News

Exclusiv. Criminalul italianului își teroriza soția: ”Mi-a spus că aruncă pe geam copiii”. Femeia susține că a fost înjunghiată acum câțiva ani

Bărbatul care a recunoscut că l-a ucis pe italianul găsit acum câteva zile într-o mașină incendiată, în Măgurele, avea probleme cu alcoolul, era violent și își amenința soția cu moartea.
11.05.2022 | 17:30
Exclusiv Criminalul italianului isi teroriza sotia Mia spus ca arunca pe geam copiii Femeia sustine ca a fost injunghiata acum cativa ani
Valentin, presupusul criminal al italianului, își ameninase soția că-i omoară copiii / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Valentin, bărbatul care a recunoscut că l-a ucis, tranșat și incendiat pe italianul care avea o relație cu soția lui, era cunoscut polițiștilor ca un tip violent. În 2019, partenera de viață a acestuia a sunat la 112 după ce a fost lovită și amenințată cu moartea. Bărbatul nu s-a potolit nici măcar în prezența polițiștilor, dar chiar și așa, în final, judecătorii au refuzat să emită un ordin de protecție pe numele copiilor.

Copiii, martori la bătăile încasate de mama lor

Informații cutremurătoare ies la iveală despre cei doi soți, suspectați că ar fi pus la cale teribila crimă de acum câteva zile. Carmen, femeia care avea o relație cu victima Mauro Gadda Donato, este în continuare căsătorită cu Valentin și are doi copii cu acesta, de 6, respectiv 4 ani. În urmă cu trei ani, femeia a fost victima unui episod violent și a sunat la 112 după ce a fost agresată de partenerul ei de viață. Câteva zile mai târziu, ea a primit un ordin de protecție, însă Valentin a făcut apel iar judecătorii de la Tribunalul București au întors decizia.

ADVERTISEMENT

Inițial, instanța a decis că bărbatul reprezintă un pericol pentru soția și copiii lui și a decis ca acesta să nu se apropie la mai puțin de 200 de metri de aceștia. Magistrații de la apel au considerat că acesta se poate apropia de cei mici dar nu și de partenera lui de viață.

”Însă, așa cum s-a reținut mai sus, apelantul-pârât a dat dovadă de un comportament violent numai cu privire la soția sa, iar nu și cu privire la copii, nicio probă din dosar neducând la concluzia că tatăl minorilor ar reprezenta un pericol real și concret pentru minori.

ADVERTISEMENT

Faptul ca apelantul și-ar fi admonestat soția în prezența minorilor, așa cum a reținut prima instanță, nu reprezintă o agresiune la adresa minorilor înșiși”, se arată în motivarea Tribunalului București.

Ucigașul italianului își amenințase soția cu moartea și agresase polițiștii

În timpul procesului, femeia a povestit că a fost trasă de păr și strânsă de gât de soțul ei, că acesta consuma alcool și ”își lovea copiii cu palmele peste față dacă nu erau cuminți”. El a fost agresiv inclusiv cu agenții de poliție care au venit să aplaneze conflictul, motiv pentru care a fost trimis în judecată și condamnat pentru ultraj.

ADVERTISEMENT

”Reclamanta a apelat SNAU 112 și la sosirea lucrătorilor de Poliție pârâtul a devenit agresiv atât cu lucrătorii de poliție cât și cu soția sa și copiii minori, pârâtul lovind efectiv lucrătorii de Poliție și i-a amenințat cu acte de violență și că o omoară pe soția sa”, se mai arată în plângere.

Iubita italianului: ”Soțul meu m-a tăiat cu un cuțit”

La doar 6 luni de la momentul în care i s-a refuzat ordinul de protecție, Carmen a revenit cu o nouă cerere prin care solicita din nou protecția autorităților. Ea s-a plâns că acesta o urmărește permanent și că, deși și-a schimbat numărul de telefon, el a încercat să păstreze legătura cu ea.

ADVERTISEMENT

Întrebată de judecători dacă Valentin o urmărește, Carmen a răspuns afirmativ.

”Da. A luat copiii de la grădiniță acum o săptămână, luni sau marți, m-a sunat și a zis că îi aruncă pe geam. Pârâtul m-a bătut, a băut și copilul, copiii nu vor să meargă la el. Îmi este frică de el, mă stresează tot timpul. M-a tăiat și cu cuțitul acum 2 ani și jumătate”, a fost dezvăluirea șocantă făcută de femeie în fața instanței.

Raportul DGASPC despre violențele din familia presupusului criminal

Carmen a povestit că a mers acasă cu un reprezentant de la DGASPC sector 5, de frica soțului ei, iar acesta a acceptat să-i dea copiii. Valentin a negat informația și a spus că oricum i-ar fi dat pe cei mici, pe care îi iubește ”ca pe ochii din cap”. Totuși, el este contrazis de raportul DGASPC, care a confirmat afirmațiile femeii.

”Potrivit Raportului nr. …/3.03.2020 întocmit de psihologul din cadrul DGASPC Sector 5 în data de 03.03.2020, pârâtul i-a luat pe cei doi minori de la unchiul reclamantei, i-a dus în apartamentul, iar ulterior i-a telefonat reclamantei, amenințând-o că va arunca de la etaj unul dintre copii dacă nu va veni la el în acel moment, respectiv că nu își va mai vedea niciodată copiii dacă nu va veni imediat.

În cadrul raportului se mai menționează că reclamanta s-a deplasat la domiciliul pârâtului însoțită de psihologul Centrului de Recuperare a Victimelor Violenței Domestice la insistențele căruia pârâtul a adus copiii în scara blocului în care locuiește, fiind preluați de către mamă.

S-a mai precizat că pârâtul se afla într-o stare emoțională dezechilibrată, în sensul că prezenta manifestări de furie, discurs incoerent”, se mai arată în motivare.

În 2020, Carmen avea deja o relație cu italianul

Carmen le-a mai povestit judecătorilor că este terorizată de bărbat și că în august 2019 a formulat o plângere penală împotriva lui, după ce acesta a strâns-o de gât. ”Vine la muncă, ia legătura cu rudele, cu vărul meu, m-a urmărit la Centru, a sărit gardul la Centru, știe unde mă aflu, mă urmărește continuu”.

Femeia a recunoscut în fața judecătorilor că are o relație ”de patru luni”, însă nu a dat și alte informații despre aceasta.

Bărbatul care avea o relație cu soția lui Valentin era italianul Mauro Gadda Donato, cel care a fost găsit incinerat într-o mașină, la sfârșitul săptămânii trecute. Afaceristul era divorțat și locuia de 11 ani în România. se pare că Mauro insista pe lângă Carmen să se despartă de soțul ei agresiv.

Cum a fost ucis italianul găsit în mașina incendiată la Măgurele

La un moment dat, Carmen l-a invitat într-un apartament în sectorul 5, acolo unde obișnuiau să se întâlnească, însă acolo îl aștepta Valentin. Acesta l-a lovit pe italian cu un corp dur și l-a ucis, după care l-a tranșat și i-a urcat cadavrul în portbagajul unei mașini pe care a incendiat-o pe un câmp din Măgurele.

Anchetatorii cred că femeia l-a ajutat pe soțul ei să comită fapta, mai ales că cei doi ar fi fost surprinși de o cameră de luat vederi situată pe un imobil din apropierea locului în care au abandonat cadavrul. Cei doi au fost reținuți marți seara iar după câteva ore, soțul femeii și-a recunoscut fapta.

ADVERTISEMENT