Sport

EXCLUSIV. Puiu se retrage! Vine un selecţioner străin!? Prima reacţie

UPDATE 20:41 / Fost oficial al FRF, Mircea Rădulescu a oferit prima reacţia cu privire la foarte probabila aducere a lui Bruno Labbadia la cîrma echipei naţionale după terminarea turneului final...
12.06.2016 | 00:09
EXCLUSIV Puiu se retrage Vine un selectioner strain Prima reactie

UPDATE 20:41 / Fost oficial al FRF, Mircea Rădulescu a oferit prima reacţia cu privire la foarte probabila aducere a lui Bruno Labbadia la cîrma echipei naţionale după terminarea turneului final din Franţa.

“Nu cunosc fişa lui Labaddia, poate fi un antrenor bun dintr-o şcoală care nu necesită comentarii, dar să vedem acest Euro, dacă trecem de grupe trebuie să continue Iordănescu. Clar. Va fi o atmosferă generală pozitivă şi ar fi cea mai înţeleaptă decizie. Sînt convins că ar vrea să continue”, a spus Mircea Rădulescu la Radio Sport 1.

România a avut o prestaţie onorabilă în meciul de deschidere al Euro 2016 împotriva Franţei. “Cocoşii” s-au impus cu 2-1 prin golul din final de meci a lui Payet, care a salvat gazdele de la un debut nefast. Cu toate că România a arătat că poate să treacă de grupe, din informaţiile obţinute de FANATIK.RO, Anghel Iordănescu şi-a anunţat apropiaţii că se va retrage din activitate. 

Aflat în Franţa, directorul FANATIK.RO Horia Ivanovici a aflat că naţionala României ar putea avea după Euro 2016 primul selecţioner străin din istorie. E vorba despre antrenorul german, Bruno Labbadia, prima opţiune pentru banca tehnică a tricolorilor. – DETALII AICI

În acest moment, Bruno Labbadia e antrenorul lui Hamburg şi a reuşit să salveze echipa de la retrogradare în sezonul trecut. El a fost aproape de a prelua naţionala României după plecarea lui Victor Piţurcă la Al Ittihad în toamna anului 2014.

Atunci, Labbadia a fost varianta numărul 3 pentru postul de selecţioner şi ar fi preluat naţionala dacă Anghel Iordănescu ar fi refuzat. Această informaţie a fost confirmată la vremea respectivă de Andrei Vochin, consilier al preşedintelui FRF:

“Mircea Lucescu a fost obiectivul numărul 1, obiectivul numărul 2 era Anghel Iordănescu şi noi eram pregătiţi, în cazul în care domnul Iordănescu nu ar fi acceptat, aveam o variantă de antrenor străin pe care să o prezentăm Comitetului Executiv.

Această variantă se numea Bruno Labbadia, fostul antrenor al Stuttgartului, care a cîştigat aici cu 5-1, cu Steaua. Dar ne bucurăm foarte tare că domnul Iordănescu nu ne-a refuzat”, declara la vremea respectivă Vochin.

Cine este Bruno Labbadia?

Bruno Labbadia este un antrenor în vîrstă de 50 de ani. Fost atacant la Hamburg, Bayern, Koln şi Werder Bremen, a adunat şi 2 selecţii în naţionala Germaniei. S-a retras din cariera de fotbalist în 2003 de la Karsluher, pentru care a jucat 60 de meciuri şi a marcat 18 goluri.

În acelaşi an, Labbadia a început cariera de antrenor la Darmstadt. În 2008 a ajuns la Leverkusen şi un sezon mai tîrziu şi-a început primul mandat la Hamburg.

Între 2010 şi 2013 a fost antrenorul lui VFB Stuttgart. În 2012, Stuttgart-ul condus de Labbadia a învins Steaua cu 5-1 în Liga Europa, însă cu toate acestea, roş-albaştrii au cîştigat grupa cu nemţii, FC Copenhaga şi Molde.

După 2 ani sabatici, Labbadia s-a întors la Hamburg. În 2015, antrenorul a reuşit să salveze echipa de la prima retrogradare din istorie după un baraj decis după prelungiri (1-1 şi 2-1 împotriva lui Karsluher).

Dacă va veni la naţionala României, Labbadia ar fi la prima experienţă ca selecţioner. Din actuala generaţie, Alex Maxim îl cunoaşte cel mai bine, cei doi colaborînd la Stuttgart.