Fotbal intern

VIDEO / Horia Tecău e în semifinale! Primele REACŢII

UPDATE 13:54 / "Important este că avem un român în semifinale. Avem foarte multe lucruri pozitive de luat din acest turneu. Mergem mai departe, a fost extraordinar. Am bătut fraţii Bryan, e ceva...
28.01.2015 | 12:00
VIDEO  Horia Tecau e in semifinale Primele REACTII
ADVERTISEMENT

UPDATE 13:54 / “Important este că avem un român în semifinale. Avem foarte multe lucruri pozitive de luat din acest turneu. Mergem mai departe, a fost extraordinar. Am bătut fraţii Bryan, e ceva incredibil. Cu ultimele rezultate am intrat în primii 20. Parteneriatul cu Dominic merge foarte bine, ne-am propus calificarea la Turneul Campionilor. Tot timpul mi-am dorit să am partener stabil. Am vrut un român, dar nu s-a putut. Mă înţeleg bine cu el, dovadă şi rezultatele. Horia Tecău poate cîştiga Australian Open. Ar fi bine pentru toată România să cîştige. Nu am văzut meciul Simonei, dar se mai întîmplă. E numărul 3 în lume, nu e o tragedie. Nu mai are mult şi ajunge numărul 1”, a declarat Florin Mergea pentru Dolce Sport.

UPDATE 12:00/ Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au dat un interviu în presa australiană după meciul cîştigat în sferturi cu dublul Mergea/Inglot. Cele mai interesante declaraţii:

ADVERTISEMENT

Rojer: “Am jucat un meci bun, oponenţii au fost puternici, tocmai au venit după o victorie împotriva fraţilor Bryan. Am fost mulţumit de modul în care am jucat. Am ieşit de pe teren cu un feeling bun”

Tecău: “Meciul cu Fognini şi Bolleli va fi diferit. Cei doi joacă mult tenis de pe linia de fund, returnează bine. Va fi foarte important pentru noi să avem grijă de serviciu şi sperăm să ne creem şanse pe serviciul lor”

ADVERTISEMENT

TRAGEDIE FARA MARGINI IN SPORT!!! IERI IL VEDEAM LA TV, AZI NOAPTE A MURIT LA DOAR 34 DE ANI!! 

Rojer: “Nu facem nimic special după acest meci. Vom lua o cină bună şi ne băgăm la somn devreme. Cîteodată eu mai fac şi o baie în apă rece care mă revigorează. Aşa am făcut şi ieri şi mă simţeam mai bine azi. Dar ne vom relaxa în apartament şi o sa ne uităm la meciurile din sesiunea de seară”

VEZI VIDEO: 

UPDATE 08:34 / Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer (ambii locul 16 în clasamentul ATP de dublu) sînt favoriţi în faţa italienilor Simone Bolelli (134 ATP dublu)) şi Fabio Fognini (55 ATP dublu). În cealaltă semifinală, croatul Ivan Dodig (12 ATP dublu) şi brazilianul Marcel de Melo (7 ATP dublu) vor juca împotriva francezilor Pierre-Hugues Herbert (64 ATP dublu) şi Nicolas Mahut (21 ATP dublu). Tabloul turneului de dublu: 

ADVERTISEMENT

au

UPDATE 08:20 / În semifinale, Tecău şi Rojer îi vor înfrunta pe italienii Fabio Fognini şi Simone Bolelli care au trecut în sferturi de Cuevas / Marrero cu 7-6, 7-6

fogni

Perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer [6] a cîştigat categoric partida din sferturile de finală ale tabloului de dublu împotriva perechii Florin Mergea / Dominic Inglot [14] , scor 6-4, 7-6(3), în 84 de minute.Tecău îşi egalează astfel cea mai bună performanţă a carierei la Australian Open – semifinală în 2012, alături de Robert Lindstedt, pierdută împotriva fraţilor Bryan.

ADVERTISEMENT

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer îţi cîştigă serviciul şi egalează la 3. În continuare niciun break în acest set, 3-2 pentru perechea Mergea/Inglot. Cel mai disputat game de pînă acum, Tecău şi Rojer reuşesc să-şi cîştige într-un final serviciul, 2-2. Partida în continuare echilibrată, fiecare pereche îşi cîştigă serviciul, 2-1 pentru echipa lui Florin Mergea. Perechea Tecau/Rojer a egalat la 1. Început de set mai spectaculos decît primul. Mergea şi Inglot îşi cîştigă primul serviciu.

Perechea Mergea/Inglot reuşeşte să cîştige primul game al partidei! Horia Tecău egalează la unu, cu un game în care Rojer a intervenit bine la fileu. Horia ar fi putut încheia cu game alb, dacă nu rata un smash în fileu. 1-1. Primul break al sfertului de finală de pe Terenul 2 ajunge în contul favoriţilor 6, Tecău şi Rojer. 4-3 şi “Juls” se află la serviciu. PRIM SET TECĂU!!! Favoritul numărul 6 s-a impus în 31 de minute cu 6-4.

mergea

03:47 A început sfertul de finală disputat între cei doi români cu Mergea la serviciu!

Florin Mergea a produs surpriza la Australian Open, reuşind alături de britanicul Dominic Inglot să elimine cea mai bună pereche de dublu din lume formată din fraţii Bryan. În această noapte Mergea şi Inglot vor juca împotriva perechii Tecău/Rojer în sferturile de finală ale competiţiei. Meciul va începe în jurul orei 03:30 şi va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO

Florin Mergea Sr. este chirurg la Spitalul din Tîrgu Jiu. A fost managerul fiului său în perioada junioratului. Acum aşteaptă cu nerăbdare meciul din sferturile de finală şi declară că partida va avea un mare impact emoţional.

mergea

Mergea Sr.: “Mă plimb, mă mai uit la scor!” 

Contactat de FANATIK.RO, doctorul Florin Mergea a povestit că rezultatul meciului din această noapte va fi greu de anticipat şi e păcat că nu se vede la televizor: “Nu voi dormi probabil pînă după meci. Am înţeles că nu e transmis la televizor la noi, dar mă voi uita pe internet. Mi-ar fi plăcut să îl văd pe un ecran mare, dar asta e. Cînd meciul nu e transmis, mă plimb, mă mai uit la scor din cînd în cînd. E stresant vă daţi seama, impactul emoţional e destul de mare”, a declarat doctorul Mergea.

mer

Tatăl jucătorului de tenis prevede un meci de mare luptă diseară în care orice se poate întîmpla: “Meciul va fi imprevizibil. Toţi cei 4 jucători se cunosc bine din circuit şi e foarte greu de anticipat cine se va impune. Dar sînt sigur că va fi un meci frumos şi o luptă pentru calificare. E foarte bine că vom avea un jucător în semifinale”, a declarat Mergea pentru FANATIK.RO

“Soarta i-a oferit o revanşă cu fraţii Bryan. A pierdut 3 finale de Grand Slam de ziua lui!”

Florin Mergea a cîştigat meciul din optimi cu Bob şi Mike Bryan chiar în ziua în care a împlinit 30 de ani. Tatăl său, Florin Mergea Sr. a spus că această victorie e una istorică, mai ales că Florin a avut mai multe ghinioane de ziua lui pe terenul de tenis: “Soarta i-a oferit o revanşă în acest meci. Florin a pierdut 3 finale la Australian Open cînd era junior şi toate de ziua lui! Ţin minte că, la 18 ani, Florin a pierdut două finale în aceeaşi zi, la simplu şi la dublu cu Horia Tecău. Acum poate fi un nou început pentru Florin”, povesteşte Mergea Sr.

florin_mergea_23468800

Tatăl jucătorului a declarat că meciul din optimi împotriva fraţilor Bryan a fost de o calitate extraordinară: “Florin şi Dominic au jucat extraordinar. A fost un meci în care au excelat la toate capitolele. Au jucat foarte bine şi fraţii Bryan, dar ai noştri au fost mai buni”, declară doctorul Mergea.

“E un dublu sudat, se înţeleg foarte bine!” 

Florin Mergea şi Dominic Inglot joacă împreună de la finalul anului trecut cînd au luat această decizie printr-o întîmplare. Britanicul Dominic Inglot are numai cuvinte de laudă la adresa lui Florin: “Tipul ăsta are Factorul X. Poţi să vorbeşti orice cu el”, declara Inglot.

merg

Tatăl lui Florin Mergea a spus că dublul dintre fiul său şi Inglot e foarte sudat: “E un dublu omogen după doar 3 luni de cînd joacă împreună. Cel mai important e că se înţeleg şi în afara terenului. Florin are numai cuvinte de laudă la adresa britanicului. În tenis e ca în viaţă. Dacă există înţelegere, lucrurile merg bine. “, a declarat doctorul Mergea pentru FANATIK.RO.

Meciul de dublu din sferturile de finală ale turneului de la Australian Open dintre Mergea/Inglot şi Tecău/Rojer poate fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO. 

mergeaaaa

 

ADVERTISEMENT