News

Exclusiv. Artiștii români, afectați dramatic de coronavirus. „Îi paște falimentul” Video

05.04.2020 | 15:07
Exclusiv Artistii romani afectati dramatic de coronavirus Ii paste falimentul Video
Artiștii români, afectați dramatic de coronavirus. „Îi paște falimentul” Sursa foro: facebook Dan Negru
ADVERTISEMENT

Dan Negru a subliniat într-un interviu în exclusivitate la emisiunea „Fan România”, realizată și moderată de Horia Ivanovici, efectul devastator pe care îl are pandemia de Covid-19 asupra artiștilor români.

Artiștii români, afectați dramatic de coronavirus. „Îi paște falimentul”

Covid-19 a sugrumat activitatea în majoritatea domeniilor dintr-o societate normală. Dar parcă niciun sector al vieții sociale nu este mai afectat decât cele care presupun interacțiunea directă dintre oameni. Printre acestea, la loc de cinste, lumea artistică.

ADVERTISEMENT

Țintuiți în case, artiștii din România sunt afectați dramatic de imposibilitatea de a-și exercita meseria. Întrebat de Horia Ivanovici cum suportă aceștia situația actuală, Dan Negru a sintetizat totul într-un cuvânt. „Groaznic!”

ADVERTISEMENT

„Majoritatea sunt într-o situație groaznică. Am prieteni cu care vorbesc, am suspendat filmări în clipa asta… Sunt mulți oameni care trăiesc eminamente din faptul că apar ei pe scenă, nu au business-uri conexe”

„N-au apucat și nici n-au putut să-și construiască și alte mici afaceri… Cum am fi noi, eu, Răduleasca, Brenciu, Bănică suntem dintr-o generație care am mai apucat să-și facă de una, de alta, să nu trăiești eminamente din showbiz”

„Showbizul românesc e mai prost decât Liga I!”

Dan Negru a dezvăluit sursele de venit din showbizul românesc și a l-a comparat cu… Liga I la fotbal! Comparație, poate n-o să credeți, total în defavoarea showbizului… Vedeți înregistrarea emisiunii!

„Sunt foarte mulți oameni care trăiesc eminamente din showbiz, ori showbizul în România e susținut de două surse de venit. Petrecerile date de primării plus televiziunile, care sunt trei în total. ProTV, Antena 1 și Kanal D. Atât!”

„Astea sunt singurele televiziuni care mai cheamă artiști pe bani. Ca să presteze pe bani. În rest nicio televiziune nu mai cheamă un artist pe bani. Ori artistul trăiește din spectacol pe bani”

„Oamenii au rate de plătit și showbizul românesc este un showbiz sărac, firav, vai de capul lui. Showbizul românesc e mai prost decât Liga I! E mult mai prost! Are mult mai puțini spectatori. Nu trăiește din bilete vândute”

„Artiștii de la noi sunt puțini, îi numeri pe degetele de la o mână, cei care pot să trăiască din biletele vândute. În rest, foarte mulți trăiesc din evenimentele organizate de primării, de… Și-acolo gata, adio bani!”

„Credeți că pe termen mediu vreun primar va fi nebun să organizeze vreun spectacol? Păi ce faci tu, mă, ni-i aduci pe  Negru și pe Țociu să ne spună glume, ești nebun?!”

„Pe de altă parte, cealaltă sursă de venit, de la televiziuni, va scădea și ea pentru că televiziunile vor încărca tot mai greu publicitate ăn anii care vin”

„Cornel Dinu, care e Beckenbauer al nostru, e legendă în fotbalul românesc și tu îi dai 6.000 de lei pensie…”

Dan Negru a declarat de multe ori că are un mare respect și și-a exprimat în interviul de la „Fan România” dezamăgirea și revolta în legătură cu pensiile de mizerie ale marilor noastre valori.

ADVERTISEMENT

„Am vorbit ultima dată cu Mirabela Dauer, era izolată Mirabela din 8 martie, mi-a povestit, stă în casă, nu iese din casă, îi e dor de spectacole…”

„Îmi e și groază să mă gândesc… Lefurile lor, pensiile lor sunt mizerii în comparație cu pensiile astea speciale pe care se chinuie ăștia să le taie și nu reușesc”

„M-am uitat la Cornel Dinu, voi, Fanatik, ați dat un interviu mare, care e revoltat că are 6.000 de lei pensie. Dinu, mă, Dinu, care e Beckenbauer al nostru, ce vorbim aici, e legendă în fotbalul românesc și tu îi dai 6.000 de lei pensie… În egală măsură sunt și artiștii”

  • 20 de ani revelioanele prezentate de Dan Negru la Antena 1 au fost lidere de audiență în noaptea dintre ani
  • 135.000 de euro pe sezon s-a scris în presă că ar fi salariul lui Dan Negru pe sezon la Antena 1, sumă negată de îndrăgitul prezentator și „moderată” sub 100.000 de euro…