News

EXCLUSIV. Cîştigătorul Mastersului de la Bucureşti: “Au fost zile de vis”

Judd Trump e primul campion al Mastersului European de la Bucureşti. "Ace" l-a învins într-o finală de vis pe Ronnie O'Sullivan în joc decisiv, 9-8. Englezul în vîrstă de 27 de ani a...
11.10.2016 | 00:02
EXCLUSIV Cistigatorul Mastersului de la Bucuresti Au fost zile de vis

Judd Trump e primul campion al Mastersului European de la Bucureşti. “Ace” l-a învins într-o finală de vis pe Ronnie O’Sullivan în joc decisiv, 9-8. Englezul în vîrstă de 27 de ani a cîştigat 75.000 de euro, reuşind prima victorie într-un turneu de puncte după Open-ul Chinei, în martie.

Cîştigătorul turneului a acordat imediat după meci un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.RO în care a vorbit despre revenirea de la 6-8 la 9-8 în finala cu Ronnie, dar şi despre săptămîna petrecută la Bucureşti.

– Felicitări pentru trofeu Judd. Ce finală ai avut cu Ronnie. Ai jucat perfect sub presiune. Cum ai reuşit să revii de la 6-8?

– Cred că la acel scor presiunea s-a mutat pe umerii lui Ronnie. Eu m-am detaşat şi am încercat să joc relaxat, la fel cum am jucat în primele 4 meciuri. Bilele parcă rulau în favoarea mea şi am reuşit să joc foarte bine, să nu fac greşeli şi aşa am reuşit să întorc rezultatul.

– Ai avut o săptămînă foarte bună la Bucureşti. A fost jocul tău la 100%?

– M-am simţit foarte bine în această săptămînă la Bucureşti. Au fost zile de vis. Şi în primul meci cu Ben Woollaston, am jucat foarte foarte bine, dar a fost unul dintre cele mai grele meciuri. Aş fi fost foarte dezamăgit dacă aş fi pierdut acel meci, însă am trecut mai departe şi am cîştigat o mare încredere. Am jucat foarte bine în restul turneului. Astăzi am avut fluctuaţii, dar în ultimele 3 frame-uri am jucat perfect.

– Spuneai de meciul cu Woollaston. A fost un meci de acomodare pentru tine? Tocmai ajunsesei în România şi a părut cea mai grea dispută pînă la finala cu Ronnie. 

– Nu. A jucat foarte bine. Excepţional chiar. A jucat cel mai bun snooker Ben. A fost un meci foarte greu şi tot timpul prima înfruntare dintr-un turneu e una în care ai emoţii. Nu vrei să pierzi din prima şi am fost foarte fericit să trec.

– Ai avut o săptămînă extraordinară în România. Poţi să o descrii în cîteva cuvinte?

– Am fost foarte fericit să vin aici. E un turneu grozav, unul dintre cele mai mari. Vreau să cîştig în continuare, să mă concentrez pe turneele mari şi victoria asta la primul Masters European e foarte plăcută.

– Cum i-ai simţit pe fani în această săptămînă?

– Foarte buni. Am avut un suport din partea lor în fiecare meci jucat aici. E o arenă foarte mare şi e greu să se umple, dar în semifinale şi în finală a fost un full şi suporterii îţi dădeau o senzaţie foarte plăcută.

– Jocul tău arată că eşti pregătit pentru marele tău obiectiv, Campionatul Mondial…

– Da. Simt că în curînd voi avea şansa să cîştig şi turneul de la Crucible. Am învins o mulţime de jucători de top în această săptămînă: John Higgins, Mark Selby, Ronnie, trei dintre cei mai buni jucători din lume. Îmi oferă o mare încredere pentru sezonul actual.

– Au trecut 10 ani de la dispariţia lui Paul Hunter. Poţi să ne spui o amintire cu el?

– El a fost în top exact cînd am devenit jucător profesionist. Am jucat o dată într-un meci demonstrativ cu el. A fost un băiat grozav, toată lumea îl iubea. Avea un record incredibil în Masters şi existau momente în care nu avea adversar. Mereu îşi ridica jocul înainte de turneele importante. A fost o pierdere imensă pentru snooker. Modul lui de a fi şi modul său de a juca atrăgea foarte multe persoane pentru acest sport şi e foarte trist.

14 ani avea Judd Trump cînd a realizat break-ul maxim (147 de puncte), fiind cel mai tînăr jucător din istorie care reuşeşte această performanţă

6 turnee de puncte are Trump cu cel de la Bucureşti

2 milioane de euro a adunat Judd Trump din snooker