News

Exclusiv. Codrin Ștefănescu, despre nunta lui Liviu Dragnea: ”Sigur nu vor fi nași Olguța Vasilescu și Claudiu Manda!”

Codrin Ștefănescu, cel mai apropiat prieten al lui Liviu Dragnea, a vorbit despre starea de sănătate a fostului lider PSD și despre planurile acestuia.
14.10.2021 | 18:20
Exclusiv Codrin Stefanescu despre nunta lui Liviu Dragnea Sigur nu vor fi nasi Olguta Vasilescu si Claudiu Manda
Codrin Ștefănescu susține că Olguța Vasilescu și Claudiu Manda nu vor fi nași la nunta lui Liviu Dragnea cu Irina Tănase
ADVERTISEMENT

Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea au rămas prieteni și după încarcerarea fostului lider PSD, de la finalul lunii mai 2019. De altfel, după eliberarea condiționată din detenție, Dragnea a avut numai cuvinte de laudă la adresa camaradului său: ”M-a ajutat enorm acest om de un mare caracter și de un curaj incredibil”. 

Apoi, Liviu Dragnea a dezvăluit și cum s-a născut ideea înființării unui nou partid, ”Alianța pentru Patrie”, mișcare în cadrul căreia el și Codrin Ștefănescu dețin principalele roluri.

ADVERTISEMENT

“Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie – 20%”, a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea despre Codrin: ”Îl voi sprijini cu tot ce știu eu!”

”Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înfiinţarea partidului”, a continuat fostul lider PSD.

ADVERTISEMENT

”Partidul s-a înfiinţat – se numeste Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.

Codrin Ștefănescu: ”Acum, Liviu se simte mult mai bine!”

Codrin Ștefănescu a dat mai multe amănunte despre starea actuală de sănătate a prietenului său, grav afectată în detenție. ”Liviu a avut probleme grave la coloană, cu o vertebră care apăsa pe un nerv, dar acum e mult mai bine”, a declarat Codrin Ștefănescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”El se simțea rău dinainte de încarcerare, trebuia să facă o operație. Din fericire, în ultimii ani medicina a avansat, așa că doctorii i-au făcut recent trei intervenții secundare, care au reglat lucrurile. A trebuit să stea o săptămână întins, nu a fost simplu deloc”, a continuat fostul deputat.

În plus, chestionat despre eventuala nuntă a lui Liviu Dragnea cu logodnica lui, Irina Tănase, Codrin Ștefănescu a ținut să precizeze: ”Nu știu când va avea loc evenimentul, noi oricum suntem cu toții o mare familie, nu suntem doar prieteni. Ce pot să vă spun însă cu siguranță este că la nunta lui Liviu nu vor fi nași Olguța Vasilescu și Claudiu Manda”, a comentat Ștefănescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Codrin Ștefănescu vine în contextul în care, în aprilie 2019, în fața a peste 40.000 de oameni adunați la mitingul PSD din Craiova, Liviu Dragnea făcea marele anunț în ceea ce privește numele nașilor pe care și-i dorește.

În 2019, Liviu Dragnea și-i dorea ca nași pe Olguța Vasilescu și pe Claudiu Manda

”Îi iubesc pe amândoi (n.r. pe Olguța Vasilescu și pe Claudiu Manda) şi sper să nu se supere Irina, dacă o să mă lase ăştia în pace şi o să fie ce o să fie, aici în faţa oltenilor îi rog să ne fie nași”, a anunțat atunci Dragnea în fața mulțimii.

Pentru Lia Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, invitaţia publică a lui Liviu Dragnea s-a dovedit o veritabilă surpriză, dar primarul de azi al Craiovei a acceptat fără să stea prea mult pe gânduri. ”A fost o mare surpriză! Da, normal că acceptăm”, a comentat atunci Olguța Vasilescu.

Programată inițial pentru toamna anului 2019, nunta lui Liviu Dragnea cu logodnica Irina Tănase s-a amânat de la sine, ca urmare a condamnării definitive la închisoare a liderului PSD, survenită acum doi ani, la sfârșitul lunii mai.

ADVERTISEMENT