Life

Exclusiv. Ce se întâmplă, acum, în casa în care a locuit Petrică Mîțu Stoian din Craiova: ”E a lui Gușman”

Casa din Craiova în care a locuit regretatul Petrică Mîțu Stoian este, acum, în mijlocul unor dispute între familia artistului și fostul impresar, Duru Gușman.
30.08.2022 | 12:30
Exclusiv Ce se intampla acum in casa in care a locuit Petrica Mitu Stoian din Craiova E a lui Gusman
Vila în care a locuit, în Craiova, Petrica Mitu Stoian a fost cumpărată de Doru Gușman / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Vila din Craiova în care Petrică Mîțu Stoian și-a petrecut ultimii ani de viață este în mijlocul unor dispute între Doru Gușman și surorile artistului. Imobilul, unul de-a dreptul impunător este însă, susțin vecinii care l-au cunoscut pe regretatul artist și pe impresarul lui, proprietatea lui Gușman.

Casa în care a locuit Petrică Mîțu Stoian, cumpărată de Doru Gușman

FANATIK a stat de vorbă, în exclusivitate, cu vecini de-ai lui Petrică Mîțu Stoian și de-ai lui Doru Gușman. Vila în care au locuit cei doi, una uriașă, aranjată în cel mai mic detaliu, este probabil cel mai frumos imobil de pe strada din centrul Craiovei.

ADVERTISEMENT

Valoarea ei, la prima strigare, depășește probabil ordinul sutelor de mii de euro, motiv pentru care, cu siguranță, este subiect de negocieri complicate între moștenitorii lui Petrică Mîțu Stoian și impresarul care l-a primit să locuiască alături de el și de soția lui.

”Vă spun sigur un lucru. Casa a fost cumpărată de Duru Gușman. E vecinul meu din 1990. El atunci a cumpărat aici. Petrică Mîțu Stoian s-a mutat mult după, prin 2004 sau 2005. Dar, Gușman este aici de multă vreme, e de-al locului”, ne spune, în exclusivitate, un vecin care locuiește câteva case mai jos.

ADVERTISEMENT

De altfel, susține bărbatul, din 1990 încoace a avut suficient timp să își cunoască vecinii. Și, în inima lui, recunoaște franc, a rămas doamna Maria, soția decedată a impresarului Doru Gușman. ”Mi-o amintesc și acum pe doamna Maria. Era o femeie tare cumsecade, vă spun.

Avea grijă și de Gușman, și de Petrică Mițu Stoian, le făcea toate poftele. Săracul om, a avut în 2021 numai ghinioane. I-a murit soția, apoi s-a dus și Petrică… De Petrică nu pot să spun că era prea apropiat. Adică, așa, ca vecini, ne salutam, dar cam atât.

ADVERTISEMENT

În schimb, cu domnul Gușman mai stăteam și de vorbă. De ce să mint, nici nu m-au invitat vreodată pe la ei. Ei chemau altă lume, veneau artiști de-ai lor, afaceriști, nu voi, vecinii. Dar erau politicoși, nu au deranjat niciodată”, ne mai spune vecinul.

Vila, subiect de dispute între moștenitori

Conform dezvăluirilor făcute de vecini, în exclusivitate pentru FANATIK, situația vilei este una încurcată. ”Dar să știți că vila nu e renovată doar de Petrică Mîțu Stoian. Amândoi au băgat bani acolo, erau artist și impresar, împărțeau la jumătate și câștigurile, și investițiile în casă.

ADVERTISEMENT

Ceea ce vă spun sigur este că vila este a lui Gușman, în acte, el a cumpărat-o nu Petrică Mîțu Stoian. Ce au făcut după ce s-a mutat și el aici, nu știu, că nu am fost așa apropiat de ei. Acum locuiește Doru Gușman în ea, e singur. Îl mai văd pe stradă din când în când”, ne-a mai dezvăluit vecinul în timp ce gesticula către vila în care a locuit Petrică Mîțu Stoian alături de familia Gușman.

E adevărat, ne-a mai precizat el, de când a murit Petrică Mîțu Stoian nici nu le-a văzut pe surorile artistului să vină la vila în care locuiește Doru Gușman. ”Din ceea ce știu eu, surorile lui Stoian nu ar trebui să ceară casa, dar e treaba lor cum se înțeleg.

Pe aici, oricum, nu le-am văzut anul ăsta. Și el iese mai rar, oricum, nu prea am mai văzut să primească nici vizite. Oricum, a fost greu încercat, a rămas singur. Parcă, dar să nu greșesc, au mai venit copiii lui pe la el”, a mai precizat el.

Cum s-a împărțit averea lui Petrică Mîțu Stoian? Sora artistului: ”Vom vedea ce se va întâmpla la proces”

Discuțiile dintre surorile lui Petrică Mîțu Stoian, în calitatea de moștenitoare ale averii regretatului artist, și impresarul Doru Gușman au apărut încă de la sfârșitul anului trecut, la scurt timp după înmormântarea cântărețului.

Până acum, între moștenitori, au fost clarificate doar chestiunile legate de firmele în care Petrică Mîțu Stoian era asociat cu Doru Gușman, două la număr. Una a fost dizolvată, iar cea de-a doua, care avea pierderi, a fost preluată de impresarul regretatului artist.

Restul chestiunilor importante sunt încă subiect de negocieri, atât vila, cât și drepturile de autor fiind în mijlocul disputelor. ”Noi am luat, până acum, ceea ce ni se cuvenea. Vila? Vom vedea ce se va întâmpla la proces. Acolo se vor rezolva toate”, ne-a spus, acum ceva vreme, Maria Tărchila, una dintre surorile lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, fulgerător, în timpul unui tratament de recuperare post-COVID, la Reșița. El a încetat din viață în seara zilei de 6 noiembrie 2021, cauza decesului fiind un stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT