Fotbal intern

Bombă! CFR i-a găsit înlocuitor lui Petrescu. E liber de contract!

Conducătorii celor de la CFR Cluj sunt pregătiţi în cazul în care Dan Petrescu va părăsi echipa în această vară. Ardelenii au deja un agreement cu un antrenor cu nume şi liber de contract în acest moment.
02.04.2018 | 17:38
Bomba CFR ia gasit inlocuitor lui Petrescu E liber de contract

Îi cunoaştem destul de bine pe şefii de la CFR Cluj. De foarte multe ori au surprins prin felul în care şi-au gîndit mişcările. Au anticipat anumite evenimente şi nu prea au rămas cu buza umflată. Sau conform proverbului românesc, îşi fac vara sanie şi iarna car. Pentru că tot se termină iarna, şefii de la CFR şi-au pregătit “carul” pentru vara care vine peste două luni.

Să intrăm în detalii. Deşi mai are contract cu CFR Cluj până în vara lui 2019, tehnicianul Dan Petrescu nu ar mai vrea să rămână în Gruia! Le-a transmis-o colaboratorilor, dar “ştirea” de culise a ajuns şi la urechile conducătorilor. Petrescu nu vrea să continue nici dacă ia titlul, informaţie pe care FANATIK.RO v-a oferit-o în exclusivitate acum câteva zile (vezi detalii). Ar fi o mică “şansă” ca tehnicianul să fie şi în toamnă pe banca CFR-ului, anume ca “vişiniii” să se califice în grupele Ligii Campionilor. Lucru greu de realizat pentru orice echipă din Liga 1 Betano, nu doar pentru CFR.

Şefii de la CFR Cluj au backup pentru plecarea lui Dan Petrescu

Dan Petrescu nu e mulţumit la Cluj, familia pune şi ea presiune pe el să lase Ardealul, există şi oferte pe adresa sa din spaţiul ex-sovietic şi cel arab, aşa că sunt destule ingrediente ca “Bursucul” să-şi facă bagajele la vară, fără nicio legătură cu rezultatele bune ale echipei. Ca să nu mai vorbim despre războiul deschis cu cei de la FCSB, în primul rând cu fostul prieten Meme Stoica. Dan pare decis să plece, deşi nu lasă această impresie pentru că vrea enorm de mult să nu-şi demobilizeze vestiarul şi să câştige campionatul. Dar atmosfera nu este nici pe departe cea pe care Petrescu şi şefii vor să o coafeze. Iar conducerea Clujului nu doarme, cum spuneam.

Informaţiile FANATIK.RO dau ca sigură varianta la care şefii s-au oprit ca înlocuitor al lui Dan Petrescu. Şi este vorba despre o adevărată bombă: Edi Iordănescu, care tocmai s-a despărţit amiabil de Astra Giurgiu! Dar momentul actual nu are legătură cu situaţia lui Edward, pentru că discuţiile dintre cele două părţi (CFR – Iordănescu) au avut loc în urmă cu câteva săptămâni. Tehnicianul le-ar fi promis că va lua în calcul o eventuală colaborare când se va despărţi de Astra Giurgiu, iar şefii clujeni au anunţat că-l vor suna în momentul în care Petrescu îi anunţă că pleacă. Prima parte a “deal”-ului s-a îndeplinit. Edi Iordănescu a plecat de la Giurgiu!

Cheia Ioniţă care poate deschide “lacătul” Edi

De ce a ajuns CFR Cluj la varianta Edi Iordănescu? În primul rând pentru că factorii de decizie de acolo îl consideră un tehnician valoros, care ştie să lucreze cu vestiarul şi are şi calitatea de a miza pe tineri pentru a le da încredere. Şi în cazul de faţă chiar există un exemplu care “leagă” toată povestea. Este vorba despre “cheia” Alex Ioniţă, pe care Edi l-a avut elev timp de 6 luni la Astra şi i-a crescut atât de mult încrederea şi cota încât mijlocaşul a ajuns să prindă convocări la echipa naţională, unde Contra l-a şi debutat în partida cu Kazahstan. De când a venit la CFR Cluj, Ioniţă este într-un regres vizibil, iar şefii ardelenilor sunt disperaţi că Dan Petrescu a distrus într-un timp extrem de scurt un jucător pentru care s-a plătit 1 milion de euro! (vezi detalii)

Alex Ioniţă nu este plăcut de Petrescu în primul rând pentru că nu face suficient faza defensivă. Şi asta în ciuda declaraţiilor tehnicianului din Gruia. De fapt, Ioniţă nici nu dorea să plece de la Giurgiu în iarnă, ar mai fi dorit să lucreze 6 luni cu Edi Iordănescu, pentru că acesta i-a dat, cum s-ar spune, echipa pe mână, l-a făcut un lider şi acest lucru s-a văzut în rezultatele Astrei.

Oricum, Edi Iordănescu nu duce lipsă de oferte. La câteva minute după ce Astra a anunţat pe site-ul oficial despărţirea de tehnician, FANATIK.RO a dezvăluit o ofertă clară pentru el venită tot din Liga 1 Betano (vezi detalii). Informaţii din anturajul antrenorului spun că Iordănescu ar avea în acest moment trei variante din Liga 1. Cea mai tare este, clar, cea de la CFR Cluj. E chestie de săptămâni şi de… Dan Petrescu.

800.000 de euro va încasa Dan Petrescu de la CFR Cluj pentru sezonul 2017/2018, cu tot cu bonusuri, dacă va câştiga titlul în Gruia

120.000 de euro a fost salariul lui Edi Iordănescu la Astra. Antrenorul nu a încasat însă nicio primă până acum!