EXCLUSIV. Contra şi-a propus înlocuitorul! E o variantă surpriză!

Într-adevăr, după cum spune în repetate rânduri Adrian Mutu, negocierile dintre Cosmin Contra şi conducerea lui Dinamo merg înainte. Numai că acestea nu merg deloc în direcţia în care şi-ar dori-o oficialul din "Ştefan cel Mare". Ionuţ Negoiţă i-a făcut deja o propunere tehnicianului al cărui contract e scadent la finalul campionatului, aşa cum aţi putut citi pe FANATIK.RO . Concret, prima ofertă a fost de înţelegere pe doi ani, cu salariu crescător şi cu bonusuri de performanţă, refuzată însă de "Guriţă". Între timp discuţiile s-au reluat, propunerea a fost redisutată, însă din nou tehnicianul nu a dat un răspuns pozitiv. Negoiţă va da ultimul asalt după meciul cu FCSB, însă e greu de crezut că antrenorul va semna prelungirea. Iar acesta, parte din jocul negoicierilor sau nu, i-a transmis patronului şi numele celui pe care îl recomandă pentru a-l înlocui.

Printre condiţii: păstrarea lotului şi un transfer important

Practic, tehnicianul cere câteva lucruri pe care e greu de crezut că Ionuţ Negoiţă le va accepta. Refacerea cantonamentului de la Sătica, puteri sporite pentru tandemul Contra-Mutu, păstrarea nucleului actual de jucători şi cel puţin un transfer de marcă, unul dintre jucătorii vizaţi fiind Dragoş Nedelcu de la Viitorul, mijlocaş pe care l-a lăudat în repetate rânduri. El ar fi cel care ar urma să-l înlocuiască pe Antun Palic, croatul care nu îşi va prelungi contractul cu Dinamo. În plus, păstrarea lui Adam Nemec este o dorinţă expresă a lui Contra, iar apoi ar mai fi şi clauza prin care tehnicianul doreşte să fie lăsat să plece liber dacă are o ofertă convenabilă din străinătate.

"Luaţi-l pe Mihalcea!"

La negocieri, Cosmin Contra i-a lăsat să înţeleagă lui Ionuţ Negoiţă că nu va mai continua din vară. Mai mult, FANATIK.RO a aflat că el i-a propus finanţatorului dinamovist şi un nume pentru înlocuirea sa din vară. iar acesta este o surpriză: Adrian Mihalcea. Mihalcea, fost jucător la Dinamo şi coleg cu Contra şi Mutu, a fost la un pas să devină "secundul" lui Contra la venirea acestuia în "Ştefan cel Mare". A şi fost la primele antrenamente ale lui "Guriţă", însă a preferat până la urmă să rămână la Dunărea Călăraşi. Ideea discutată iniţial cu Mutu a fost ca acesta să fi venit ca antrenor secund până în vară şi să fie promovat "principal" după plecarea lui Contra.

Impediment: e nevoie de un "Ţiţi Dumitriu"

Ionuţ Negoiţă ar putea să meargă pe varianta Mihalcea, antrenorul divizionarei secunde Dunărea Călăraşi fiind susţinut şi de Adrian Mutu şi Ionel Dănciulescu. Poreclit "Ţăranul", atacantul cu 70 de goluri marcate pentru Dinamo a fost la un pas să promoveze în sezonul trecut cu Dunărea, pierzând barajul cu UTA. Acesta a stins conflictul pe care l-a avut în trecut cu patronul Negoiţă, de pe vremea când a fost antrenor la "satelitul" lui Dinamo, ACS Berceni. Atunci, Mihalcea i-a reproşat lui Negoiţă faptul că nu i-au fost plătiţi toţi banii restanţi din contract. Marele impediment în realizarea mutării ar fi faptul că tehnicianul nu are licenţa PRO, el urmând să o ia de-abia în toamna lui 2018. Aşa că ar fi nevoie de un "Ţiţi Dumitriu", după modelul patentat la Steaua când Mirel Rădoi era "principal", adică un tehnician cu licenţă PRO care să fie nominal antrenorul echipei. O variantă ar putea fi Cornel Ţălnar, cel care nu va mai rămâne la Braşov după finalul acestui sezon.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933