 400, altfel plătea 1.000 de euro chiria spațiului”. Dacă erau 400, nu plăteau nimic”.

Un verdict definitiv în dosarul Colectiv este așteptat zilele acestea, după 6 ani de cercetări și procese. Marți, 21 decembrie, ar fi trebuit să aibă să fie ultima zi a pledoariilor finale, în care inculpații să aibă ultimul cuvânt în dosar. Luni, însă, completul a stabilit ca dezbaterile să se mai prelungească cu o zi.

ADVERTISEMENT