News

Exclusiv. Criminalul fetiței de 4 ani incendiate la Arad, condamnat definitiv. Bărbatul va plăti mai puțini bani părinților. Tatăl Antoniei: ”Viața mea s-a terminat”

Criminalul Antoniei, fetița de 4 ani găsită incendiată pe un câmp de lângă Arad, a primit sentința definitivă din partea Curții de Apel Timișoara. Judecătorii au redus cuantumul despăgubirilor față de părinții copilului.
06.05.2022 | 14:24
Exclusiv Criminalul fetitei de 4 ani incendiate la Arad condamnat definitiv Barbatul va plati mai putini bani parintilor Tatal Antoniei Viata mea sa terminat
Criminalul Antoniei, fetția de 4 ani din Arad, a fost condamnat definitiv la 17 ani și 4 luni de închisoare / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Beniamin Crișan, bărbatul care a ucis și incendiat o fetiță de 4 ani, în luna octombrie a anului trecut, va plăti despăgubiri diminuate părinților copilului. Magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au decis joi, 5 mai 2022, să reducă semnificativ suma stabilită de Tribunalul Arad, în celebrul caz Antonia. Ucigașul a rămas, însă, cu aceeași pedeapsă penală.

Sentință definitivă pentru criminalul Antoniei

Judecătorii timișoreni au admis apelul declarat de Florin Crișan și au desființat, în parte, sentința anterioară, pe latură civilă. Aceștia au redus de 7 ori și jumătate cuantumul despăgubirilor morale pentru părinții Antoniei. Conform deciziei, Sabrina Rădulescu și Cristian Daniel Oancea vor primi câte 100.000 de euro, fiecare, la cursul BNR din ziua plății.

ADVERTISEMENT

Ucigașul Antoniei va executa 17 ani și 4 luni de închisoare, din care se scad zilele petrecute în arest preventiv, de la data la care a fost ridicat de polițiști și până în ziua sentinței.

El a fost găsit vinovat pentru violență în familie în forma infracțiunii de omor (16 ani și 8 luni) și profanare de cadavre (2 ani). Conform legii, el va executa pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă o treime din cea de-a doua condamnare. Decizia este definitivă.

ADVERTISEMENT

Tribunalul Arad stabilise, anterior, ca Florin Crișan să plătească despăgubiri morale de 500.000 de euro pentru tatăl fetiței, respectiv 1.000.000 de euro pentru mamă

Tatăl fetiței ucise: ”Banii nu au nicio valoare acum”

Contactat de FANATIK, tatăl Antoniei a declarat că banii nu reprezentau un obiectiv în acest proces, însă este complet dezamăgit de reacția autorităților din România, după moartea fiicei lui. Cristian Daniel Oancea locuiește de ani buni în Olanda.

ADVERTISEMENT

”Banii nu mai au nicio valoare acum. Țara asta e un dezastru. În România n-am nicio putere, fiecare face cum vrea.

Oricum, sunt terminat, nu mai am putere, nu mai pot face nimic. Totul stă pe loc. Viața mea s-a terminat, oricum”, a declarat tatăl Antoniei pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ucigașul a cărat trupul Antoniei cu un taxi

Cazul Antoniei, fetița de 4 ani găsită carbonizată pe un câmp din apropierea orașului Arad, a șocat întreaga țară. Trupul neînsuflețit al copilului a fost găsit pe 30 octombrie 2021, iar după câteva zile, polițiștii au reușit să identifice criminalul. Acesta era chiar concubinul mamei fetiței, în vârstă de 23 de ani.

În timpul anchetei, Florin Crișan a recunoscut că a lovit-o pe Antonia, care îl enervase pentru că dorea să se joace cu el. Bărbatul rămăsese singur acasă cu Antonia și cu fratele ei mai mic, Oscar (3 ani), pe care iubita lui îi avea din relația anterioară cu Daniel Cristian Oancea. Sabrina era la maternitate, pentru că născuse din nou.

Crișan a povestit că nu a vrut s-o omoare pe Antonia, însă în momentul în care a realizat că micuța nu mai respiră, s-a gândit să scape de cadavru. El a luat corpul neînsuflețit, l-a introdus într-o valiză și l-a transportat cu un taxi până într-o zonă nelocuită.

Fratele Antoniei va merge în vacanță la tatăl lui

În prezent, Sabrina, mama Antoniei, crește singură doi copii. La un moment dat, Oancea a deschis o acțiune în instanță pentru a obține custodia fiului său, însă a renunțat la proces.

”Pe băiețel o să vin să-l iau, pe 15. Îl iau la mine, în vacanță. El va rămâne în țară, e atașat de mama lui. Ea a spus că nu are nicio vină, că a fost în șoc. Iar când a intrat poliția peste ei, ea chiar nu a crezut ce s-a întâmplat. Spune că e nevinovată, acum eu nu știu…

Ăla mic mă sună în fiecare zi, să vin să-l iau. Și cu mama copilului vorbesc în fiecare zi”, a mai declarat Cristian Daniel Oancea pentru FANATIK.

Părintele fetiței vrea să mute mormântul Antoniei la Buzău

Bărbatul ne-a mai dezvăluit că vrea să mute rămășițele fetiței de la Arad la Buzău, orașul lui natal.

”Fata e îngropată la Arad, acum nu știu cum să fac s-o duc la Buzău. Nici nu știu dacă o fi bine… Vreau să-mi iau și eu un loc lângă ea, pentru când o fi să mor. La Arad… nu știu… Au îngropat repede fata, fără ca eu să știu. Avocatul mi-a zis că o să afle cine a îngropat-o, că trebuia să semnez și eu. Toți au făcut ce au vrut. Eu eram în șoc, abia acum m-am trezit”, a mai spus tatăl Antoniei pentru FANATIK.

Bărbatul a declarat că exclude o împăcare cu mama copiilor lui și că nu ia în calcul o posibilă mutare a femeii în Olanda, pentru a fi mai aproape de Oscar, băiatul pe care cei doi îl mai au împreună.

ADVERTISEMENT