News

Averea fabuloasă a șefului Registrului Auto Român. Radian Tufă are 17 terenuri, 6 case, conturi și venituri de sute de mii de lei

Instalat în 2020 în postul de director al Registrului Auto Român, Radian Tufă raportează o avere cu adevărat colosală. Astfel, demnitarul deține un portofoliu imobiliar impresionant, dar și sume consistente în conturi.
20.02.2022 | 09:07
Averea fabuloasa a sefului Registrului Auto Roman Radian Tufa are 17 terenuri 6 case conturi si venituri de sute de mii de lei
Radian Tufă, directorul RAR, este posesorul unei averi impresionante
ADVERTISEMENT

În februarie 2020, printr-o postare pe Facebook, George Dincă, un apropiat al fostului lider PSD Liviu Dragnea, și-a anunțat demisia din funcția de director al Registrului Auto Român, funcție pe care o ocupa din 2012.

În locul lui, la șefia RAR a fost instalat Radian Tufă, un colaborator de nădejde al lui Adriean Videanu, fostul ministru al economiei și primar al Capitalei. Tufă lucrase în intervalul 2012-2020 la o firmă din domeniul privat care avea ca obiect de activitate transporturile rutiere.

ADVERTISEMENT

Din septembrie 2010 până în toamna lui 2012, Radian Tufă activase în administrația publică centrală, mai întâi ca secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, apoi ca inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului.

Radian Tufă a mai fost în fruntea RAR acum 17 ani

De menționat că Radian Tufă mai ocupase funcția de director general la Registrul Auto Român în perioada februarie 2005-august 2006. Din 1992 până în 2005, Tufă se remarcase ca manager al unei firme de reparații autovehicule.

ADVERTISEMENT

La nivelul studiilor, Radian Tufă declară că a terminat Universitatea Politehnică București, Facultatea de Transporturi – Autovehicule Rutiere, în intervalul 1983-1988, obținând o diplomă de inginer mecanic.

Apoi, în 2006, Tufă a terminat Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” – Colegiul Național de Apărare, Securitate și Apărare Națională, după care a bifat un master în Administrație Publică Europeană, dar și o diplomă acordată celor care au urmat ”programul de formare specializată în administrația publică destinat înalților funcționari publici”.

ADVERTISEMENT

Directorul general al Registrului Auto Român are 17 terenuri și 6 case, printre care o vilă de 508 metri pătrați în Capitală

Averea declarată de Radian Tufă este una impresionantă. Demnitarul posedă un număr de 17 terenuri, dintre care 10 agricole, cu o suprafață totală de peste 18 hectare. Tufă mai are 6 terenuri intravilane și un teren forestier.

Capitolul imobiliar este completat fericit de Radian Tufă cu un spațiu comercial în Roșiorii de Vede (180 metri pătrați), un apartament în București și alte cinci case în diferite locații: una în Roșiori (67 mp), o vilă în București, cu o suprafață totală de 508 metri pătrați, plus alte trei case în Roșiorii de Vede: una de 273 mp, alta de 423 mp și ultima de 210 mp.

ADVERTISEMENT

Directorul RAR declară că deține un Mercedes și o barcă, dar și că a strâns la bănci peste 400.000 lei. Demnitarul a stipulat și că a împrumutat în nume personal o societate comercială cu suma de 470.075 lei.

Veniturile familiei Tufă: din salariul lui Radian și din pensia soției se strâng peste 500.000 lei pe an

Ca venituri, Radian Tufă primește 270.271 lei pe an pentru funcția de conducere deținută la Registrul Auto Român, la care se adaugă pensia generoasă a soției, care aduce și ea în casă 260.436 lei. Din activități agricole, Tufă susține că mai primește anual puțin peste 10.000 lei.

Potrivit bugetului RAR din 2020, publicat ca atare în Monitorul Oficial, bugetul pentru salariile celor 1.669 de angajați este de 141,19 milioane lei, adică aproximativ 29 milioane euro, iar câștigul mediu lunar al unui salariat este de 7.692 de lei, adică circa 1.500 de euro.

Bonusuri salariale în cadrul regiei se ridică la aproape 30 de milioane lei, iar ”cheltuielile aferente contractului de mandat și a altor organe de conducere, comisii, comitete” ajung la 2,73 milioane lei, adică circa 560.000 euro.

ADVERTISEMENT
Tags:
15 oameni ai străzii, găsiţi aproape îngheţaţi de poliţiştii din Neamţ. De ce...
15 oameni ai străzii, găsiţi aproape îngheţaţi de poliţiştii din Neamţ. De ce doar 4 au vrut să meargă la adăpost, unde aveau mâncare şi căldură
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se...
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se decide ”soarta” României
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Milionarul celebru din România căruia Caranii i-au impus taxă de şmecherie! Ce s-a...
Milionarul celebru din România căruia Caranii i-au impus taxă de şmecherie! Ce s-a întâmplat după aceea între ei e uluitor!
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani....
Cum i-a făcut România magică să plângă de emoție pe mai mulți americani. „Nu credeam să mi se întâmple așa repede” VIDEO
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Karl Nehammer a uimit toată România! Ce a făcut cancelarul Austriei
Karl Nehammer a uimit toată România! Ce a făcut cancelarul Austriei
Andreea Raicu, umilită de Elena Merișoreanu. Cântăreața n-a iertat-o
Andreea Raicu, umilită de Elena Merișoreanu. Cântăreața n-a iertat-o
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco...
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco Sedano: „Scopul lui este să o îndepărteze de familie!”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!