Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Andrei Vochin, analiză tăioasă după Farul – FCSB 3-2: ”Mecanicul Gigi a stricat jucăria! A scos roțile, a aruncat girofarul”. Video

Andrei Vochin a făcut la FANATIK SUPERLIGA o analiză amplă a meciului Farul - FCSB 3-2 și a explicat motivele pentru care ”marinarii” au câștigat titlul de campioni.
23.05.2023 | 12:05
Exclusiv Andrei Vochin analiza taioasa dupa Farul  FCSB 32 Mecanicul Gigi a stricat jucaria A scos rotile a aruncat girofarul Video
Exclusiv. Andrei Vochin, analiză tăioasă după Farul - FCSB 3-2 „Mecanicul Gigi a stricat jucăria! A scos roțile, a aruncat girofarul” Video
ADVERTISEMENT

După ce s-a încoronat campion, Gică Hagi a anunțat, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICIvor exista mișcări de trupe pentru visul de a se califica în grupele Champions League.

Analiza lui Andrei Vochin după Farul – FCSB 3-2

Prezent în studio la cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Andrei Vochin a analizat la ”sânge” partida Farul – FCSB 3-2, care a adus primul titlu din istoria clubului constănțean.

ADVERTISEMENT

”Farul a câștigat campionatul pentru că acolo domnește o altfel de dictatură, o dictatură a competenței. Este un proiect care are un fir logic. Tot ce se întâmplă acolo, evident în măsura posibilităților financiare care există, se întâmplă cu credință, cu pasiune și cu logică. Asta nu înseamnă că de fiecare dată iese.

Ținând cont de bugetul pe care îl are echipa, are nevoie de niște oameni care fac greșeli multe, pentru că altfel toate echipele care ar avea bugete duble ar câștiga campionatele. Șansa echipelor care au jumătate de buget, cum e Farul, este aceea de a fi un club foarte bine organizat și administrativ, dar în principal sportiv.

ADVERTISEMENT

Asta trebuie să facă ei și trebuie să aștepte erorile pe care le fac toți ceilalți. Campionatul ăsta a fost un campionat în care Farul și-a făcut treaba ca de obicei foarte bine, atâta timp cât Hagi a fost acolo antrenor.

Pentru că am văzut că omul sfințește locul, am văzut cum arată Farul sau Viitorul cu un spaniol, cu Rednic, cu tot felul de experimente. Pentru Viitorul, totul este un experiment în afară de Hagi. A dovedit că în momentul în care a venit înapoi la echipă a știut ce să facă și în campania de achiziții, și în perioada de antrenament și pe teren”, a declarat Vochin.

ADVERTISEMENT

Cum a câștigat Farul titlul cu un buget redus

Consilierul lui Răzvan Burleanu consideră că Farul nu ar fi putut câștiga titlul de campioană dacă nu ar fi existat greșelile majore ale adversarelor din competiție, și în special cele al patronului FCSB, Gigi Becali.

Pentru că nu are un buget care să nu-i permită să nu se uite nicăieri împrejur, are nevoie de erorile partenerilor de întrecere. Iar acestea au venit anul ăsta cu vârf și îndesat. În primul rând a fost regresul oarecum normal al CFR-ului după 5 ani de domnie, a însemnat eterna eroare a FCSB-ului în întrecerea internă, eroare care a avut fel și fel de componente.

ADVERTISEMENT

Prima componentă a fost acea sacrificare a campionatului pentru zona europeană, apoi a fost, evident, pasiunea patronului de a se juca cu această mașinuță până să-i scoată roțile, să-i scoată girofarul, farul, tot, practic să o dezasambleze.

Și totul a culminat cu ce s-a întâmplat duminică seară la Ovidiu în momentul în care lucrurile funcționau aproape perfect. A fost o singură eroare în toată acea repriză, cea a cuplului Târnovanu – Radunovic la gol. Farul nu avusese ocazii de poartă. Farul care este echipa care are cel mai bun joc ofensiv din SuperLiga a făcut 40 de minute fără o ocazie clară de gol.

Au jucat foarte bine chiar dacă au jucat în propria jumătate de teren. Amintiți-vă de a pățit Rapid când s-a dus să facă presing peste Farul. A luat 7. Au gândit foarte bine ceea ce au făcut în prima parte. Le-a ieșit, au dat două goluri. Chiar mă gândeam ce zice Hagi care tot timpul condamnă și zice ce-i aia ‘lungă și pe a doua?’ Păi pe lungă și pe a doua ai luat gol de la FCSB”, a spus el, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

Schimbarea lui Tamm, decisivă în eșecul FCSB-ului

Andrei Vochin a ținut să precizeze faptul că schimbarea lui Joonas Tamm a fost eroarea fatală care a schimbat fața jocului celor de la FCSB în partida pierdută la Ovidiu și a trimis practic titlul în curtea Farului.

”Ai o primă repriză aproape perfectă și vine mecanicul la pauză și se joacă la jucăria asta care funcționează. Vrea să schimbe, vrea să facă ceva. De foarte multe ori mai binele este dușmanul binelui. Oamenii care nu sunt obișnuiți cu așa ceva, nu își pot imagina că de foarte multe ori o non-decizie este cea mai bună decizie. Nu aveai de ce să iei o decizie.

Tamm a luat patru cartonașe galbene într-un sezon, tu îți imaginezi că poate lua două într-un meci? Dacă partea statistică nu îți spune nimic și te gândești că se poate întâmpla să ia două cartonașe într-un meci, ce se poate întâmpla? Ai 2-1 și ești în 10 oameni, ce se poate întâmpla? Te aperi bine.

Sunt foarte multe jocuri de antrenament care se fac în inferioritate numerică, iar echipa care este în inferiortate nu primește gol. E o teorie psihologică care spune că în momentul în care știi că ți s-a eliminat un jucător, dacă ești o echipă toți cei 10 rămași pe teren încearcă să suplinească absența celui de-al 11-lea. Și atunci, din punct de vedere psihologic se transformă într-un meci de 20 la 11, nu de 10 contra 11. Am văzut foarte multe echipe care nu permit ocazii apărându-se 10 contra 11.

Vine mecanicul și schimbă o piesă care funcționa. Tamm a fost cel mai constant fundaș al FCSB-ului în acest sezon, cu erorile lui. Dar nu a făcut erorile lui Dawa sub nicio formă, nu a avut inconstanța lui Cristea și mai mult decât atât te mai trezeai cu el pe la o fază fixă că o mai băga și în poartă.

Făcând erorile astea, de partea cealaltă fiind un mecanism uns care merge, merge, merge în continuare, lucrurile aproape că erau inevitabil de a se petrece într-un alt mod. Așa mergeau lucrurile”, a încheiat Vochin, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

FANATIK SUPERLIGA se vede pe orice dispozitiv conectat la internet, tabletă, laptop sau chiar telefon mobil. Asigurați-vă că există o conexiune bună și un loc cât mai confortabil, show-ul este garantat! De luni până vineri începând cu ora 10:30, de fiecare dată o nouă ediție de colecție. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, pe canalul de YouTube FANATIK, pe pagina de Facebook Horia Ivanovici sau pe contul FANATIK de Tik-Tok.

ADVERTISEMENT