News

Exclusiv. Cum a ajuns Mircea Sandu să-i ceară 100.000 de euro lui Omar Hayssam. Povestea neștiută din sertarul DNA

Mircea Sandu, fost președinte al Federației Române de Fotbal, solicită despăgubiri de 100.000 de euro de a Omary Hayssam, ca urmare a unui denunț calomnios depus la DNA.
20.09.2022 | 10:33
Exclusiv Cum a ajuns Mircea Sandu sai ceara 100000 de euro lui Omar Hayssam Povestea nestiuta din sertarul DNA
Mircea Sandu a fost denunțat de Omar Hayssam la DNA, însă acuzațiile nu au putut fi probate / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Inquam, Hepta
ADVERTISEMENT

Mircea Sandu, fost președinte al FRF, l-a dat în judecată pe sirianul Omar Hayssam, după ce acesta ar fi făcut un denunț calomnios la adresa lui, la Direcția Națională Anticorupție. Procesul va începe pe data de 4 octombrie 2022, la Tribunalul Dâmbovița.

Omar Hayssam l-a denunțat pe Mircea Sandu la DNA în 2017

Mircea Sandu îi cere lui Omar Hayssam daune morale în valoare de 100.000 de euro pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate și reputație, imagine și viață privată, ”prin formularea de afirmații denigratoare, defăimătoare și calomnioase”, precum și prezentarea de scuze publice.

ADVERTISEMENT

În cererea făcută, Mircea Sandu susține că Omar Hayssam l-a denunțat la DNA în legătură cu presupuse fapte de corupție pe care le-ar fi comis pe vremea când era președinte al FRF.

Sirianul susținea că Mircea Sandu a plătit 3-4 milioane de euro din banii FRF unei firme apropiată familiei

”În fapt, la 24.11.2017, a fost înregistrat, la nivelul Direcţiei Naţionale Anticoruptie – Secţia de combatere a corupţiei – dosarul penal nr. …/P/2017, ca urmării a consemnării a denunţului oral formulat de către pârât. Din cuprinsul actului de sesizare a reieşit că în perioada …, Federaţia Română de Fotbal ar fi construit un număr de cinci depozite pe terenurile de antrenament ale echipei naţionale de fotbal situate în oraşul …, ocazie cu care ar fi fost schimbată destinaţia acestor terenuri, în sensul că nu s-au mai desfăşurat activităţi sportive, ci numai activităţi de depozitare”, arată Mircea Sandu în acțiunea depusă la tribunal.

ADVERTISEMENT

Conform denunțului, de construcția acestor depozite s-ar fi ocupat chiar Mircea Sandu, care ar fi încheiat, în acest sens, un contract cu o societate comercială pe care tot el o controla, împreună cu fiica lui.

”Mai mult, pârâtul a susţinut faptul că respectivul contract, încheiat între Federaţia Română de Fotbal și … SRL, a avut un preț mărit artificial, având o valoare de circa 3-4 ori mai, mare decât prețul pieţei. În acest sens, a menţionat ca valoarea contractului a fost de circa 3-4.000.000 euro. Plata acestor construcţii s-a făcut prin mai multe bilete la ordin emise de Federaţia Română de Fotbal în favoarea … SRL”, se mai arată în cererea depusă de Mircea Sandu.

ADVERTISEMENT

DNA a clasat dosarul pentru că firma indicată nu există

Fostul președinte al FRF spune că toate acuzațiile lui Omar Hayssam ”nu au reprezentat decât simple afirmații”, scopul evident fiind acela de a-i încălca dreptul la demnitate, reputație și imagine.

Acuzațiile aduse nu au fost probate, iar ”domnul Procuror-șef a apreciat că susținerile persoanei privare de libertate, anume pârâtul Hayssam Omar, nu au o bază factuală reală, nefiind identificată această societate, clasând astfel cauza”.

ADVERTISEMENT

Pentru neplăcerile de care a avut parte, Mircea Sandu cere acum despăgubiri de 100.000 de euro. FANATIK a încercat să ia legătura cu Mircea Sandu în legătură cu acest subiect, însă acesta nu a răspuns apelurilor noastre.

Omar Hayssam a mai făcut denunțuri împotriva unor persoane publice

Condamnat la 24 de ani de închisoare pentru terorism, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, Omar Hayssam a făcut mai multe denunțuri din spatele gratiilor, însă de cele mai multe ori, acestea nu au fost confirmate în cursul anchetei.

De exemplu, sirianul l-a reclamat la DNA pe Traian Băsescu, despre care a spus că l-ar fi presat să-i furnizeze informații compromițătoare despre Dinu Patriciu. De asemenea, el a susținut că i-a plătit omului de afaceri Mohammad Yassin suma de 2 milioane de dolari și că banii urmau să ajungă la Vasile Blaga, pentru a-l scăpa de anumite probleme în justiție.

În prezent, Omar Hayssam se află la Penitenciarul Mărgineni, acolo unde își execută condamnarea.

ADVERTISEMENT
Tags: