EXCLUSIV / Cojocaru a fost OPERAT. Cît va sta PE TUŞĂ

Daniel Vlad   
în FCSB
14/01/2014, 10:35
EXCLUSIV / Cojocaru a fost OPERAT. Cît va sta PE TUŞĂ GALERIE FOTO

Valentin Cojocaru, portarul în vîrstă de 18 ani de la Steaua, a fost operat în această seară la Spitalul Militar din Bucureşti de către doctorul Ionuţ Codorean. După ce de dimineaţă s-a prezentat la spital pentru a efectua analizele specifice înaintea unei intervenţii chirurgicale, spre seară, în jurul orei 17.30, cel poreclit “Guliver” a intrat în salon pentru prima sa operaţie de cînd a început să joace fotbal. Cojocaru a acuzat de mai mult timp dureri groaznice la piciorul drept. În ultimul meci din UEFA Youth League, contra celor de la Chelsea, a cerut schimbarea la pauză, fiindcă nu mai suporta să stea în ghete. Medicii i-au descoperit în urmă cu cinci zile o fisură la unul dintre degetele piciorului drept. Managerul Mihai Stoica, unul dintre aparigii săi susţinătorii, l-a sfătuit pe Cojocaru să se opereze în această iarnă, fiindcă oricum nu avea şanse să-i ia faţa lui Tătăruşanu şi nici competiţii europene nu mai avea de disputat.  Intervenţia chirurgicală a durat trei ore şi jumătate, pînă la ora 21.00

1010484_608299615890417_1341132380_n

“Va mai juca abia la vară”

În următoarele două săptămâni, Valentin Cojocaru va purta ghips şi nu are voie să calce şi să se sprijine pe piciorul operat. Perioada de recuperare va dura între patru şi şase luni în funcţie de cum reacţionează organismul jucătorului stelist. “ Valentin nu a putut să meargă cu noi în Spania deoarece trebuia să se opereze. Din păcate, nu ne mai putem baza pe el pînă la sfîrşitul campionatului. Sperăm să revină cît mai repede printre noi, deoarece este unul dintre portarii de viitor ai Stelei”, a spus recent Reghecampf despre situaţia intenaţioanlului Under 19 al clubului din Ghencea.

A fost urmărit de Liverpool

Cu toate că nu a apărat nici un minut în acest sezon pentru echipa mare a Stelei, portarul a avut evoluţii foarte bune în UEFA Youth League. La partidele cu Chelsea Londra din această competiţie, Cojocaru a fost urmărit de doi emisari ai clubului Liverpool. Nu este prima dată cînd “cormoranii” şi-au trimis emisarii să-l urmărească pe viu. O altă echipă din Anglia care l-a ofertat a fost Reading.

 

Închide ×