News

Exclusiv. Când e gata primul ventilator mecanic produs în România + anunţul despre soluţiile dezinfectante. “Am fost prinşi descoperiţi total!” Dezvăluirile Ministrului Virgil Popescu la “Fan România”

04.04.2020 | 20:42
Exclusiv Cand e gata primul ventilator mecanic produs in Romania  anuntul despre solutiile dezinfectante Am fost prinsi descoperiti total Dezvaluirile Ministrului Virgil Popescu la Fan Romania
Când e gata primul ventilator mecanic produs în România + anunţul despre soluţiile dezinfectante.
ADVERTISEMENT

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a dezvăluit, la „Fan România”, că până la sfârșitul lunii aprilie prototipul ventilatorului mecanic va fi gata.

Ventilator mecanic produs în România

Ventilatoarele sunt unele dintre materialele cruciale pentru spitale în lupta cu noul coronavirus, iar Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, susține că România va produce un ventilator mecanic.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu a transmis, în dialog cu Horia Ivanovici la „Fan România”, că o companie americană a furnizat proiectul pentru ventilatorul mecanic, iar industria auto românească este implicată în producerea echipamentului.

ADVERTISEMENT

Sunt încântat de echipele care lucrează la ventilatorul mecanic, încă nu au ajuns la finalizarea testelor. Cei de la Timișoara au făcut o testare chiar într-un spital, dar rezultatul final, pentru a avea un prototip gata de producție, nu îl avem încă.

Cei de la Academia Tehnică Militară mai au câteva dispozitive de integrat în prototipul lor, cei din industria auto ajută, o companie americană a furnizat gratuit un patent pentru un ventilator mecanic și l-a pus la dispoziția industriei românești.

ADVERTISEMENT

Sunt optimist că vom putea face un venilator mecanic în România”, transmite Virgil Popescu.

„Va putea fi gata până la sfârșitul lunii aprilie”

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri susține că, în urma consultărilor datelor pe care le deține, sfârșitul lunii aprilie poate fi perioada în care prototipul pentru ventilatorul mecanic va fi realizat.

Eu îmi doresc ca până la sfârșitul lunii aprilie să avem un prototip, este mare nevoie de el.

Din toate datele pe care le am, cred că va putea fi gata prototipul până la sfârșitul lunii aprilie”, a declarat Virgil Popescu la „Fan România”.

ADVERTISEMENT