Fotbal intern

Cumpără Lucescu Dinamo? ”Vreau să ştiu ce intră în 5.000.000 €!”

Ionuţ Negoiţă vrea să vândă Dinamo cu 5 milioane de euro, Mircea Lucescu spune că va vedea despre ce este vorba când va veni la Bucureşti.
26.03.2018 | 23:58
Cumpara Lucescu Dinamo Vreau sa stiu ce intra in 5000000 E
ADVERTISEMENT

Subiectul care arde la Dinamo, mai precis cel care ţine atenţia mass-media şi a fanilor, este o eventuală vânzare a clubului patronat de Ionuţ Negoiţă, nu cum se prezintă echipa antrenată de Florin Bratu în play-out. Atenţia pare deturnată cu intenţie dinspre birourile de la Rin, dar la fel de adevărat este că la un brand ca Dinamo nu are cum să nu apară şi variante de vânzare.

FANATIK.RO a discutat cu Mircea Lucescu, una dintre legendele ”câinilor”,  despre care Cornel Dinu dădea de înţeles zilele trecute că se va implica şi el în cumpărarea clubului de la Ionuţ Negoiţă alături de ONG-ul creat de suporteri. ”Am discutat cu Cornel, mi-a zis în mare parte despre ce este vorba, dar nu pot să intru acum în detalii. A rămas să vorbim mai multe când vin în ţară, pentru că e normal să mă intereseze care este soarta lui Dinamo”, a declarat Mircea Lucescu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Ce vrea să ştie: ”Eu nu cunosc amănuntele astea!”

Totuşi selecţionerul Turciei, care tocmai a învins Irlanda cu 1-0 într-un meci amical disputat pe teren propriu, a devenit mai volubil în momentul în care a fost chestionat asupra sumei de 5 milioane de euro pe care Negoiţă o solicită pentru a vinde Dinamo. ”Eu sunt curios să ştiu ce intră în cele 5 milioane de euro. Intră palmaresul clubului? Intră lotul de jucători? Intră terenul central, terenul de antrenament? Eu nu cunosc amănuntele acestea, care sunt foarte importante. Văd că Badea şi Negoiţă nu ajung la o înţelegere privind construcţia noului stadion şi e mare păcat pentru toţi dinamoviştii. De fapt pentru tot sportul românesc”, spune ”Luce”.

Ce-l supără: ”Statul nu va mai construi niciodată stadion la Dinamo”

De fapt acest lucru mă supără cel mai tare: că nu se construieşte noul stadion! Este o oportunitate extraordinară ca un brand ca Dinamo să aibă un stadion de nivel internaţional. La asemenea brand e nevoie de un stadion pe măsură. Cine e suporter al lui Dinamo trebuie să facă tot ce depinde de el pentru a se ridica stadionul acum. Vă spun eu că statul nu va mai construi niciodată stadion la Dinamo dacă se ratează această oportunitate numită Euro 2020. Oameni buni, rezolvaţi problema, e nevoie de stadion!”, a mai declarat Lucescu pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Ce legende sprijină ONG-ul fanilor care vor să cumpere clubul

La începutul lui 2018 a apărut varianta creării unui ONG al fanilor care să preia de la Ionuţ Negoiţă echipa şi, după modelul celor de la Bayern Munchen, Dinamo să devină un club care să se autofinanţeze an de an. Cel care a ieşit în faţă cu planul revoluţionar şi a oferit declaraţii pe această temă a fost actorul Răzvan Oprea, mare dinamovist şi unul dintre susţinătorii proiectului. Lucrurile au evoluat în ultimele două luni, pentru că alături de fani au apărut nume grele din istoria clubului Dinamo, în frunte cu Cornel Dinu, Ioan Andone şi Marius Niculae. ”În situaţia în care se află acum Dinamo, varianta ca fanii să ia clubul este cea mai bună. Este, într-adevăr, o soluţie de salvare ca să nu mai depindem de un singur om”, spune Dinu.

”Sunt convins că vor veni alături de noi în acest ONG oameni de valoare, nu neapărat dinamovişti, care vor binele fotbalului românesc” – Cornel Dinu

ADVERTISEMENT

15 lei de persoană pe lună, la un ”bazin” aproximativ de 500.000 de fani interesaţi, este taxa pe care o preconizează cei care au creat ONG-ul dinamoviştilor

”A fost o victorie importantă contra Irlandei. Echipa Turciei începe, încet-încet, să arate aşa cum vreau eu. Mai e nevoie de timp, dar suntem pe drumul corect. Şi mai vreau să spun că nu au fost tensiuni după meci, cum s-a speculat. Nu am mai mers la conferinţă, am dat declaraţii doar la zona mixtă şi la televiziunea care a transmis meciul pentru că se prelungise prea mult conferinţa irlandezilor. Au stat aproape o oră cu selecţionerul lor, şi-au dorit foarte mult să cîştige în Turcia, dar noi am făcut un joc frumos” – Mircea Lucescu, după Turcia – Irlanda 1-0