Fotbal intern

EXCLUSIV. Adio, Europa pentru CFR! N-au ieşit, încă, din insolvenţă

UPDATE / FANATIK.RO a aflat, în premieră, soluţia dată luni dimineaţă de Tribunalul Specializat Cluj, cu privire la cererea de ieşire din insolvenţă a celor de la CFR Cluj....
21.03.2017 | 00:03
EXCLUSIV Adio Europa pentru CFR Nau iesit inca din insolventa
ADVERTISEMENT

UPDATE / FANATIK.RO a aflat, în premieră, soluţia dată luni dimineaţă de Tribunalul Specializat Cluj, cu privire la cererea de ieşire din insolvenţă a celor de la CFR Cluj.

Judecătorul sindic a dispus repunerea cauzei pe rol şi a acordat un nou termen pe 31 martie! Astfel, 100%, CFR Cluj nu va putea juca în cupele europene în toamnă, iar şansa ardelenilor de a putea evolua în anul următor în Europa ar fi doar ca până pe 31 mai să obţină decizia definitivă de ieşire din insolvenţă, respectiv ca inclusiv Curtea de Apel să pronunţe o soluţie la un eventual apel la sentinţa pe care Tribunalul Cluj ar urma să o dea la cererea lui CFR.

ADVERTISEMENT

“Repune cauza pe rol si stabileste termen de judecată la 31.03.2017, sala 249, ora 8,00, pentru când se vor cita toate părtile prin BPI cu mentiunea ”pentru discutarea si solutionarea cererii creditorilor G. L. A., P. F. si T. C. de prorogare a discutării cererii de închidere a procedurii reorganizării judiciare a debitoarei F. C. CFR 1907 C. S.A. formulate de administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL si, după caz, pentru discutarea si solutionarea cererii de închidere a procedurii reorganizării judiciare a debitoarei F. C. CFR 1907 C. S.A. formulate de administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL”.Se va emite adresă către BPI cu solicitarea de a proceda, de urgentă la publicarea citatiei si la înaintarea dovezii de publicare a acesteia la dosar, sub avertismentul amenzii judiciare.Administratorul judiciar al debitoarei se va cita si cu mentiunea de a depune la dosar extras din BPI privind publicarea citatiei pentru termenul de judecată din 31.03.2017, sala 249, ora 8,00.Se va cita debitoarea prin administrator special si prin administrator judiciar cu mentiunea de a depune dovada plătii creantei creditorului R. C. D. S. înscrisă în tabelul definitiv al creditorilor debitoarei actualizat la 03.03.2017, respectiv de a preciza si dovedi legătura dintre creditorul R. C. D. S. si numitul N. S. din dovezile de plată de la filele 124-127 vol. XXI, precum si de a depune concluzii scrise prin care să îsi precizeze pozitia fată de cererea creditorilor G. L. A., P. F. si T. C. de prorogare a solutionării si respectiv de respingere a cererii de închidere a procedurii reorganizării judiciare a debitoarei F. C. CFR 1907 C. S.A. formulate de administratorul judiciar RTZ & PARTNERS SPRL, cu prezentarea pozitiei fată de textele de lege si împrejurările de fapt invocate de către acestia.Se va cita debitoarea prin administrator judiciar cu menţiunea să depună la dosar dovada comunicării către petentul F. S. a adresei nr. 309/30.01.2017 de la fila 276 din vol. XVII, să depună la dosar raport de analiză a cererilor de plată formulate de petentul F. S. înregistrată la 13.03.2017 şi de creditoarea J. R. S.R.L., ultima înregistrată la 16.03.2017, cereri de pe care i se va comunica câte un exemplar, şi să procedeze potrivit dispoziţiilor art. 58 alin. 1 lit. k şi art. 59 alin. 2 din Legea nr. 85/2014, cu depunerea dovezilor în acest sens la dosar. Pronuntată în sedintă publică azi, 20.03.2017.”

………………………………………..

CFR Cluj este la un pas să provoace şocul anului în fotbalul românesc şi să răstoarne gândurile de participare în cupele europene prin locul ocupat în campionat ale Astrei sau ale lui Dinamo. Schimbarea investitorului la formaţia clujeană produce deja primele efecte pozitive, care urmează să fie vizibile de pe data de 10 martie. Atunci, ardelenii vor declanşa procedura pentru ieşirea din insolvenţă.

ADVERTISEMENT

“Pe data de 10 martie judecătorul sindic va aviza probabil ieşirea din insolvenţă. Apoi este un termen de 15 zile în care instanţa va decide. Oricum, vom ieşi din insolvenţă până în luna mai“, a declarat Iuliu Mureşan în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

Astfel, CFR va avea clar posibilitatea de a juca în cupele europene din sezonul 2018-2019. Numai că preşedintele ardelenilor nu vrea să se oprească aici şi pregăteşte mare lovitura.

ADVERTISEMENT

“Există o posibilitate să jucăm chiar din toamnă în cupele europene. Legea acum spune că din 2018-2019 vom putea intra în Europa, dar noi vom încerca şi altceva. Întâi vom ieşi din insolvenţă, iar apoi vom încerca să schimbăm legea la Federaţie întâi, iar apoi la UEFA”, a spus Mureşan.

CFR Cluj se află în acest moment pe loc de cupe europene. Dacă apelul lui Mureşan va avea succes, la cum arată poziţiile din Liga I in acest moment, Viitorul şi Steaua (locurile 1 şi 2) vor merge în Champions League, iar Craiova şi CFR (locurile 3 şi 5) în Europa League, plus câştigătoarea Cupei României. Gaz Metan (locul 4 acum) nu intră în calcule, fiind în insolvenţă. Astfel, ultimul loc din play-off, pentru care se bat Dinamo şi Astra, nu va duce automat în Europa!

ADVERTISEMENT