News

EXCLUSIV. Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu riscă să ajungă în stradă. FANATIK a aflat culisele întâlnirii cu Gabriela Firea de anul trecut, din care nu s-au ales cu nimic: „Doamna primar ieșea pe cealaltă parte să nu dea ochii cu noi”

31.03.2020 | 15:12
EXCLUSIV Cornelia Catanga si Aurel Padureanu risca sa ajunga in strada FANATIK a aflat culisele intalnirii cu Gabriela Firea de anul trecut din care nu sau ales cu nimic Doamna primar iesea pe cealalta parte sa nu dea ochii cu noi
Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu se numără printre românii pentru care perioada de carantină este o condamnare la sărăcie. Sursa foto: libertatea.ro
ADVERTISEMENT

Cu spaimă. Așa trăiesc doi dintre marii artiști ai României: Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu. Pentru ei, perioada de carantină se poate rezuma la o singură întrebare: noi ce vom face mâine?

Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu riscă să ajungă în stradă

Cei doi soți au vorbit în EXCLUSIVITATE pentru FANATIK despre una din cele mai grele perioade ale vieții lor, cea prin care trec acum, dacă nu chiar cea mai dificilă.

ADVERTISEMENT

Ne-au spus că riscă să ajungă în stradă, iar bani de chirie abia dacă mai fac rost, dar și despre promisiunile nefinalizate ale primarului Gabriela Firea, care anul trecut a ieșit public și le-a dat o fărâmă de speranță. Pentru ei, singura speranță care a mai rămas este mila lui Dumnezeu.

Cornelia Catanga și Aurel Pădureanu stau acum în chirie, împreună cu băiatul lor Alexandru, în Bragadiru. Fiul lor este cel mai mare sprijin în aceste momente, el are grijă de ei ca și cum le-ar fi părinte.

ADVERTISEMENT

Situația în care se află cei doi este una tristă, căci de când stă toată România în case, nu mai au nicio sursă de venit. Spectacolele s-au anulat, iar acum trag de speranța că totul se va termina cât mai repede posibil.

„Stăm ca toată lumea, stăm în casă. Îți dai seama… Noroc că eu sunt bine, sănătoasă. M-am recuperat după infarct, dar acum am dat de nebunia asta cu pandemia. Nu am nicio problemă de sănătate. Nu știu ce să mai fac. Nu mai pot. Prost îmi este că trebuie să plătesc chirie, doamna primar nu s-a ținut de cuvânt cu absolut nimic. Eu nu am de unde să plătesc, ajung pe drumuri, în Bragadiru”, este răspunsul direct pe care l-am primit de la Cornelia Catanga la întrebarea: „Ce mai faceți?”.

ADVERTISEMENT

Acuzații grave. Promisiunea Gabrielei Firea nu s-a concretizat: păsuiți pe la ghișee și blocați apoi de primar

Apoi, a continuat: „Mi-a fost și puțin rău, m-am gândit ce să fac… Cum o să me descurc, nu mai am niciun fel de venit. S-au închis toate, nunți, botezuri, nu știm ce va fi. Nu mai dau drumul nici la posturile tv, lumea te sperie, nu vreau să mai văd nicio știre. Avem speranță doar în Dumnezeu… Sunt foarte mulți colegi de-ai noștri în situația asta”, ne-a mai spus Catanga.

Perioada de carantimă a picat foarte prost pentru cei doi lăutari. Cornelia Catanga s-ar fi descurcat dacă ar fi cântat, pentru că și-a revenit cu sănătatea și acum este aptă să urce pe scenă, să îi învioreze pe oameni.

ADVERTISEMENT

Avea programate mai multe spectacole, două chiar în străinătate: unul în Olanda, altul în Anglia, dar a venit criza.

Aurel Pădureanu ne-a spus și el că dacă ar putea munci nu ar mai cere ajutorul nimănui.

„Mai cântam pe la Casa Românească, pe la Otopeni, la Jariștea, la Mărul de aur și era bine. Nu mai aveam nevoie de primărie… Nu mai cerșeam nimic. Ce să ceri, nu vezi că statul nu te ajută cu nimic? Nu îți dă nimic”, a intervenit Aurel Pădureanu.

Cei doi și-au tras sufletul pentru o clipă și apoi au ținut să ne spună, legat de promisiunile primite de la primarul Capitalei, Gabriela Firea, că nu au cerut nimic de pe altă lume.

Ce i-a deranjat pe cei doi este că au fost uitați repede. Mai mult, Cornelia și Aurel o acuză pe Gabriela Firea că le-a blocat inclusiv numerele de telefon și că, după apariția cu dânsa de la România TV din vara lui 2019, nu a mai putut fi găsită nici la primărie.

„Am tot așteptat, m-a plasat doamna primar, unde m-a plasat, apoi doamna aia m-a trimis peste tot. Probabil că nu am fost înțeleși și a ieșit să își facă imagine. Există un Dumnezeu pentru toată lumea. Ce crezi că m-a încălzit că ne-a chemat ea și ne-a pupat? O fi crezut că ne încălzește chestia asta. Măcar acum în ultimul ceas să mă ajute să-mi plătesc și eu chiria, nu știu ce să fac”, a continuat aproape fără voce, epuizată și sătulă de dezamăgiri cântăreața.

„La o săptămână după ce ne-a plasat, ne-a chemat a doua zi prin soția lui Capatos, care lucrează acolo, la primărie. M-am dus acolo, ne-a plasat la o altă doamnă care după o săptămână nu a mai vrut să răspundă la telefon, ne-a blocat pe numărul unde trebuia să o sunăm;

„M-am dus la primărie, am zis să nu o mai deranjăm pe numărul ăla de telefon, o fi ocupată. M-am dus acolo… Să știți, sunt mai multe intrări. Unul din angajații de acolo mi-a făcut semn că e înăuntru doamna primar, altul mi-a zis că nu. Ce făcea dânsa? Ieșea pe cealaltă parte să nu dea ochii cu noi”, acuză Cornelia Catanga.

Cu toate acestea, cântăreața de muzică lăutărească susține că nu îi poartă pică Gabrielei Firea: „Chiar mă rog pentru sănătatea ei, dar să știți că Dumnezeu e sus!”.

Fiul lor, Alexandru, nu mai vrea să audă de România

Artista ne-a spus că situația lor financiară este mai rea decât și-ar fi putut imagina vreodată, că banii de chirie i-au dat pe alimente, căci trebuiau să se aprovizioneze și că speră ca proprietarul unde locuiesc să îi mai păsuiască măcar o lună.

„Am luat alimente, am luat medicamente, avem o vârstă și noi. Io am 63 de ani, am avut și problemele pe care le-am avut, Aurel are 70, vă dați seama”, a continuat.

Ca o consolare, Aurel ne-a spus că nu sunt singurii în situația asta: „Ne-a sunat și Nelu Ploieșteanu, ne-a întrebat ce vom face. Sunt mulți care doar din cântat trăiau”. 

„Suntem obligați să plătim utilitățile. Mai așteptăm o lună să vedem ce facem. Așa ne-a zis proprietarul. Are și el nevoie de banii de chirie, eu îl înțeleg. Are o firmă, trebuie să își plătească și el angajații”, a completat Pădureanu.

Cei doi muzicieni ne-au spus că dacă se va încheia toată perioada asta nu vor mai cere ajutorul nimănui, sperând că se vor descurca din spectacole.

Pe lângă toate astea, cei doi se gândesc și la ceea ce le-a zis băiatul lor, Alexandru, care nu mai vrea să stea în România. Băiatul de 26 de ani venise din SUA anul trecut când artista a suferit un infarct miocardic și de atunci este alături de ei.

„Băiatul meu e bine e cu noi, dar nu-i place ce vede în țara asta. Studiază în permanență, dar vrea să plece înapoi”, a spus Pădureanu.

Problemele financiare ale soților Catanga-Pădureanu au început în urmă cu mai mulți ani, când Aurel avea niște datorii mari la bancă, în urma căreia au rămas fără locuință.

Ar vrea să se gândească amândoi la lucruri mai bune, să scape de psihoza care a cuprins întreaga țară, însă e greu. De fapt, explicația ne-o oferă chiar interpretul de muzică de petrecere: „Poți să te gândești la lucrurile frumoase din viața atunci când nu îți pui problema zilei de mâine. Când ai stomacul plin, poți să fii pozitiv. Altfel…”

 

ADVERTISEMENT