Fotbal intern

EXCLUSIV. Badea, ŞAH-MAT lui Negoiţă! Dinamo, de AZI, DATĂ AFARĂ din Complexul “Ştefan cel Mare”! Care e soluţia propusă de Nicolae Badea

4 aprilie Ora 18:20 Dinamo Bucureşti, afară din Ştefan cel Mare! Nu e o glumă, este o ştire care de AZI, 5 aprilie, devine realitate! ...
05.04.2017 | 00:02
EXCLUSIV Badea SAHMAT lui Negoita Dinamo de AZI DATA AFARA din Complexul Stefan cel Mare Care e solutia propusa de Nicolae Badea

4 aprilie Ora 18:20 Dinamo Bucureşti, afară din Ştefan cel Mare! Nu e o glumă, este o ştire care de AZI, 5 aprilie, devine realitate! 

FANATIK.RO a aflat că miercuri, 5 aprilie, va avea loc predarea-primirea bazei sportive din Complexul Ştefan cel Mare de la Clubul Sportiv Dinamo la Asociaţia CS FC Dinamo, condusă de Nicolae Badea, care are dreptul de administrare asupra bazei sportive, inclusiv a terenurilor de antrenament şi a celui central!

Miercuri, oamenii lui Nicu Badea preiau toată baza sportivă din “Groapă” de la Clubul Sportiv

Lupta juridică dusă de Nicu Badea, care din toamna anului trecut a redobândit, prin decizia instanţei de judecată, toate drepturile pe care le are conform contractului încheiat încă din 2002 cu Clubul Sportiv Dinamo, va avea o finalitate, pe 5 aprilie, când va fi pusă în executare hotărârea instanţei! Iar din acel moment, toate echipele clubului condus de Ionuţ Negoiţă nu vor mai avea acces în bază aşa cum o făceau până acum, fără plata unei sume de bani.

Ce înseamnă asta? Practic, toate echipele lui Dinamo, cele de juniori, echipa a doua şi echipa mare, nu mai au dreptul de a se antrena sau a juca vreun meci oficial în Complexul Ştefan cel Mare, decât cu acordul Asociaţiei CS FC Dinamo, condusă de Nicolae Badea!

Cum s-a ajuns aici: Negoiţă nu a plătit niciun leu de 4 ani

Cum s-a ajuns în această situaţie? De când a preluat clubul, din 2013, Ionuţ Negoiţă nu a plătit niciun leu din contractul pe care îl avea cu Asociaţia CS FC Dinamo pentru folosirea terenurilor şi a vestiarelor din Complexul Ştefan cel Mare. Datoria se ridică, cu tot cu penalităţi, la aproape 1 milion de euro! Şi asta pentru că Negoiţă a avut parte şi de sprijinul celor de la Clubul Sportiv Dinamo, care i-au permis accesul şi folosirea bazei, prin anularea de la sine putere a unor clauze ale contractului de asociere cu asociaţia CS FC Dinamo.

Nicolae Badea a câştigat însă în instanţă bătălia cu Clubul Sportiv, în mod definitiv, pe 8 noiembrie 2016! De atunci însă, până acum, CS-ul condus de Monica Iagăr a refuzat să pună în executare hotărârea, prin diverse tergiversări. Pe 5 aprilie însă, CS-ul va preda toate bunurile din Complexul Ştefan cel Mare către Asociaţia CS FC Dinamo Bucureşti 

11111111111111

Iagăr i-a trimis la plimbare pe oamenii lui Negoiţă

FANATIK.RO a aflat că Ionuţ Negoiţă ştie de situaţie încă de săptămâna trecută, dar a refuzat să facă orice fel de demers pentru a detensiona situaţia!

Oficialii lui Dinamo au mers săptămâna trecută la Monica Iagăr în audienţă pentru a “rezolva” problema folosirii bazei Dinamo până la finalul sezonului, însă, de această dată, preşedintele Clubului Sportiv i-a trimis la plimbare: “Nu mai am ce să fac, trebuie respectată decizia instanţei! Rezolvaţi cu Nicolae Badea! De la 1 aprilie, şi-a reintrat în drepturi”

Badea le-a arătat îngăduinţă înainte de meciul cu Steaua, Negoiţă e în Japonia!

Practic, Dinamo risca o ruşine uriaşă înainte de marele derby cu Steaua, lucru recunoscut şi de oamenii lui Negoiţă! Şi asta pentru că ultimele antrenamente şi conferinţa de presă premergătoare unicului derby au avut loc pe “Ştefan cel Mare” prin bunăvoinţa Asociaţiei lui Nicu Badea.

“Ni s-a spus clar că e ultima oară cînd mai putem intra în condiţiile actuale, pentru că e meciul cu Steaua, dar de acum încolo trebuie să plătim”, au dezvăluit oficialii lui Dinamo pentru FANATIK.RO, sub protecţia anonimatului.

Asta în condiţiile în care Ionuţ Negoiţă e plecat din ţară, în Japonia, de zile bune şi, deşi a fost anunţat de situaţie, nu s-a lăsat “impresionat” şi nu a luat nicio decizie!

Soluţia de compromis a lui Nicu Badea: banii înainte şi eşalonare cu garanţii a datoriei 

Chiar şi în situaţia actuală, Nicolae Badea este de acord cu o soluţie de compromis pentru ca Dinamo să folosească baza. Astfel, echipele lui Dinamo vor putea folosi baza dacă vor plăti, în avans, pentru fiecare şedinţă de pregătire sau meci jucat, deoarece este un “rău platnic dovedit”, lucru pe care Dinamo este obligată să-l facă şi la închirierea Arenei Naţionale din aceleaşi cauze: neplata chiriei din trecut!

În plus, Badea este de acord cu o eşalonare a datoriei de aproape 1 milion de euro în mai multe tranşe, dar cu garanţii clare, palpabile, ce pot fi puse imediat în executare, în caz de neplată, pentru a evita un nou litigiu în instanţe!

Ce se va întâmpla, începând de miercuri, rămâne de văzut. Cert este că, odată cu predarea-primirea activelor, ce va avea loc miercuri, în Complexul din “Ştefan cel Mare”, societatea condusă de Ionuţ Negoiţă, SC Dinamo 1948 SA, ce administrează echipa de fotbal Dinamo Bucureşti, nu va mai putea folosi baza care i-a fost casă în întreaga istorie de 69 de ani, decât cu acordul exclusiv al Asociaţiei şi prin bunăvoinţa lui Nicolae Badea, după ce ani la rând Ionuţ Negoiţă a refuzat să scoată bani din buzunar pentru acest lucru.

O situaţie ruşinoasă pentru un club cu brandul, imaginea şi fanii lui Dinamo! Şi pentru fotbalul românesc.