Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Când va debuta „pufosul” Hervin Ongenda pentru Rapid + Anunț de ultimă oră despre revenirea lui Papeau în echipa lui Adi Mutu. Video

Cînd va debuta Hervin Ongenda la Rapid și când va reveni pe teren Jayson Papeau a dezvăluit președintele Daniel Niculae la „Fanatik SuperLiga” cu Horia Ivanovici.
21.02.2023 | 21:52
Exclusiv Cand va debuta pufosul Hervin Ongenda pentru Rapid  Anunt de ultima ora despre revenirea lui Papeau in echipa lui Adi Mutu Video
Exclusiv. Când va debuta „pufosul” Hervin Ongenda pentru Rapid + Anunț de ultimă oră despre revenirea lui Papeau în echipa lui Adi Mutu. Video. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid a pornit… rapid în 2023, anul centenarului. Victorii nete cu Sepsi (3-0) și cu FC Voluntari (4-1), egal smuls din noroiul de pe Cluj Arena, cu U Cluj. A venit, însă, dușul rece cu FC U Craiova 1948, 1-2 în Giulești și doar 0-0 la Mioveni cu „lanterna roșie”. Speranțele giuleștenilor în vremuri și rezultate mai bune țin și de Hervin Ongenda, și Jayson Papeau.

Când va debuta Hervin Ongenda pentru Rapid. Jayson Papeau, anunț de ultimă oră despre revenirea în echipa lui Adi Mutu

Hervin Ongenda, mijlocașul ofensiv franco-belgian care impresiona acum cîțiva ani la FC Botoșani, a fost adus la Rapid la mijlocul lui februarie cu mult… entuziasm și speranțe.

ADVERTISEMENT

Nu a fost transferat ca să fie „la număr”. A completat lotul giuleștean cu plusvaloare. Președintele Rapidului, Daniel Niculae, considera la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, că lotul echipei „este foarte bine echilibrat, atât numeric, cât și valoric”.

„Eu zic că avem un lot foarte bine echilibrat, atât numeric, cât și valoric. Nu vrem să aducem jucători doar de dragul de a-i transfera, cum se întâmplă pe la alte echipe, pentru că asta nu face parte din filosofia noastră. Ne dorim să aducem jucători acolo unde credem că avem nevoie, nu doar de dragul de a duce jucători” – Daniel Niculae

Întrebat de Horia Ivanovici când îl vom vedea pe Hervin Ongenda la joc, Daniel Niculae a fost clar: „Când se va pune la punct cu pregătirea fizică”. Nu-i… pufos, „se exagerează în presă”, își susține jucătorul președintele Rapidului.

ADVERTISEMENT

Recunoaște că „avea două kilograme în plus”, dar „într-o săptămână, zece zile le va da jos și, ușor, ușor va câștiga și vizavi de potența fizică. Eu zic că în două, trei săptămâni putem să ne bazăm pe Hervin”.

Se apropie play-off-ul, mai sunt doar 4 etape din sezonul regular, și Rapid are nevoie ca toți jucătorii din lot să fie apți pentru meciurile decisive pentru ierarhia finală. Daniel Niculae este sigur că Ongenda va fi gata să ajute echipa giuleșteană să se claseze cât mai sus în anul centenarului: „Sută la sută va fi gata de joc. Noi sperăm chiar mai devreme”. VEZI VIDEO MAI JOS!

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae: „Papeau este foarte bine, se antrenează, sperăm ca sâmbătă să-l putem avea pe banca de rezerve”

Mijlocașul francez Jayson Papeau a adus la Rapid fotbalul-spectacol, dar accidentarea gravă din meciul cu FC Botoșani (1-1 în Giulești, pe 8 octombrie 2022) l-a indisponibilizat pentru o lungă perioadă. Care se apropie de sfârșit.

Papeau se pregătește în ritm normal sub comanda lui Adrian Mutu și este foarte aproape de revenirea pe teren. Daniel Niculae le dă speranțe suporterilor rapidiști că-l vor vedea curând croșetând adversarii pe gazon.

ADVERTISEMENT

„Papeau este foarte bine, se antrenează, sperăm ca sâmbătă să-l putem avea pe banca de rezerve”, a declarat Daniel Niculae la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. Sâmbătă Rapid va juca în Giulești cu Chindia Târgoviște, în etapa 27 din SuperLigă.

Adevărul este că o tripletă Ioniță – Papeau – Ongenda ar fi o forță care ar face suporterii rapidiști să viseze cu ochii deschiși la titlu. „Senzațională” este caracterizarea într-un cuvânt a lui Daniel Niculae la adresa „troicii” amintite.

„Ar fi o tripletă care ar asigura cu siguranță fotbalul-spectacol, atât în Giulești, cât și pe oricare stadion din România. Eu, ca parte din tribuna Giuleștiului, am iubit întotdeauna fotbaliștii care au făcut spectacol” – Daniel Niculae

Dacă vor putea juca cei trei împreună, tactic vorbind, este o problemă care îl privește pe Adrian Mutu, spune Daniel Niculae: „Cheia este la Adi… El va găsi cheia care va desface lacătul oricărei apărări”.

  • 750.000 de euro este „cota” lui Hervin Ongenda (27 de ani) pe transfermarkt.com
  • 350.000 de euro este „cota” lui Jayson Papeau (26 de ani) pe transfermarkt.com

FOARTE IMPORTANT: puteți urmări FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare ”fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok și contul de Twitch FANATIK. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT