News

Exclusiv. Carmen Bejan, studenta criminală de la Timişoara, nu va mai fi eliberată condiţionat. Răsturnare de situaţie în instanţă

Carmen Bejan, studenta criminală de la Timișoara, primise o decizie de eliberare condiționată pe 14 martie 2022, dată de Judecătoria Gherla. Cum însă era vorba doar de primă instanță, în proces s-a ajuns și la recurs.
11.04.2022 | 18:24
Exclusiv Carmen Bejan studenta criminala de la Timisoara nu va mai fi eliberata conditionat Rasturnare de situatie in instanta
Carmen Șatran, studenta criminală de la Timișoara, va mai sta în închisoare, deși judecătorii au decis pe 14 martie 2022 eliberarea ei condiționată
ADVERTISEMENT

În 2011, Carmen Bejan, actuală Şatran, o studentă la Medicină din Timișoara, a fost condamnată la 19 ani și 8 luni de închisoare pentru că, în 2009, împreună cu iubitul ei de atunci îl omorâse și îl tranșase pe un bărbat căruia îi promisese inițial unele favoruri sexuale. Pe 14 martie 2022, Judecătoria Gherla a hotărât, în primă instanță, eliberarea condiționată a deținutei, numai că procurorii au făcut recurs, iar ieșirea din detenție a tinerei a fost astfel amânată.

Eliberată condiționat pe 14 martie 2022, Carmen Bejan va mai sta o perioadă în închisoare

În detenție, Carmen Bejan s-a căsătorit cu Claudiu Șatran, un bărbat condamnat pentru trafic de droguri. Când a rămas însărcinată în închisoare, în 2012, Carmen a hotărât să păstreze sarcina, deși doctorii care au consultat-o i-au spus că va naște un copil cu malformații. Studenta a suferit un șoc atunci când copilul a murit la naștere, fapt care l-a determinat pe Claudiu Șatran să amenințe autoritățile cu judecata, pe motiv că nu i-au asigurat lui Carmen condiții medicale rezonabile.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce i s-a întâmplat soției mele, după ce ea s-a plâns că nu are condiții în penitenciar, nu va rămâne nepedepsit. Plânge întruna, e cu psihicul la pământ. Nu are voie să mai facă un copil doi ani“, a declarat atunci soțul lui Carmen Bejan.

Beneficiind de eliberarea condiționată, obținută în 2012, Claudiu Șatran și-a refăcut viața în libertate, renunțând la Carmen și logodindu-se cu Ramona. Bărbatul și-a schimbat și cariera, angajându-se ca șofer la o firmă care efectuează transporturi internaționale de marfă.

ADVERTISEMENT

Studenta criminală a obținut 439 de zile de reducere a pedepsei

În fața magistraților de la Judecătoria Gherla, pe 14 martie 2022, Carmen Bejan a declarat că regretă enorm fapta săvârșită și că îi pare rău pentru toată suferința provocată. Potrivit rejust.ro, Carmen ar fi susținut în fața instanței ”că nu a fost educată în spiritul acesta, dimpotrivă a avut parte de o educaţie cu principii integre pe care trebuie să le respecte şi să aprecieze valorile societăţii”.

“Toată această perioadă a fost o lecţie dură de viaţă pentru ea, din care a învăţat cât de preţioasă este libertatea, că nimeni şi nimic nu merită să o mai pună vreodată în pericol şi înainte de a se decide şi de a face o alegere trebuie să se gândească foarte bine”, a completat și avocatul studentei în fața magistraților.

ADVERTISEMENT

Conform apărătorului ei, Carmen Bejan, actuală Şatran, ”a avut un comportament ireproşabil, a păstrat în permanenţă legătura cu familia, a participat la un număr impresionant de 334 de programe sau activităţi, a fost recompensată de 68 de ori şi a câştigat ca urmare a muncii prestate un număr de 439 de zile”.

Carmen Bejan va face Paștele în spatele gratiilor

Fără a fi sancționată disciplinar, studenta criminală a executat 5.576 de zile de închisoare, așa cum se arată în motivarea instanței din Gherla. Mai mult, avocatul lui Carmen Bejan a anunțat că două societăți comerciale și-au exprimat acordul pentru angajarea tinerei după eliberare. Cele două opțiuni ar fi un post de vânzătoare și unul de muncitor necalificat în confecții.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru Carmen Bejan, procurorii au făcut recurs la decizia de eliberare condiționată pronunțată pe 14 martie 2022 de Judecătoria Gherla. Astfel, potrivit FANATIK, Tribunalul Cluj a luat în dezbatere contestația depusă pe 17 martie anul curent.

Conform magistraților clujeni, deși inițial termenul fixat pentru judecata recursului era de 25 mai 2022, până la urmă Carmen Bejan va afla dacă va fi eliberată condiționat din detenție pe 27 aprilie 2022, informează FANATIK. Astfel, studenta criminală va face Paștele în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT
Tags: