Sport

EXCLUSIV / “Cred că Standard vrea să se răzbune”

George Ţucudean a primit cu surprindere vestea că nu va face parte din lotul lui Standard Liege pentru noul sezon, chiar dacă, în opinia sa, conducătorii şi staff-ul tehnic nu aveau nici un...
05.08.2013 | 11:00
EXCLUSIV  Cred ca Standard vrea sa se razbune
Ţucudean (stînga), pe vremea cînd juca la Dinamo

George Ţucudean a primit cu surprindere vestea că nu va face parte din lotul lui Standard Liege pentru noul sezon, chiar dacă, în opinia sa, conducătorii şi staff-ul tehnic nu aveau nici un motiv întemeiat să ia această măsură. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, atacantul îşi expune dezamăgirea, dar se declară optimist legat de viitorul său apropiat.

George, te-a mirat faptul că ai fost înştiinţat că nu faci parte din lotul lui Standard pentru noul sezon?

Da, e ciudat. Nu-mi dau seama ce s-a întîmplat. Eu cred că este vorba de răzbunare, altfel nu-mi explic. Poate pentru că am fost adus la echipă de un tehnician român… Care să fie alta problema?

Aşa ţi s-a sugerat?

Nu neapărat, dar agentul noului tehnician, Guy Luzon, mi-a spus: «Pentru tine ar fi mai bine să pleci undeva unde să ai şanse să joci. Aici îţi va fi greu. Gîndeşte-te că nici Mircea Rednic, omul care te-a adus, nu ţi-a oferit prea multe şanse să joci. Acum va fi şi mai dificil».

Ai avut o relaţie proastă cu Mircea Rednic?

Eu nu vreau să cred asta, dar gîndeşte-te că el m-a adus şi abia mă băga… O singură dată am jucat titular, cu Brugge, iar la 3-0 pentru ei am dat pasă de gol şi imediat m-a scos. Eu ce să înţeleg din asta? Mai ales că după ce a plecat a zis că el nu a adus niciun jucător la Standard.

Totuşi, nu ţi-a motivat nimeni din conducere sau din staff din ce cauze nu se bazează pe tine?

Nu, dar am simţit de la începutul pregătirii că ceva e în neregulă… Am venit de pe 17 iulie şi de la primele antrenamente mi-am dat seama că nu e de bine. Şi nu era vreun motiv obiectiv pentru că la teste am ieşit printre cei mai buni. Nu aveau cum să-mi reproşeze că am venit din vacanţă cu probleme de ordin fizic. Oricum, nici aşa după o zi, două, nimeni nu are cum să-şi dea cu părerea legat de lucrurile astea.

Ce variante ai?

Cel mai probabil voi pleca împrumut un sezon, dar nu mă grăbesc. Aştept să aleg cea mai bună variantă. Sînt mai multe oferte. Am nişte impresari care se ocupă exclusiv de piaţa din Belgia şi sînt şanse bune să rămîn aici. Dar există şi posibilitatea unui transfer în Spania, Rusia sau Ucraina. Mă nelinişteşte puţin incertitudinea asta, însă vreau să fac lucrurile ca la carte.

În fotbalul românesc eşti dispus să revii? Poate la Dinamo?

Sînt deschis la orice negociere. Prioritatea mea este să joc în străinătate, dar dacă nu se concretizează discuţiile revin cu plăcere şi în România dacă voi fi dorit. Mai ales la Dinamo, dar nimeni de acolo nu m-a contactat deocamdată.