Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Cine e omul-cheie care l-a adus pe Malcom Edjouma, noua vedetă de la FCSB, în SuperLiga. „A fost la Hagi, i-am făcut contract, dar nu putea juca!” Video

Valeriu Iftime a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA cine este omul-cheie care l-a adus în România pe Malcom Edjouma, noua vedetă a FCSB-ului.
21.02.2023 | 17:13
Exclusiv Cine e omulcheie care la adus pe Malcom Edjouma noua vedeta de la FCSB in SuperLiga A fost la Hagi iam facut contract dar nu putea juca Video
Valeriu Iftime a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA cine e omul-cheie care l-a adus pe Malcom Edjouma în România
ADVERTISEMENT

Malcom Edjouma este, fără îndoială, omul momentul în SuperLiga. Jucătorul transferat de FCSB de la FC Botoșani a marcat ultimele 4 goluri ale echipei sale în partidele cu CFR Cluj, FC Voluntari și Universitatea Craiova, devenind din nou preferatul patronului Gigi Becali.

Malcom Edjouma, noua vedetă din SuperLiga, Cine l-a adus pe francez în România

Mijlocașul francez Malcom Edjouma s-a remarcat în România la FC Botoșani, deși până să ajungă la gruparea moldoveană fusese și în lotul lui Gică Hagi la Viitorul Constanța. Nu a reușit să se impună acolo, iar Marius Croitoru i-a oferit un colac de salvare în iarna lui 2021.

ADVERTISEMENT

Totuși, altcineva este responsabil de venirea lui Edjouma în România. E vorba despre impresarul Mihai Joița, cel care, după spusele patronului botoșănean Valeriu Iftime, a adus peste 30 de jucători de valoare în campionatul românesc de prin ligile inferioare din Franța.

„Mihai Joița este cel care l-a adus pe Edjouma în România. Dacă luați primii 50 de jucători din România, cred că 30 dintre ei sunt aduși de acest om din Franța, din liga a doua.

ADVERTISEMENT

Edjouma este doar, ca să spunem așa, flerul lui Croitoru. Marius l-a luat, tot prin Joița, de la Hagi, pentru că nu juca acolo. Și apoi ne-am dat seama că nu poate fi legitimat la noi. dar noi i-am făcut contractul.

Să nu credeți că l-am ținut pe Edjouma vreo trei luni de zile pentru că e un talent senzațional… Nu am avut ce face. Și nu am vrut să-mi bat joc de el. Eu puteam să-l las liber să se ducă unde vrea. Dar faptul că s-a antrenat cu noi, vreo două luni…”, a declarat Valeriu Iftime în exclusivitate la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

Malcom Edjouma, la un pas să fie dat afară de la FC Botoșani: „Au vrut să-i facă papucii de la noi”

Aventura francezului în Moldova era cât pe ce să se termine înainte de a începe. Edjouma fusese trecut pe „lista neagră”, deși nu apucase să debuteze într-un meci oficial. Norocul lui a fost că Eduard Florescu, un titular de drept, era plecat cu echipa națională la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar Marius Croitoru a fost nevoit să-l titularizeze într-o partidă cu FCSB. A jucat foarte bine și nu a mai putut fi scos din primul „11”.

„După un cantonament din Austria, au vrut să-i facă și lui papucii de la noi. Știu sigur asta. Numai că a jucat foarte bine cu FCSB în primul meci, pentru că Florescu era la Olimpiadă, iar în locul lui l-a pus pe Edjouma. Iar el a jucat disperat, că știa că vrem să-l dăm afară, și nu a mai ieșit din echipă. Asta a fost cu el…

ADVERTISEMENT

Eu cred că nu există cineva miraculos care vede într-o secundă jucătorii ăștia. E foarte interesantă zona în care-l plasezi pe un jucător talentat. Dacă are norocul să joace, dacă antrenorul îl place, dacă grupul îl acceptă foarte tare… El e de o modestie rară, e și un tip simpatic așa. Mi se părea haios, chiar dacă nu știa românește. Dar era simpatic foc.

El nu putea să joace nicăieri când l-am luat, pentru că avea două legitimări într-un sezon. Dar aici e meritul lui Marius Croitoru. Eu i-am zis. «trimite-l, domnule, de aici». iar Marius îmi spunea după antrenamente: «Nea′ Valer, e bun…»

Bine, n-am vrut eu să-l trimitem acasă. Din respect față de el, era un tip simpatic, avea și o familie. Păi, e păcat, vine în România, ce părere își face? Hai să rămână la noi, că nu e mare scofală.”, a mai spus Valeriu Iftime la FANATIK SUPERLIGA.

Iar încrederea i-a fost răsplătită pe deplin. Evoluțiile foarte bune ale lui Edjouma în tricoul lui FC Botoșani i-au atras atenția lui Gigi Becali, care l-a transferat imediat la FCSB pentru 330.000 de euro. În plus, moldovenii au mai păstrat și procente dintr-un eventual transfer, iar acum pot da din nou lovitura.

„Nu am știut că e atât de bun. Uite că acum Dumnezeu mă răsplătește. Îl vinde domnul Becali cu zece milioane și hap, iau și eu un milion. Și fac bugetul pe un an”, a încheiat râzând Valeriu Iftime.

Fanatik SuperLiga, emisiunea exclusivităților din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30. O puteți viziona pe diferite rețele de socializare: site-ul FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial și conturile FANATIK de pe Tik-Tok și Twitch.

ADVERTISEMENT