Stiri sportive

CALVAR! Mama lui scuipă sînge noaptea în faţa blocului

FANATIK vă dezvăluie calvarul pe care-l suportă zilnic cel mai promiţător fotbalist din Liga 1...
14.04.2014 | 00:04
CALVAR Mama lui scuipa singe noaptea in fata blocului

FANATIK vă dezvăluie calvarul pe care-l suportă zilnic cel mai promiţător fotbalist din Liga 1

*Dinamovistul Dorin Rotariu locuieşte în condiţii precare într-o garsonieră din Otopeni pusă la dispoziţie de club.
* Pardoseala e rece ca gheaţa, în bucătărie mişună gîndacii, n-are nici măcar maşină de spălat!
* Puştiul de 18 ani doarme în acelaşi pat cu mama sa, care noaptea, cînd are crize, ca să nu-şi sperie băiatul, iese în faţa blocului şi scuipă sînge pe trotuar!

Dorin Rotariu este unul dintre jucătorii în care fanii fotbalului din România, nu doar cei ai lui Dinamo, îşi pun speranţele pentru un viitor mai bun. Ajuns la doar 18 ani golgeterul „cîinilor” în campionat, puştiul transferat de la Timişoara a devenit brusc un subiect de presă important.

Încurajările lui Mulţescu: „Fii bărbat!”
Fără gol marcat în 2014 în Liga 1 pînă la meciul cu Oţelul, Rotariu a fost pus sub microscop de mai mulţi specialişti. Motivele căderii inexplicabile a tînărului mijlocaş ofensiv ar fi fost fizicul fragil sau, spun experţii, psihicul nu tocmai puternic. Pentru betonarea moralului, nu o dată Gheorghe Mulţescu, fostul antrenor al lui Dinamo, îl îmbărbăta cu clasicul „Fii bărbat!”. Culmea ironiei e că Rotariu tocmai de asta nu duce lipsă, de bărbăţie, fiindcă situaţia în care se află de luni bune este una greu de conceput pentru un fotbalist de nivelul său. FANATIK a aflat piedicile incredibile pe care viaţa i le pune şi pe care, practic, trebuie să le înfrunte zilnic pentru a reuşi în carieră şi a-şi atinge visul de a ajunge la o grupare importantă din Europa.

Îl ia leşinul la antrenamente!
Dorin Rotariu locuieşte cu mama sa încă de la venirea în Bucureşti. Dinamo i-a pus la dispoziţie fotbalistului de 18 ani o garsonieră în Otopeni, chiar în spatele reprezentanţei Ferrari, lucru care nu este tocmai util pentru mijlocaş. Practic, acesta are de făcut zilnic, dus-întors, un drum de 17 kilometri pînă la stadionul Dinamo, care uneori durează chiar mai mult de o oră. Situaţia se repetă şi cînd „roş-albii” se antrenează la Săftica, pînă unde Rotariu are de parcurs 20 de kilometri, distanţă pe care nu de puţine ori a străbătut-o înghesuit „comod” într-un maxi-taxi. Tocmai din acest motiv, atunci cînd are antrenament dimineaţa, sare mai mereu acasă peste micul dejun, deoarece timpul nu-i permite luxul de a savura această masă. Cum break-fastul nu se serveşte nici la stadion, Roti a fost surprins de multe ori la şedinţele de pregătire absent, ameţit şi la un moment dat a fost chiar în pragul leşinului. Nimeni însă din conducerea „cîinilor” n-a sesizat cauza…

Gîndaci în loc de maşină de spălat
Iar neajunsurile pe care mijlocaşul dinamovist e nevoit să le suporte nu se opresc aici. Oferit de club, spaţiul în care Rotariu locuieşte ar fi fost normal să fie dotat cu toate cele necesare vieţii de zi cu zi. Nu mică i-a fost mirarea cînd a realizat că îi lipseşte unul dintre cele mai elementare „lucruri” dintr-o casă: maşina de spălat! În plus, nici bucătăria nu se ridică la standarde decente, în mai multe rînduri puştiul care se visează mare fotbalist surprinzînd gîndaci ce se plimbau nestingheriţi pe gresie în timp ce el… mînca! Iar ca tabloul să fie complet, pardoseala pe care el şi mama sa calcă zilnic este rece ca gheaţa, aspect care sporeşte disconfortul în care cei doi trăiesc zi de zi, făcînd foarte grea misiunea talentatului jucător de a se recupera după meciuri şi, mai ales, după antrenamente obositoare. Rotariu are un salariu de 3.000 de euro pe lună din partea clubului Dinamo, salariu care i-a fost mărit de curînd în urma presiunilor făcute de Anamaria Reghecampf.

Sacrificiu eroic din partea mamei
Toate acestea, însă, sînt nimic pe lîngă marea dramă din viaţa lui Dorin. Mama sa suferă de o boală gravă, cancer la stomac, dar, în ciuda dificultăţilor pe care ea însăşi e nevoită să le înfrunte, încearcă şi reuşeşte să-i fie un sprijin permanent fiului său, pe care îl adoră. Tocmai de aceea, Dorina Rotariu – o adevărată eroină de familie – a ales să stea împreună cu el în garsoniera oferită de club, chiar dacă asta înseamnă să doarmă ambii în acelaşi pat. Din cauza problemelor medicale serioase cu care se luptă, mama are destule crize, multe dintre ele apărînd în timpul nopţii. Pentru a nu-i deranja momentele de odihnă fiului său, dar şi pentru a nu-l speria, Dorina Rotariu iese în faţa blocului, acolo unde vecinii au văzut destul de des urme de sînge lăsate de aceasta!

Scandal uriaş cu patronul Negoiţă
Văzut drept principala speranţă a „cîinilor” şi urmărit chiar şi de Manchester United, Rotariu este o miză importantă pentru conducerea lui Dinamo. Atît de importantă încît Ionuţ Negoiţă a făcut o adevărată criză de nervi atunci cînd, în urmă cu o lună, a aflat că „mini-perla” de 18 ani a rupt colaborarea cu fraţii Becali, tocmai arestaţi, şi a semnat cu Anamaria Reghecampf. Ameninţat cu trecerea pe linie moartă, Rotariu a acceptat să rezilieze contractul cu soţia antrenorului stelist. Ironic, clubul i-a promis chiar mutarea într-un apartament de trei camere pentru ca fotbalistul să ia această decizie mai uşor, dar momentan nu a ajuns acolo pentru că, spun oficialii dinamovişti, „ne ocupăm cu utilarea spaţiului”. Totuşi, pentru ca înţelegerea cu „duşmanca” să fie reziliată, ar fi necesară plata a 300.000 de euro daune, clauza trecută în act, bani pe care Ionuţ Negoiţă a afirmat că îi va achita personal. „Dacă avea banii ăştia, se însura!”, i-a răspuns Anamaria Reghecampf cînd a fost întrebată dacă suma i-a intrat în conturi. Urmarea – caracteristică, fidelă principiului batista pe ţambal. Chiar lunea trecută, după terminarea meciului cu Oţelul, cînd Rotariu a marcat al şaselea gol în această stagiune a Ligii I, patronul lui Dinamo a confirmat, practic, lipsa de mijloace în acest caz: „Nu ştiu dacă Rotariu a semnat. E o treabă a agenţilor, nu a mea”.

2 goluri a marcat pînă acum Rotariu împotriva Stelei: unul în august, în campionat, al doilea în turul semifinalei din Cupa României

1.000.000 de euro este cota mijlocaşului dinamovist de 18 ani pe site-ul specializat transfermarkt.de

6 pase de gol a strîns Dorin în acest sezon, cinci dintre ele în Liga 1

8 goluri a înscris Roti pînă acum în acest sezon, 6 dintre ele în campionat, fiind golgeterul echipei alături de Dragoş Grigore, care, însă, a marcat doar din lovituri de pedeapsă

3.000 de euro este salariul lunar al jucătorului, care i-a crescut după scandalul Anamaria Reghecampf – Dinamo

Tags: