Sport

EXCLUSIV. Poate fi lovitura verii! Negocieri SECRETE Meme-Hagi!

STEAUA. Chiar dacă se îndreaptă cu paşi mari spre titlu, trupa roş-albastră poate suferi schimbări majore la finalul sezonului. Managerul general Mihai Stoica ia în calcul plecarea de la...
25.04.2017 | 00:03
EXCLUSIV Poate fi lovitura verii Negocieri SECRETE MemeHagi

STEAUA. Chiar dacă se îndreaptă cu paşi mari spre titlu, trupa roş-albastră poate suferi schimbări majore la finalul sezonului. Managerul general Mihai Stoica ia în calcul plecarea de la „roş-albaştri” după terminarea campionatului! Şi nu doar că ia în calcul această variantă, dar Meme a şi făcut demersuri în acest sens. FANATIK.RO a aflat că managerul „roş-albaştrilor” a negociat în mai multe rânduri cu Gică Hagi o mutare la Viitorul din toamna lui 2017!

STEAUA. De ce ar pleca Stoica de la Steaua în condiţiile în care echipa are şanse mari să ia campionatul şi să se bată la grupele Champions League? Sunt câteva evenimente importante care s-au întâmplat de-a lungul acestui sezon şi care par să-l fi convins pe Meme că ar face mai bine dacă şi-ar găsi de lucru în altă parte. Şi nu oriunde, ci la Viitorul lui Gică Hagi, un om pe care Meme îl apreciază foarte mult, lucru pe care l-a şi subliniat ori de câte ori a vorbit despre Gică. Iar propunerea ar fi venit din partea lui Hagi, care a aflat că Meme nu este pe deplin mulţumit de munca sa la Steaua.

Fără forţă şi influenţă

STEAUA. Poate lucrul care-l indispune cel mai mult pe Meme Stoica este implicarea pe care o are, efectiv, la Steaua. Sau nu o are! Deşi este omul care-i propune în continuare lui Becali jucători pentru transferuri, deciziile pe care le ia patronul îl fac pe Meme să se simtă inutil. De ce? Pentru că Becali nu a mai adus de mult timp un jucător observat şi propus de Stoica. Chiar Meme, într-o conferinţă de presă susţinută la începutul lunii martie, recunoştea acest lucru.
Punând accentul pe faptul că patronul decide tot, Meme şi-a spus de fapt oful. „Toţi jucătorii au fost transferaţi de Gigi Becali, aşa cum şi toţi jucătorii vânduţi au fost vânduţi tot de el. Aşa se întâmplă la fiecare club care are patron. Sunt jucători propuşi de noi, sunt jucători pe care îi observă el, dar Gigi Becali este cel care decide”, spunea managerul.
STEAUA. În ultima perioadă de transferuri, astă-iarnă, la Steaua au venit Alibec, Gnohere, Bălaşa şi Pleaşcă, primii doi doriţi de Gigi, ultimii doi propuşi de Anamaria Prodan şi acceptaţi de Becali. Deci, fără “contribuţia” lui Meme. Stoica simte că nu mai este băgat prea mult în seamă de patron, iar el vrea să-şi facă meseria.

Episodul Zurich

STEAUA. Un episod important care a erodat relaţia Meme-Gigi este cel de la Zurich, când echipa a jucat în grupele Europa League. Meme Stoica nu a mai ajuns la meci deoarece s-a simţit rău după un chef prelungit în hotel. Dezvăluirea a fost făcută de FANATIK.RO şi confirmată a doua zi de Gigi Becali.
Meme Stoica a reacţionat mai mult în glumă, fără a nega însă cele întâmplate. „Poate că am defecte, probabil şi ceva calităţi, însă în niciun caz n-am o relaţie cu alcoolul. Ne întâlnim foarte rar spre deloc. La Zurich nu neg că ne-am intersectat. M-am simţit rău şi nu am mers la meci, este adevărat. Dar suntem prezentaţi ca şi cum ar trebui să ne mai trecem un nume în cărţile de identitate: Bachus”.
STEAUA. Explicaţia lui Meme nu l-a mulţumit pe Becali: „Dacă Meme Stoica s-a îmbătat, de ce nu recunoaşte? Spune, bă, Mihai, adevărul! Ce tot face mişto, că i s-a făcut rău de la brânză şi că nu ştiu ce? Profită de faptul că ţin foarte mult la el şi la Reghe şi nu-i pot da afară? Asta nu ţine la infinit! Sunt mai multe lucruri pe care le-am trecut cu vederea de-a lungul timpului, iar eu sunt vinovat. Să mă dau singur afară? Uite, dacă nu iau locul 1 sau 2, mă dau afară!”. Izbucnirea patronului i-a lăsat lui Stoica un gust amar.

Episodul Deac

STEAUA. Acum câteva săptămâni, s-a discutat mult despre transferul lui Ciprian Deac la FCSB din campionatul următor. Becali a dat detalii despre tratative, clujeanul nu a negat informaţiile, dar CFR a reacţionat şi i-a propus mijlocaşului să rămână în Gruia. Momentan, Ciprian a acceptat.
STEAUA. Ratarea mutării l-a făcut pe patron să dezvăluie că l-a vrut şi în iarnă, dar cineva din club nu l-a dorit, săgeata fiind îndreptată şi spre Meme. „Dacă-l aduceam pe Deac astă-iarnă, acum aveam 10 puncte avans!”, a spus Gigi, după care a dat mai multe „din casă”, terminând cu o ameninţare clară: „Din cauza lui Deac mi-am propus să nu mă mai iau după nimeni din fotbal, nici după antrenor şi nici după manager. De acum încolo, când vreau să iau un jucător, fac cum vreau eu. M-am consultat aşa bine că nu mă mai consult cu nimeni în viaţa mea. Nu spun cine, nu vreau să spun, dar eu voiam să-l iau. M-am luat după alţii care mi-au zis că e lent, că aşa, că altfel… Nu mă mai interesează manager, antrenor, nimic! Doar eu decid!

STEAUA. De ce ar rămâne

Episoadele din ultimele luni l-au făcut pe Meme să se gândească foarte serios să plece în această vară. După terminarea sezonului regulat, când echipa nu bătea la Bucureşti nici măcar pe ASA iar presiunea atinsese cote paroxistice, FANATIK.RO a aflat că managerul era 99 la sută decis să plece. Între timp situaţia pare să se mai fi calmat, dar nu de aşa natură încât Meme să nu continue negocierile cu Hagi.

“Fiecare e liber să plece. Eu nu opresc pe nimeni! Şi Meme, şi Reghe, şi oricine. Dar pleacă, se lovesc cu capul de pereţi, apoi vin înapoi! Dar e minciună! Meme nu pleacă un miliard la sută!” (Gigi Becali, pentru FANATIK.RO)

De ce ar rămâne, totuşi? Stoica ştie că îi datorează foarte multe lui Becali, care nu l-a lăsat la greu, nici atunci când era în puşcărie, nu a adus pe nimeni pe postul lui şi l-a primit imediat la Steaua. De fapt, când s-a reîntors în februarie 2016, Becali i-ar fi spus: „Am avut grijă de tine şi de familia ta cât timp ai fost la închisoare, poţi să stai toată viaţa lângă mine, dar eu comand totul!”
Lucrurile erau clar stabilite, astfel că derapajele lui Gigi erau anticipate. Doar că au devenit mult mai dese şi mai violente decât în trecut.

Ce crede Meme despre Hagi

„Pentru mine, Gică Hagi este cel mai mare! Întotdeauna m-a interesat ce spun şi ce cred Hagi şi Iordănescu despre mine, nu ce zic alţii. Eu am crescut urmărindu-i pe ei şi văzând ce fac pentru fotbalul românesc. Iar ceea ce a făcut Hagi de câţiva ani cu Academia, cu Viitorul este incredibil”

Ce crede Hagi despre Meme

„Mihai Stoica este unul dintre oamenii de fotbal care au un cuvânt greu de spus. Un conducător foarte bun, se pricepe, pune multă pasiune şi a avut rezultate importante care vorbesc despre calităţile sale”

În 2007, cînd a plecat, Meme vorbea de demisie, Gigi de demitere! A revenit peste 3 ani

STEAUA. Mihai Stoica a mai plecat de la Steaua şi în vara lui 2007, în aprilie, întorcându-se în noiembrie 2010. Meme a organizat la plecare o conferinţă de presă în care a lăsat să se înţeleagă că s-a simţit trădat din interior. „Plec de la Steaua! Nu am să vorbesc despre motive. Nici nu am să critic vreodată Steaua, cum fac unii despre cluburile unde au lucrat… Sunt puţin dezamăgit că Argăseală acceptase deja funcţia de preşedinte şi nu mi-a dat un telefon să îmi spună… Sunt puţin dezamăgit că nu mulţi jucători m-au sunat să îmi spună succes în aceste zile grele. Nici cu Olăroiu nu am mai vorbit. Nu m-a sunat în această perioadă. Demisia mea e un şoc, aşa cum a fost un şoc şi rămânerea în funcţie a antrenorului, deşi mulţi îl dădeau demis”, spunea Stoica.
STEAUA. Gigi Becali şi-a prezentat şi el punctul de vedere: “Nu este nici un fel de ceartă la Steaua. Cearta este una şi nişte măsuri sunt altele. Am făcut o analiză şi astea au fost deciziile mele. Mihai Stoica era manager, dar stai puţin, Dinamo are 15 puncte avans, deşi a investit 250.000 de euro în Blay, Ze Kalanga, Me Kalanga, iar eu am băgat 5 milioane. Ce apărare să-i mai iau?! Ne-am despărţit prieteneşte, salut şi cu asta basta. I-am spus: «Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, noroc!» şi asta a fost. Ce rost are cearta? Mihai Stoica era manager, primul afară!”
STEAUA. Mihai Stoica a plecat la Unirea Urziceni, cu care a luat titlul doi ani mai târziu, în vara lui 2009, cu Dan Petrescu antrenor. Acum a apărut la orizont varianta Viitorul. Se poate repeta povestea?

10.000 de euro este salariul lunar pe care l-ar avea Mihai Stoica la Viitorul. La FCSB încasează în acest moment 5.000 de euro pe lună